چالش پدرخوانده ها با چهره های انقلابی

محمدعلی رامین در گفتگویی به تشریح وضعیت کشور و صحنه آرایی جناح ها و جریانات سیاسی در انتخابات 1400 پرداخت.

به گزارش تحریریه، محمدعلی رامین فعال سیاسی اصولگرا و معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در سال‌های ۸۸-۸۹ با انتقاد از پدرخوانده های جریان اصولگرایی، به تحلیل و بررسی انتخابات ریاست جمهوری 1400 پرداخت که پس از پیروزی جو بایدن بر ترامپ وضعیت پیچیده تری هم پیدا کرده است.

متن کامل این گفتگو تقدیم مخاطبان تحریریه می شود:

جناب آقای دکتر رامین، با تشکر از قبول دعوت و حضور در تحریریه، به صورت کلی صحنه آرایی جناح ها و جریانات را در انتخابات 1400 چگونه می بینید؟

رامین: بسم الله الرحمن الرحیم؛ این‌بار متفاوت‌ترین صحنه انتخابات ریاست جمهوری در ایران رقم خواهد خورد که چند ویژگی منحصر به فرد دارد:
اول این که حاکمیت نگرش لیبرالی و گرایش به غرب، تجربه هشت ساله سنگین و تلخی را بر ملت ایران تحمیل کرد و هیچ تدبیری از عقلانیت سیاسی و امیدی به آینده اجتماعی را برای جریان غرب‌گرا باقی نگذاشته است.
دوم، این جریان هیچ برنامه‌ای و هیچ کاندیدای مناسبی برای ادامه سیاست غربگرایانه خود ندارد.
سوم، در عین حال جریان موسوم به «اصلاح‌طلب»، تاکنون نشان داده که اصولاً اهل اصلاح روش و منش خویش نیست و دنبال جبران اشتباهات خودش نمی رود؛
بنابراین حرفی تازه یا نیرویی آماده کارزار انتخاباتی را فعلا در اختیار ندارد.

به نظر شما چه نوع رفتار انتخاباتی را اصلاح‌طلبان دنبال خواهند کرد؟

رامین: با عملکرد هشت ساله اخیرشان، احتمالا توان خود را بر «تخریب فضای انتخاباتی» و نیز «کاهش مشارکت سیاسی» متمرکز خواهند کرد.

به چه نحوی؟

رامین: آنها در جنگ روانی هم با تجربه هستند و هم استادان با تجربه جهانی دارند که عواملی از این جریان را جهت‌دهی می کنند.
نکاتی که در عملکرد پیشین افراد موسوم به اصلاح طلب مکرر دیده شده، مواردی است مانند:
پمپاژ تردید در مردم نسبت به آینده کشور؛
القاء «بیهودگی انتخابات»؛
تلقین دو گانه «مردم/ حاکمیت»؛ برای جلوگیری از نجات جامعه از منجلابی که خودشان در هشت ساله اخیر بر مملکت اسلامی تحمیل کرده اند؛
تلقین این انگاره به مخاطبان خودشان که «تنها راه درست، عدم مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان» است؛
حاشیه‌پردازی با انبوهی از شایعه‌سازی و جنگ روانی علیه اشخاص و اهداف انقلابیون؛
شگرد «مرده‌خواری»، همچنان‌که در مورد مرگ مرحوم شجریان عملیات روانی گسترده‌ای را تدارک دیدند؛
و احتمالا تمام آرزوهای جبهه اصلاحات باید این باشد که از چهره‌های شاخص آنها مثل خاتمی و کروبی و موسوی و غیره، یکی دونفر بمیرند تا با پیگیری عادت «مرده‌خواری»، شانسی
برای خودشان تقلا کنند.

وضعیت اصولگرایان را چطور می بینید؟

رامین: مثل همیشه، تشتت در برنامه ها و ناهماهنگی میان چهره ها بر مجموعه این جبهه مسلط خواهد بود؛ شاید این بار شدیدتر از قبل؛ زیرا هر کدام از اشخاص مطرح، تصور می‌کند که حتماً «نوبت‌ریاست‌جمهوری اوست» و کمتر کسی از مدعیان اصولگرایی حاضر می شود، این دوره کنار برود.

اختلاف مبنایی آنها چیست؟

رامین: هیچ!
اصولاً جماعت اصولگرا، اختلاف مبنایی و محتوایی با هم ندارند؛ اما کشمکش دائمی پشت صحنه میان «پدرخوانده‌ها»ست که البته این بار چهره‌های «تازه‌وارد» و نافرمان نسبت به پدرخوانده‌ها، بیشتر هم خواهند آمد.

آیا به صورت قطعی جریان انقلابی می تواند پیروز این انتخابات باشد؟

رامین: شما ظاهراً «انقلابیون» را همان «اصولگرایان» فرض کرده اید!
در حالی که بنده چهره های انقلابی با ویژگی حزب اللهی باورمند به پیگیری آرمان های انقلاب را از «محافظه کاران مصلحت گرا»، تفکیک می کنم...

مثل کی؟ چندتا را نام ببرید...

رامین: فعلا مایل نیستم از افراد نام ببرم...

پس لااقل ویژگی آنها را مشخص کنید تا تفاوت موردنظر شما را درک کنیم...

رامین:

انقلابیون، هرگز «خوش نشین» و راحت طلب، نیستند؛
انگیزه ها و موضع گیری هایشان برای جلب رضایت «دشمنان مردم» نیست؛
«شرع ستیز» و «قانون گریز» و «خودپرست» نیستند؛
دنبال فریب مردم با تحریک احساسات و سوءاستفاده از آنها نیستند و «دروغگویی» را حرفه خود نمی کنند؛
«مردم گریز» و «انزواطلب» و «تجمل گرا» و اهل «تشریفات» و «رئیس
بازی» نیستند؛
از «خاندان سالاری» و «باندبازی»، پرهیز می کنند؛
بلکه مستضعف گرایی، محروم نوازی، دلسوزی برای نیازمندان جامعه و در یک کلام «عدالت گستری»، مرام این افراد است؛
مقاومت در برابر فشار زورگویان، چه گردنکشان داخلی و چه اشرار جهانی، سنت مدیریتی آنهاست؛
شجاعت در اقدام، بصیرت در تصمیم گیری، همت برای پیگیری مشکلات، درایت در تشخیص اولویت ها، نشاط برای کار و تلاش و انگیزه قوی برای خدمت بی منت به مملکت بزرگ اسلامی و رفتار جوانمردانه با منتقدان شخصی، از مختصات شخصیتی آنهاست؛
اما برجسته ترین ویژگی انقلابیون، داشتن «امام» و نگرش به ساحت امت اسلامی است و  تلاش می کنند تا امنیت و پیشرفت ایران اسلامی را در نقشه جهان اسلام تعریف کنند و با شعار «آزادی و استقلال و عدالت و پیشرفت جمعی» تنازعات متفرقه را به تفاهمات «جهان شمول اسلامی» مبدل سازند.
به نظرم این ها مختصاتی است که یک نیروی انقلابی را از سایرین متمایز می کند.

زمزمه هایی از طرف محمود احمدی نژاد برای ورود به انتخابات شنیده می شود. به نظر شما آیا احمدی نژاد به صورت مستقیم وارد انتخابات می شود یا شخصی را برای حضور معرفی می کند؟

رامین: اگر فرض را بر رفتار عقلانی او قرار داده و با عبرت پذیری از تجربه تلخ سال 1396 تصمیمات او را ارزیابی کنیم، قطعاً شخصاً داوطلب نخواهد شد، اما افراد زیادی هستند که او می تواند مورد حمایت خود قرار دهد و نقش آفرین باشد.

تفاوت احمدی نژاد 84 با احمدی نژاد 1400 چیست؟

رامین: ظاهراً 16 سال پیرتر و به تبع آن با تجربه تر شده است؛ اما فراتر از ظاهر، از منظر اندیشه و انگیزه، شباهت زیادی نمی بینم.

از اعضای کابینه دولت نهم و دهم خبر دارید؟ آیا کسی از وزرا هست که در حال آمادگی برای حضور در انتخابات باشد؟

رامین: از همکاران فرهیخته و مومن انقلابی که در حقیقت هر کدام «لوکوموتیو» قطار سریع السیر دولت های نهم و دهم بودند، دوستان زیادی مشغول برنامه ریزی جمعی و فعالیت تئوریک برای تشکیل یک دولت آرمانی اسلامی هستند؛ یعنی هم کارهای فکری و نظری عالمانه ای در حال انجام است و هم از نظر آمادگی برای ورود در انتخاباتی جدی و سازنده، افرادی خودشان را مهیا می کنند.


از گزینه های جریان انقلابی برای حضور در انتخابات خبر دارید؟ از بین گزینه های موجود به نظر شما چه کسی شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات دارد؟

رامین: البته هنوز برای قضاوت نهایی زود است و معلوم نیست که طی ماه های آینده، چه کسانی به دلیل شرایط، از ادامه راه منصرف بشوند و چه افراد جدیدی، از انگیزه و برنامه های خود رونمایی می کنند.
هرکس، برنامه عملیاتی تازه و تجربیاتی قابل اعتنا داشته باشد، با نیروهای دانا و توانا وارد شود و صریح و شفاف، مردم را برای پیگیری اهداف بزرگ ملی در گام دوم انقلاب اسلامی فرابخواند، مورد اعتماد مردم واقع می شود.

نقش جبهه پایداری را در پیشبرد اهداف جریان انقلابی چطور می دانید؟

رامین: اگر این دوستان از لاک «انزواطلبی اجتماعی» خارج بشوند و پشتوانه عظیم شخصیتی ممتاز مثل علامه مصباح یزدی را به درستی مورد بهره برداری قرار دهند و فعالیت جمعی خود را صرفا به لابیگری سیاسی محدود نکنند، وزنه ارزشمندی برای پیشبرد اهداف مردمی و آرمان های انقلابی خواهند بود.

جناح مقابل یا همان اصلاح طلبان را چطور ارزیابی می کنید؟

رامین: مدعیان پیروی از خط امام خمینی در سی و دو سال گذشته به مرور، اما بسیار آشکار، دچار «دگردیسی» فکری و رفتاری شده و غالباً هرچه در توان داشته اند برای حذف اندیشه و انگیزه الهی امام خمینی از مملکت اسلامی ایران تلاش کرده اند و امروز بعضی از همین مدعیان، فاصله کمی با «ضدانقلاب» دارند؛ اگر توبه کارانی صادق در میان آنها پرچمدار شوند، شاید ادامه حیات سیاسی این مجموعه در انتخابات آینده، با همه ظلم هایی که به کشور و مردم و انقلاب و نظام اسلامی کرده اند، همچنان به عنوان یک گروه اقلیت اثرگذار تثبیت بشود.

اخیرا خبری مبنی بر تشکیل دولت ائتلافی اصلاح طلبان با احمدی نژاد منتشر شده یا زمزمه هایی در این خصوص پخش شده؛ نظر شما درباره این ائتلاف چیست و به نظر شما چقدر می تواند موفق باشد؟

رامین: من هیچ عاقلی را نمی شناسم که حاضر به ائتلاف سیاسی با احمدی نژاد باشد.
از طرف دیگر اصلاح طلبان از منظر سیاسی دشمنان ذاتی احمدی نژاد هستند؛ خاستگاه اجتماعی آنها نیز کاملاً مختلف است و موقعیت سیاسی هردو طرف هم بحرانی است؛ مگر آن که به قصد تخریب و ناسازگاری با مصالح عمومی بخواهند «توطئه مشترکی» را دنبال کنند؛ که بعید می دانم چنین حماقتی شکل بگیرد.

نظرتان درباره این چند کلمه چیست؟

محمود احمدی نژاد

رامین: انسانی که استعدادهایش بسیار فراتر از ظرفیت وجودی او بود و هنگامی که اوج گرفت، بجای ادامه پرواز، خودش را باخت و سقوط کرد.

سعید جلیلی

رامین:
شخصیتی ولایتمدار و فوق العاده مقاوم در برابر بیگانگان، اما بدون انگیزه برای جلب و جذب نیروهای انقلابی در داخل.

حمید بقایی و اسفندیار رحیم مشایی
رامین:
افرادی که زائده احمدی نژاد شدند و سقوطش را تسریع و تصریح کردند.

شورای ائتلاف اصولگرایان

رامین:
مجموعه ای درهم از انقلابیون و محافظه کاران که هر بار با یک نام جدید، اما اغراض قدیمی، به حذف یک دیگر می اندیشند و در آخر همواره بازیچه پدرخوانده ها قرار می گیرند.

انتخابات۱۴۰۰

رامین:
انتخاباتی «اخلاقی و عقلانی» که از منظر کیفی «برنامه محور» و از منظر نیروهای انسانی «فداکار و منسجم و پر نشاط» و از جهت انگیزه ها، «پیشران گام دوم انقلاب اسلامی» در مطلع قرن پانزدهم هجری شمسی خواهد بود؛ ان شاءالله.

باتشکر از زمانی که در اختیار تحریریه قرار دادید.

رامین: بنده هم از شما و همکارانتان تشکر می کنم.

پایان.

۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۰
کد خبر: 397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 1 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
      0 0
      سلام خیلی خوب.منصفانه.
    • دکتر سیما قلعه ا IR ۲۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
      0 0
      تحلیلی مبتنی بر بصیرت و واقع نگری و روشنگر . امید دارم که این بزرگواران با درایت و‌با پیروی از رهبری های امام خامنه ای ،درد و مشقت ملت را پایان بخشند و افقی پر از امید و نشاط و تلاش را به ارمغان اورند .