-
۴ سال سیاه در انتظار مهاجران آمریکا؛ ترامپ چه برنامههایی دارد؟
ترامپ در حالی برای بار دوم به کاخ سفید وارد میشود که احتمال اخراج مهاجران و بستن مرزها پررنگتر از دور نخست زمامداری اوست؛ رد پای این سیاست را میتوان آشکارا در انتصابات اخیر او دید.
-
چیرگی واقعگرایی بر لیبرالیسم از نگاه میرشایمر با طعم مذاکرات التماسی با تروئیکای اروپا
«جان میرشایمر» در کتاب «توهم بزرگ» بر این باور است که ملی گرایی و واقع گرایی جهان امروز را شکل می دهند و همیشه بر همیشه بر لیبرالیسم چیره می شود؛ اکنون واحدهای سیاسی مجزا تحت عنوان دولت-ملت، برمبنای عوامل سیاسی متعدد و به ویژه ملی گرایی و اصل سیاسی موازنه قدرت رقابت می کنند.
-
آتش بس برای نابودی لجستیک محور مقاومت
انفعال ایران فرصت را برای قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای مانند رژیم صهیونیستی، ترکیه و آمریکا فراهم میکند تا نفوذ خود را در سوریه و منطقه افزایش دهند؛ این امر میتواند تعادل ژئوپلیتیکی منطقه را به ضرر ایران تغییر دهد.
-
سد ورود ابر به داخل ایران توسط ترکیه و سوالاتی از ابتکار و اردکانی در گفتگو با اربابیان
در سالهای اخیر انتشار اخبار مربوط به دخالت برخی از کشورهای همسایه در تغییرات اقلیمی و کمبارشی ایران در بعضی رسانهها و فضای مجازی جنجال زیادی بهپا کرده است. برخی از شایعات جنگهای اقلیمی را مطرح و عنوان کردند که ترکیه اجازه ورود ابرهای بارشی به ایران را نمیدهد. در همین زمینه با مهندس محسن اربابیان کارشناس آب به گفتگو نشستیم.
-
حیرت و هراس غرب از همکاری تسلیحاتی روسیه و انصارالله
همکاری نزدیک روسیه و انصارالله صدای غربی ها را در آورده و آن ها را به حاشیه پردازی برای این روابط روبه گسترش وادار کرده است.
-
آبان ماه غیرقابل انتظار برای صندوقهای سرمایهگذاری، کدام بخش پیشتاز است؟
با پایان آبان ماه، بررسیها نشان می دهد، در این ماه، صندوقهای اهرمی بازدهی بالاتر از انتظار و دو رقمی و حتی تا ۳۷ درصد تجربه کردند و در مقابل صندوق های طلا، برخلاف ۲ ماه قبل خود، بازدهی کمتر از دو درصد و نیمی از آنها نیز بازدهی منفی ثبت نمودند.
-
یک دهه بحرانآفرینی علیه دمشق کافی نبود؟
اندیشمند غربی معتقد است تحولات سوریه از سال ۲۰۱۱ به بعد در واقع جنگ تجاوزکارانه اعلام نشده ایالات متحده، ترکیه و ناتو علیه حکومت بشار اسد بود که غرب در آن از تروریسم، القاعده و داعش به عنوان ابزاری برای مرگ، ویرانی در سوریه و تحکیم قدرت خود و اسرائیل استفاده کرد.
-
فرق وفاق با نفاق، آقای احمدی نژاد بیا پاسخگو باش!
ایران قریب به 30 سال است که درگیر بحران خودرو شده و متاسفانه همه دولت کاری کرده اند که این بحران عمیق تر شود. در این میان فقط در دولت احمدی نژاد بود که واردات خودرو کاملا آزاد و این بحران در 8 سال او حل شد. ولی در دولتهای روحانی، رئیسی و اکنون پزشکیان بحران حل شده زمان احمدی نژاد مجدد توسط دولتها ایجاد و تعمیق شد.
-
غربی ها مجبورند به رای دادگاه لاهه علیه نتانیاهو تمکین کنند
سفیر پیشین کشورمان درباره حکم صادر شده برای نتانیاهو از سوی دادگاه لاهه توضیح داد.
-
جنگ لبنان؛ پایانی بدون روایت!
پس از اعلام توافق آتشبس موقت در جنگ لبنان آنچه جای تامل و پرسش دارد، سکوت یک طرف اصلی ماجرا یعنی حزبالله است؛ در حالی که اسرائیل، آمریکا، فرانسه و دولت لبنان واکنش نشان دادند.
-
جهش ۲۵۰ میلیونی قیمت خودروی وارداتی در سامانه صمت
تاکنون دو مرحله از فراخوان تکمیل وجه خودروهای وارداتی منتشر شده است. بررسی های موردی حاکی از افزایش قابل توجه ارقام مرحله اول و دوم درخصوص برخی از مدلهای عرضه شده در سامانه عرضه خودروهای مذکور است.
-
فلک زده ترین استان کشور کدام است؟
جدیدترین آمار منتشر شده درباره وضعیت شاخص فلاکت در ایران دربردارنده آمار قابل توجهی درباره وضعیت دو شاخص تورم و بیکاری در کشور است.
-
فعال تجاری و عضو اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با «تحریریه» مطرح کرد
نحوه حکمرانی دولت در مدیریت خودروسازی به زیان مردم است
«حمیدرضا صالحی» تاکید کرد: هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد دولت با سهم ۷ درصدی مدیر عامل خودروسازی را انتخاب کند و دست وزیر را برای امر و نهی و دستورات از بالا به پایین بر صنعت باز بگذارد. چرا به جای واگذاری صنعت خودروسازی به بخش خصوصی برای ارتقای کیفیت محصولات داخلی، سال گذشته ۸.۵ میلیارد دلاری که به سختی و با عبور از فیلتر تحریم ها به دست بانک مرکزی رسید، برای واردات خودروهای بی کیفیت به چین داده شد.
-
آتش بس در لبنان شکست یا پیروزی؟ رمزگشایی ظریف از نیمه پنهان سیاست خارجی دولت!
امروز توافق آتش بس بین حزب الله و اسرائیل عملی شد ولی آنچه باید مشخص شود مساله دیپلماسی پنهان در سیاست خارجی ایران و رابطه آن با آتش بس در لبنان است.
-
نگاه نقادانه عطوان به توافق آتشبس در لبنان
تحلیلگر سرشناس جهان عرب اعتقاد دارد در شرایطی که رژیم اسرائیل در حال فروپاشی است، توافق آتش بس با این رژیم منطقی نیست. باید مفاهیم آخرین سخنرانی سید «حسن نصرالله» را در نظر داشت و هرگز نباید در حمایت از مقاومت غزه و کرانه باختری کوتاهی شود.
-
جنگ هسته ای 3 جانبه، چین هم به باشگاه اصلی اضافه شد! ایران در کدام مسیر؟
«نشنال اینترست» در گزارشی مدعی شد که اگر تنش بین ایالات متحده و چین به جنگ هستهای تبدیل شود، موجب لطمات بسیاری به آمریکا خواهد شد زیرا دارای بازدارندگی مناسب و کاملی در مقابل پکن نیست.
-
تنها روشی که غرب می شناسد قدرت است
در حالی که طی چند هفته گذشته آمریکایی ها و متحدین شان هیاهوی بزرگی راه انداخته بودند که به اوکراین مجوز استفاده از موشک های غربی برای هدف قرار دادن عمق روسیه را می دهند به یکباره می بینیم که بهت و حیرت فضای عمومی آنها را فرا گرفته.
-
آتش بس در لبنان پیروزی بزرگی برای حزب الله و محور مقاومت است
ظهره وند گفت: وقتی تحولات لبنان را رصد میکنیم تنها به پیروزی نیروهای مقاومت و شکست صهیونیستها میرسیم.
-
«بینالمللیسازی»، کلیدواژه گسترش تنشها در تنگه تایوان
تلاشهای تایوان برای جلب حمایت بینالمللی و تقویت روابط با اروپا، باعث شده است «بینالمللیسازی» به محور اصلی اختلافات و افزایش تنشها در تنگه تایوان تبدیل شود، موضوعی که پکن آن را تهدیدی جدی برای تمامیت ارضی خود میداند.
-
رمزگشایی عطوان از جنجال نتانیاهو برای پذیرش آتش بس و کلیدواژه جنگ داخلی در لبنان
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب به اخبار گسترده درباره قریب الوقوع بودن آتش بس در لبنان واکنش نشان داد و حملات روز یکشنبه حزب الله را عاملی برای تغییر معادلات سیاسی و نظامی دانست که باعث تادیب نخست وزیر رژیم صهیونیستی می شود.
-
پشت پرده پروژه ایران هراسی در افغانستان
پروژههای اﯾﺮان ﻫﺮاﺳﯽ در افغانستان و افغان هراسی در ج.ا.ایران که دارای اهداف مشترکی هستند، ازجمله اﯾﻦ اﻗﺪامهای نرمافزاری برای مهار ج.ا.ایران در افغانستان ﺑﻪ ﺷﻤﺎر میآید که طی دو دهه اشغال افغانستان توسط آمریکا و متحدانش به شدت پیگیری میشد و حتی مقامهای دولت سابق افغانستان نیز بر آن صحه میگذاشتند.
-
رها کردن چین و روسیه در سیاست خارجی دولت چهاردهم با طعم آشفتگی اقتصادی در گفتگو با هادی ثروتی
اکنون برای همه مشخص شده است که دولت پزشکیان چه رویکردی در سیاست خارجی و اقتصاد دارد. برای بررسی ابعاد این رویکرد و افق پیشروی کشور در 4سال آینده با دکتر هادی ثروتی به گفتگو نشستیم.
-
آبان ماه غیرقابل انتظار برای صندوقهای سرمایهگذاری
با پایان آبان ماه، بررسیها نشان می دهد، در این ماه، صندوقهای اهرمی بازدهی بالاتر از انتظار و دو رقمی و حتی تا ۳۷ درصد تجربه کردند و در مقابل صندوق های طلا، برخلاف ۲ ماه قبل خود، بازدهی کمتر از دو درصد و نیمی از آنها نیز بازدهی منفی ثبت نمودند.
-
بلایی که آمریکا بر سر روسیه آورد به روایت شاهد عینی! و لزوم بازگشت به دیپلماسی میرزا
با روی کار آمدن پزشکیان مجدد دیپلماسی ذلت در ایران فعال شد و با حضور عراقچی وزارتخارجه دوباره به التماس کردن برای مذاکره با غرب بازگشت.
-
سه رویکرد به دلارزدایی در نظام جهانی
اگرچه دلار همچنان پایه اصلی سیستم مالی جهان است، اما سلطه آن بهطور فزایندهای به چالش کشیده میشود. تنشهای ژئوپلیتیک، تحریمهای اقتصادی و تمایل کشورها به استقلال پولی از جمله عواملی هستند که کشورها را به سوی آن سوق داده است.
-
چگونه تحریم ها در ایران موثرسازی شد؟ تجربه مخاطب
سیاست های اعمال شده توسط دولت ها از سال 1397 به موثرسازی تحریم های آمریکا علیه ملت ایران انجامیده است.
-
چماق بزرگ ترامپ، ایران را هستهای میکند
«جان مرشایمر» استاد شناخته شده روابط بین الملل تاکید دارد: اگر ایران شروع به حرکت در مسیر هستهای کند، برای ما خیلی دشوار است که برای جلوگیری از این اتفاق، مثل زمان تدوین برجام روسها و چینیها را با خود همراه کنیم. اگر من مشاور امنیت ملی ایران بودم، مدتها پیش ایران سلاح هستهای داشت، اما با توجه به مسیری که ما در آن حرکت میکنیم و با توجه به دیدگاههای افرادی که رئیسجمهور ترامپ اخیراً منصوب کرده است، ایرانیها انگیزههای بیشتری دارند تا زودتر به سلاحهای هستهای برسند.
-
یارانه 180 میلیونی آماده پرداخت به مردم
در دهه 80 طرح هدفمندی یارانه ها نصف و نیمه انجام شد که طی آن دولت قریب به 45 دلار به هر ایرانی یارانه نقدی پرداخت کرد. با توجه به قیمت امروز دلار که حدود 70 هزار تومان است دولت می تواند در صورت اجرای درست هدفمندی به هر ایران حدود 15 میلیون تومان یارانه در ماه پرداخت کند.
-
بررسی «اکونومیست» از روش ایران برای دورزدن تحریم نفتی
نشریه اکونومیست در گزارشی روش های ایران در دورزدن تحریم های نفتی و راه های دسترسی به پول آن را مورد بررسی قرار داده است.
-
ساز بدآواز برای کارآفرینی
در مجموعه نوشتههایی تلاش کردهام از زوایای مختلف، علت و معلول بیثباتی در اقتصاد کلان را تحلیل کنم. میدانیم که کارآفرینی در دگرگون کردن دنیای کنونی نقش محوری داشته است و تمام نعمت توسعه اقتصادی جهان مدیون استعداد خیرهکننده و تلاش کارآفرینان است. در نوشتار حاضر قصد دارم به این موضوع بپردازم که بسترسازی و شکل دادن بیثباتی اقتصاد کلان، کارآفرینان را نیز از صراط مستقیم خارج میسازد و به جای آنکه آنها را وسیلهای برای شکوفایی و توسعه اقتصادی و افزودن به سایز کیک اقتصاد کند و در خدمت رشد اقتصادی قرار دهد، آنها را به نیرویی برای سهم بردن از کیک اقتصاد تبدیل میکند که خود به مانعی برای افزوده شدن به سایز کیک اقتصاد و رشد اقتصادی تبدیل میشود.