عوارض یک واکسن کرونای دیگر هم افشا شد

برزیل واکسن اسپوتنیک‌وی روسیه را رد می‌کند و می‌گوید این واکسن به ویروسی آلوده است که در سلول‌های انسان تکثیر می‌شود.

به گزارش تحریریه، سازمان‌های تنظیم‌کننده مقررات بهداشتی در برزیل می‌گویند واکسن‌ کووید ۱۹ اسپوتنیک‌وی روسیه حاوی ویروس سرماخوردگی است که می‌تواند در سلول‌های انسان تکثیر شود. انویسا (Anvisa)، آژانس نظارت بر بهداشت برزیل، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای گفت: «حضور ناخواسته ویروس در این واکسن می‌تواند موجب بروز عفونت در انسان شود و در افرادی با ایمنی پایین و مشکلات تنفسی آسیب و مرگ به‌دنبال داشته باشد.»

به‌گزارش ارز تکنیکا، روسیه صریحا این ادعا را رد کرده است و تنظیم‌کنندگان برزیلی را به داشتن انگیزه سیاسی برای رد واکسن متهم کرده است. بااین‌حال، یافته‌های برزیل سؤالات جدی درمورد کیفیت و ایمنی واکسن در حال استفاده در بسیاری از کشورها ایجاد می‌کند. این یافته‌ها از نگرانی‌های تنظیم‌کنندگان اسلواکی نیز حمایت می‌کنند که حدود یک ماه پیش گفتند محموله‌هایی از واکسن‌های اسپوتنیک‌وی خصوصیات و ویژگی‌های مشابه با واکسن اسپوتنیک‌وی نداشت که در مقاله بازبینی‌شده توصیف‌ شده و کارایی‌اش ۹۱/۶ درصد به‌دست آمده بود.

البته مشکلات کنترل کیفیت تمام نگرانی‌های انویسا نبود. در ارزیابی کلی از واکسن روسی، ناظران برزیلی دریافتند ایمنی و کارآیی آن‌ها مبتنی‌بر داده‌ها و تجزیه‌وتحلیل‌های ناکافی محدود و در مواردی ناقص بوده است. انویسا گفت نقایصی در تمام مراحل بالینی به‌چشم می‌خورد و بازرسانی که برای ارزیابی تولید واکسن به روسیه سفر کرده بودند، از بازدید از تأسیسات مؤسسه گامالیا، سازنده واکسن اسپوتنیک‌وی، منع شدند. در رأی‌گیری هفته پیش، پنج مدیر انویسا به اتفاق آراء واردات و استفاده از واکسن اسپوتنیک‌ وی را در برزیل رد کردند. پیش از این تصمیم، ۱۴ ایالت و دو حوزه شهری درخواست واردکردن واکسن را داده بودند.

منبع: زومیت

پایان/

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۳
کد خبر: 9662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 7 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 3
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • صابر FR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۴
      10 10
      دروغه. اولا این خبر قدیمیه و سازندگان اسپوتنیک تکذیب کردند. و خود Anvisa به اشتباه خود اعتراف کرد. میتونید به صفحه واکسن اسپوتنیک در تویتر مراجعه کنید که پاسخ ادعاهای Anvisa رو داده. اسپوتنیک در خیییلی از کشورها از جمله کشور مجارستان مورد تأیید قرار گرفته و هیچ مشکلی گزارش نشده.
    • IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۴
      6 4
      واکسن روسی تایید سازمات بهداشت جهانی را هم ندارد
      • ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۵
        0 0
        شما تایید میکنید