نرخ سپرده را بالا بردند تا بورس را زمین بزنند

کارشناس بازار سرمایه گفت: سیاست انقباضی دولت برای کنترل تورم این بود که با افزایش نرخ سپرده بانکی بخش بزرگی از پول‌ها از بازار سرمایه خارج شود.

به گزارش تحریریه، یک کارشناس بازار سرمایه در گفت و گویی در رابطه با علت جذب پول به سمت صندوق‌های با درآمد ثابت اظهار کرد: از ابتدای سال ۹۹ بحث کاهش نرخ سپرده‌های بانکی مطرح شد و چون سیاست دولت، جذب توجه و نقدینگی به سمت بازار سرمایه بود، در سال ۹۹ با کاهش سود سپرده‌ها مواجه شدیم.

او بیان کرد: تقریباً از خرداد ۹۹ تا مهر ۹۹ که سود بین بانکی از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد رسید؛ سیاست انقباضی دولت برای کنترل تورم این بود که، با افزایش نرخ سپرده بانکی و کاهش شاخص بورس در مرداد، بخش بزرگی از پول‌ها از بازار سرمایه خارج و به سمت بانک و سایر بازارها از جمله صندوق‌های با درآمد ثابت راهی شود.

او افزود: به طوری که از ابتدای سال ۹۹ ارزش صندوق‌های با درآمد ثابت حدوداً ۱۹۲ هزار میلیارد بود و در انتهای سال ۹۹ به ۳۱۱ هزار میلیارد تومان رسید که این نشان‌دهنده جذب پول بزرگ در سال ۹۹ به سمت صندوق‌های با درآمد ثابت است؛ که بخش بزرگی از این پول‌ها، از بازار سرمایه خارج شده و به این بازار آمده است.

آسایش گفت: در سال ۹۹ علاوه بر سیاست‌های اعمال شده از سوی دولت، نوسانات رشد شاخص بورس نیز بسیار زیاد بود، که این باعث شد، بسیاری از سرمایه‌گذاران در صندوق‌ها با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری کنند و شاید در سال ۱۴۰۰ هم بیشتر تفکرها به سمت این بازار باشد.

افزایش نرخ سپرده بانکی با نیت به زمین زدن <a class=بورس" height="280" src="https://cdn.yjc.news/files/fa/news/1400/2/9/13884261_983.png" width="500" />

افزایش نرخ سپرده بانکی با نیت به زمین زدن بورس

کارشناس بازار سرمایه در رابطه با میزان سهام موجود در صندوق‌های با درآمد ثابت تصریح کرد: صندوق با درآمد ثابت حدود ۵۰ درصد سرمایه خود را در بانک سرمایه‌گذاری می‌کنند. حالا بخشی از آن را اوراق بدهی دولتی خریداری می‌کنند و بخش اندکی از آن را هم، در بازار سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند.

او افزود: طبق مصوبه جدید اعلام شده، صندوق‌های با درآمد ثابت باید درصد سرمایه گذاری در بازار سرمایه را بین ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش دهند و این اصل را باید تا پایان اسفند ۱۴۰۰ اجرا کنند. هنگامی که، صندوق‌ها در پایان سال مالی، گزارش‌های خود را اعلام می‌کنند.

آسایش در خصوص مزیت افزایش میزان سرمایه گذاری صندوق‌های با درآمد ثابت در بازار سرمایه گفت: این باعث می‌شود، صندوق‌ها بخشی از پول خود را از بانک‌ها و سایر محل‌هایی که سرمایه‌گذاری کردند از جمله، اوراق بدهی دولت به سمت بورسی راهی کنند و در نهایت سبب افزایش سمت تقاضا و رونق در بازار سرمایه می‌شود.

کارشناس بازار سرمایه در رابطه با میزان سوددهی صندوق‌های با درآمد ثابت اظهار کرد: سوددهی صندوق‌های با درآمد ثابت در سال گذشته متفاوت بود، ولی به طور میانگین ۲۴ - ۲۵ درصد سود داشتند.

او افزود: قطعاً در سال‌هایی که مناسبات اقتصادی داریم مثل، کم بودن تورم و ثبات در نرخ ارز، در این مواقع ما می‌توانیم بگوییم که صندوق‌های با درآمد ثابت محل مناسبی برای سرمایه گذاری هستند.

آسایش در پایان تصریح کرد: اما سال‌هایی که تلاطم اقتصادی زیاد است و ما تورم بالایی داریم و از طرفی، تغییرات نرخ ارز زیاد است، قطعاً سرمایه‌گذاری در سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری و یا در بازار سهام به طور مستقیم، سود آوری بالاتری خواهد داشت.

منبع: yjc

پایان/

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۸
کد خبر: 9590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 4 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۱۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۰
      0 0
      آزاد کردن سهام عدالت و دعوت مردم به بورس و نابود کردن سرمایه مردم در بورس همه از روی برنامه بوده بدبختی اینکه در این مملکت دادرسی نیست.
    • بهرام US ۲۲:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۰
      0 0
      بله دزدان سر گردنه مثل همتی سود بانکی رو پایین آورو پارسال پولارو سرازیر کرد بورس ، سهام دولت را گران انداخت به مردم به ده برابر قیمت ، ووقتی کارشان تمام شد وکسری بودجه را جبران کردند ، پولای خودشونا دوباره بردن بانک وجالبه که دوباره سود بانکی برد بالا، یعنی چه آقای همتی از حیب من ومردم به کیا رانت میدی ، خود فساد شما هستی دژپسند هست ، اینکار شما کلاهبرداری هست ، از جیب مروم اینهمه رانت دادی به کسایی که رفتن خارج سرمایه گذاری کردن ... پول مارو دزدیدین دزد هستین