1580 هزار میلیارد تومان به چه کسانی رسید؟

درحالیکه در فضای سیاسی کشور هرگونه افزایش نقدینگی حتی با هدف ترکیب با بخش واقعی اقتصاد تقبیح می شود، بانک ها به دلخواه مسئول افزایش 57 درصد نقدینگی در 7 سال اخیر هستند.

به گزارش تحریریه، بانک های خصوصی در وضعیت نبود مقررات کافی و قدرت سیاسی حیرت آوری که دارند به دلخواه رفتار کرده و بدون توجه به مجلس و سیاست های اقتصادی کلان کشور هرگونه که بخواهند خلق پول می کنند.

اضافه برداشت بانکهای خصوصی از منابع بانک مرکزی و رشد ضریب فزاینده خلق پول موجب خلق ۱۵۸۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی یعنی بیش از ۵۷ درصد کل نقدینگی ایجاد شده در 7 سال اخیر بوده است.

علیرغم اینکه در ایران از خلق پول هیولا ساخته شده و هرگونه خلق پول حتی اگر در حد 1500 میلیارد تومان برای کمک به کشاورزان باشد محکوم می شود، اما در برابر خلق پول روزانه بانک های خصوصی سکوت محض حاکم است و برای تامین مخارج دولت در شرایط خاص هم از دولت و مجلس می خواهند به سمت استقراض از همین بانک ها با خرید اوراق بدهی همراه با بهره ۲۰ درصد سود اقدام شود.

معنای این گزاره این است که دولت به جای اینکه راسا خلق پول کند؛ خلق پول را به بانک های خصوصی بسپارد و سپس همین پولی که خود به آنها داده است(بوسیله بانک مرکزی) را با نرخ بهره 20 درصد قرض بگیرد.

بودجه ریزی مبتنی بر هزینه دولت و تمام ناکارآمدی های مدیریتی کابینه مستاصل حسن روحانی که در همه زمینه ها فاجعه بار عمل کرده مسئول کمتر از 43 درصد تورم کنونی است و بیش از 57 درصد آن به شبکه ای از بانک ها تعلق دارد که نه تنها نقد نمی شوند، بلکه از آنها تعریف و تمجید نیز می شود. ایران یکی از معدود کشورهای جهان است که هم دارای بانک خصوصی است و هم تاکنون حتی یک بانک خصوصی آن ورشکسته اعلام نشده است.

پایان/

۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۹
کد خبر: 8598

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =