نظر صالح آبادی درباره سرنوشت 3 بانک بحران زده مانند بانک ایران زمین

وضعیت ناترازی بانک‌های بد در سال‌های اخیر تشدید شده است و باوجود برخی تغییرات در ترکیب هیات مدیره و سلب حق رای سهامدار، روند انباشت زیان در این بانک‌ها ادامه دارد، چراکه صرفا با تغییر مدیریت مشکل حل نخواهد شد و باید منابع قابل توجهی توسط سهامدار به بانک تزریق شود تا جایگزین دارایی‌های سوخت شده شود.

به گزارش تحریریه، در همین راستا و درباره وضعیت بانک‌های ناسالم با علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی گفت‌وگوی کوتاهی داشتیم که متن آن را در ادامه می‌خوانید:

بانک مرکزی در چند وقت اخیر کارهای خوبی را شروع کرده مانند کنترل ترازنامه بانک‌ها و کنترل بیش از پیش کنترل ترازنامه بانک‌های بد و این خیلی خوب است و قطعا آثار مثبتی هم خواهد داشت، اما این سیاست برای برخی بانک‌ها که شرایط بدی دارند مثل بانک آینده، بانک سرمایه و بانک ایران زمین، کارساز نیست. آخرین صورت مالی حسابرسی نشده بانک آینده نشان می‌دهد که زیان انباشته بانک آینده به 103 هزار میلیارد تومان رسیده است. برای این بانک چه کاری می‌خواهید انجام دهید؟ نمی‌خواهید به سمت گزیر این بانک بروید؟

صالح آبادی: بحث گزیر در طرح قانون بانک مرکزی وجود دارد و اگر این طرح در مجلس تصویب شود و به قانون تبدیل شود، امکان گزیر را به بانک مرکزی می‌دهد.

اما برای کنترل ترازنامه، بانک‌ها را طبقه‌بندی کردیم و دامنه رشد ترازنامه بانک‌ها حدود 1.5 تا 2.5 درصد رشد است که براساس شاخص‌های سلامت بانکی، شاخص‌های کملز برای تک تک بانک‌ها محاسبه شده است.

بانک‌هایی که شرایط خاصی دارند، از این قاعده مستثنی هستند و محدودیت‌های خاص خودشان را دارند. مثلا ممکن است در یک بانکی تسهیلات کلان محددو شود. پس این رشد ترازنامه سایر بانک‌هاست و حدود رشد ترازنامه برای بانک‌هایی که وضعیت مساعدی ندارند، متفاوت است.

آیا بانک مرکزی همچنان می‌خواهد برنامه مدارا را برای این بانک‌ها ناسالم اتخاذ کند؟

صالح آبادی: ببینید، بعضی بانک‌ها دارایی خوبی دارند، اما نقدینگی لازم را ندارند که باید برنامه تنظیم نقدینگی خودشان را به بانک مرکزی بدهند. درباره بانک‌هایی که ناترازی دارند، یک سری کارها باید مدیریت بانک انجام دهد، برخی اقدامات را باید سهامدار انجام دهد، بعضی اقدامات را هم بانک مرکزی و دستگاه‌ قضایی باید انجام دهند. 

برای برخی بانک‌های ناتراز برنامه‌ای تدوین و مشخص کردیم مدیریت بانک، سهامدار، بانک مرکزی و قوه قضائیه چه کارهایی انجام دهد تا وضعیت ناترازی آنها مرتفع شود.

آثار آن را امسال در ترازنامه بانک‌ها می‌بینیم؟

صالح آبادی: اجرای برنامه اصلاح ساختار بانک زمان‌بر است و به‌تدریج آثار آن مشخص خواهد شد.

منبع: فارس

پایان/

۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۰
کد خبر: 20808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 5 =