-
کنار آمدن با سیاست خارجی جدید
ابتکار «اجلاس برای دموکراسی»، که در دوره اول دولت بایدن راهاندازی شد، در دولت ترامپ نیز ادامه یافته است، هرچند با تمرکز بیشتر بر مسائل عملی مانند مبارزه با فساد، حمایت از آزادی رسانهها، و تقویت نهادهای مدنی.
-
بن بست در بازار سهام و فرصت تاریخی برای جایگزین کم ریسک!
کاهش ارزش معاملات بازار سهام در هفته اول خرداد ماه به عمده ترین دغدغه و نگرانی سهامداران تبدیل شده است. چالش کاهش ارزش معاملات و خروج پول که در گزارش هفته پیش "تحریریه" مورد تاکید قرار گرفت در هفتهای که گذشت رنگ و بوی جدی تری به خود گرفت.
-
بحران جمعیت؛ چرا ایرانیها شبیه کشورهای سکولار اروپا رفتار میکنند؟
اندیشکده «امریکن اینترپرایز» نرخ کاهش زاد و ولد در ایران را بسیار بیشتر از پیش بینی ها و به شدت زیر سطح جایگزینی دانست و ایران را در این شاخص با کشورهای اروپایی و سکولار مشابه عنوان کرد.
-
قاتل رادارگریزان چینی در دست انصارالله و شتاب روسیه برای ضربه به ناو هواپیمابر انگلیس!
نشریه آمریکایی نشنال اینترست در مورد پیشرفت چشمگیر سامانههای پدافندی در چین و روسیه و با اشاره به عملیاتهای اخیر یمن علیه ناوهای آمریکایی نتیجه گرفته است که این 3 کشور به «برتری بلامنازع جنگنده رادارگریزِ اف-35 آمریکا» پایان دادهاند.
-
هندوستان در جستجوی دشمنان کمهزینه
عقبنشینی هند از چین؛ خشم به سمت ترکیه و آذربایجان روانه شد!
برخلاف شعارهای تند و نمایشهای خیابانی، سیاست خارجی هند در قبال چین، بهشدت محتاطانه و حسابشده است. جایی که ملیگرایی کنترلشده، ابزار حفظ توازن است و دشمنسازی از بازیگران ضعیفتر، نقش مسکّنی موقت را ایفا میکند.
-
تهران و کوالالامپور نقشه راه همکاریهای دیجیتال را ترسیم کردند
وزیران ارتباطات ایران و مالزی بر توسعه همکاریهای فناورانه دوجانبه، از جمله در زمینههای امنیت سایبری، دولت هوشمند، هوش مصنوعی و مخابرات فضایی تأکید کردند و از آمادگی خود برای امضای یادداشت تفاهم و سرمایهگذاری مشترک خبر دادند.
-
موضوعی که آذربایجان نقش کلیدی در آن دارد
واکاوی ابعاد پیوستن قزاقستان به پیمان ابراهیم
پیوستن قزاقستان به پیمان ابراهیم در وهله اول نشاندهنده تغییر در سیاست خارجی چندوجهی این کشور خواهد بود، بهگونه ای که برخلاف رویه متعادل قزاقستان در سیاست خارجی، این تصمیم میتواند کفه ترازو را به نفع ایالات متحده سنگینتر کند و به طور بالقوه الهامبخش دیگر کشورهای آسیای مرکزی برای پیوستن به این توافق باشد.
-
فارن پالیسی مطرح کرد؛
چرا رویکرد مطالبه حداکثری آمریکا در مذاکره با ایران جواب نمیدهد؟
نشریه آمریکایی فارن پالیسی نوشت: برنامه هستهای ایران و ظرفیت فناوری آن واقعیتی عینی است. اگر هدف دولت ترامپ جلوگیری از عبور تهران از آستانه تسلیحات هستهای است، استراتژی هوشمندانه، دیپلماسی مبتنی بر راستیآزمایی و مصالحه متقابل است.
-
اعتراض خاتمی به جهان پساآمریکایی و واکنش تند موسوی لاری
محمدعلی رامین با برشمردن سیاست های دوران خاتمی تاکید دارد که وی و موسوی لاری با برگزاری نشست ضدآمریکایی در دانشگاه تهران مخالفت کردند.
-
ضربه دیپلماتیک استرالیا به آمریکا
وزارت تجارت استرالیا: چین برای ما ۱۰ برابر مهمتر است!
وقتی سود تجاری با چین ده برابر ایالات متحده است، دیگر جای تعارف باقی نمیماند. استرالیا با نگاهی تازه به واقعیتهای اقتصادی، تصمیم گرفته دیپلماسی خود را از سایه فشارهای ژئوپلیتیکی بیرون بکشد و منافع ملی را در اولویت قرار دهد؛ مسیری که میتواند نهفقط آینده اقتصادی، بلکه جایگاه بینالمللی این کشور را بازتعریف کند.
-
شروط نتانیاهو برای توافق ترامپ با ایران از نگاه عطوان
«عبدالباری عطوان» اعتقاد دارد مذاکرات هسته ای آمریکا با ایران نتیجه ای به همراه نخواهد داشت و دلیل شکست مذاکرات آن است که ترامپ شرط های رژیم اسرائیل را در این مذاکرات دنبال می کند. به همین علت ممکن است ایران برای مقابله با تهدیدها به سمت توسعه سلاح هسته ای قدم بردارد.
-
بیم بازگشت دوباره رکود
کاهش ارزش معاملات بازار سهام در هفته اول خرداد ماه به عمده ترین دغدغه و نگرانی سهامداران تبدیل شده است. چالش کاهش ارزش معاملات و خروج پول که در گزارش هفته پیش "تحریریه" مورد تاکید قرار گرفت در هفتهای که گذشت رنگ و بوی جدی تری به خود گرفت.
-
پشت پرده صادرات با کارتهای بازرگانی اجارهای و یک بار مصرف
محدودیت های صادراتی با کارت های بازرگانی و بی توجهی به ضوابط در تسهیل صدور مجوزها از مهمترین دلایل پشت پرده ای صادرات با کارت های بازرگانی اجارهای یا یک بار مصرف است که منجر به تخلف در حوزه تجارت و ایجاد مشکلات برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان واقعی می شود.
-
منابع معدنی حیاتی چگونه تبدیل به عرصهای از رقابت راهبردی شده است؟
رقابت راهبردی آمریکا و چین در قرن ۲۱ بیش از آنکه تسلیحاتی باشد، بر تسلط بر منابع معدنی حیاتی متمرکز است که نقش کلیدی در فناوریهای نوین و زنجیرههای تأمین جهانی ایفا میکنند.
-
از تخریب گران مذاکره تا حضور ویتکاف در پاستور! در گفتگو با کیومرث یزدان پناه
دکتر کیومرث یزدان پناه استاد دانشگاه تهران بدون اشاره به تحریم ها و فشار حداکثری ترامپ گفت که اگر سنگ اندازی برخی در داخل و خارج نباشد ایران و آمریکا می توانند به توافقی جامع برسند بطوری منافع ملی هر دو کشور حفظ شود.
-
سرهنگ اردنی تاکید کرد؛
یمن به شعارهای خود در حمایت از فلسطین عمل می کند
«فایز الدوئری» کارشناس مسائل نظامی و راهبردی معتقد است رژیم صهیونیستی بانک اطلاعاتی دقیقی از یمن در اختیار ندارد. مردم یمن توان مقاومت بسیار بالایی دارند و شعارهای خود در حمایت از فلسطین را عملی خواهند ساخت.
-
بازداشت قاسمیان در عربستان و چوب حراج دیپلماتیک!
حجت الاسلام قاسمیان چند روز قبل به دلایلی که تاکنون آشکار نشده توسط نیروهای امنیتی عربستان بازداشت شد. ساعاتی بعد از این اتفاق شاهد واکنش عجیب دستگاه دیپلماسی ایران بودیم.
-
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق تاکید کرد:
برخی قوانین حوزه صنعت و معدن ثبات زدا هستند
«یحیی آل اسحاق» معتقد است قوانین مخربی در حوزه صنعت و معدن کشور وجود دارد که صنعتگران و معدن کاران را با چالش های زیادی روز به رو کرده است. خود قانون های موجود هم در برخی موارد ثبات زدایی می کنند یا اینکه قانون متناسب با وضعیت امروز صنعت و معدن کشور نیست. بروکراسی های اداری و دولتی نیز مانع بهره وری در نظام اقتصادی و بخش صنعت و معدن است.
-
٣ همت از مطالبات کشاورزان گندم کار پرداخت شد
سازمان هدفمندسازی یارانهها از پرداخت سههزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران خبر داد.
-
آیا توافق خوب با ایران امکانپذیر است؟
فارن افرز مدعی است ابزارهای شفافسازی در برجام، از جمله عناصری هستند که میتوانند احیا شوند و حوزه هایی هم وجود دارند که توافق جدید باید آنها را تقویت کند.
-
ظهره وند، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: آمریکا دنبال «تعلیق در برابر تعلیق» است
در دوره خاتمی هم تعلیق در برابر تعلیق را پذیرفتیم، توافقنامه سعدآباد را امضا کردیم و تعهدات مان را نیز انجام دادیم و درب تأسیسات غنی سازی نطنز و تأسیسات تولید کیک زرد اصفهان را پلمپ کردیم اما برخلاف زمان برجام چیزی از بین نرفت. بعد از چند دور نشست ایران از طرف غربی انجام تعهدات متقابل را خواستار شد که در نهایت آنها هیچ کاری انجام نداند.
-
صندوق دفاعی اروپا؛ گامی در مسیر واگرایی از آمریکا؟
شورای اتحادیه اروپا با تصویب رسمی صندوق جدید ۱۵۰ میلیارد یورویی در حوزه دفاعی، گام تازهای برای تقویت بنیه نظامی و کاهش وابستگی امنیتی به خارج برداشت و به این ترتیب، یکی از مهمترین پروژههای استقلال دفاعی اروپا در سایه تشدید بیاعتمادی به سیاستهای دونالد ترامپ، جنبه رسمی به خود گرفت.
-
آتش بازی چین در آفریقا، آمریکا آماده کودتا و ایران به دنبال اروپا!
نفوذ چین در قاره آفریقا که بر مبنای کمک به کشورهای این قاره استوار شده باعث شده است تا عرصه برای حضور آمریکا و اروپا که بر مبنای غارت منابع طبیعی استوار شده بود، تنگ شود.
-
مشاور رئیس شورای عالی سیاسی انصارالله؛
یمنیها بانک اهداف گستردهای از نهادهای حیاتی رژیم صهیونیستی در اختیار دارند
«عبدالاله محمد حجر» مشاور رئیس شورای عالی سیاسی یمن معتقد است رسیدن موشک های یمن به پایگاه ها و سرزمین های زیر کنترل رژیم صهیونیستی یک پیروزی است و یمن بانک اهداف گسترده از رژیم صهیونیستی در اختیار دارد که در صورت نیاز به آنها حمله می کند. همه نهادهای حیاتی رژیم صهیونیستی در تیررس موشک های یمنی است.
-
سیاست پیچیده ترامپ برای حمله به ایران، عاریتی از اوباما! و توهم طرف ایرانی در گفتگو با مهدی نصر
از گذشته بین متفکران و نظریه پردازان آمریکایی در مساله شدت حمایت آمریکا از اسرائیل بعد از جنگ سرد اختلاف نظرهایی وجود داشت. لابی اسرائیل با قوت دولتهای آمریکا را به سمت حمایت هر چه گسترده تر هدایت میکند ولی برخی از نظریه پردازان صاحب نفوذ معتقدند حمایتهای کنونی آمریکا از اسرائیل به زیان آمریکا تمام شده است. برای بررسی این مساله یا دکتر مهدی نصر به گفتگو نشستیم.
-
پشت پرده حمایت تمامقد چین از پاکستان
موضع پکن درباره بحران جنوب آسیا، صرفاً یک حمایت ساده نبوده است. برای چین، امنیت پاکستان یعنی ثبات منطقهای و پیشگیری از تبدیل شدن مرزهایش به یک «خاورمیانه جدید».
-
گازانبر وفاق قالیباف و پزشکیان علیه قانون و مصلحت!
برخورد محمدباقر قالیباف با مر قانون در آزمون موارد مختلف و اسناد بالادستی نشان می دهد که شاهد اعمال سلیقه شخصی و جریانی توسط قالیباف در پیوند با جریان حامی مسعود پزشکیان هستیم.
-
کنسرسیوم هستهای ایران، آمریکا و کشورهای عربی چقدر محتمل است؟
بلومبرگ آورده است که ایران با الهام از الگوی جامعه زغالسنگ و فولاد اروپا، پیشنهاد تشکیل کنسرسیومی مشترک با آمریکا، عربستان و امارات برای غنیسازی اورانیوم را مطرح کرده است که هدف آن تسهیل راستیآزمایی برنامه هستهای، کاهش تنشهای ژئوپلیتیکی و تأمین منافع متقابل طرفین، از جمله بهرهبرداری سیاسی برای ایالات متحده است.
-
انزوای دیپلماتیک اتحادیه اروپا و سوءاستفاده از «مکانیسم ماشه»
سایت تحلیلی «The Cradle» در گزارشی نوشت: انزوای دیپلماتیک اتحادیه اروپا، فوریت بروکسل برای بازپسگیری جایگاه خود در چارچوب مذاکرات هستهای را تشدید کرده است، حتی اگر این به معنای ایفای نقش مخرب با فعال سازی مکانیسم ماشه باشد؛ ابزاری تعبیهشده در برجام که به هر یک از امضاکنندگان اجازه میدهد تمامی تحریمهای سازمان ملل پیش از توافق ۲۰۱۵ را بازگرداند.
-
شوک شکست در مذاکرات با ترامپ و رویای دولت پزشکیان که بر باد رفت!
متاسفانه بر اساس خبرهای منتشر شده از مذاکرات احتمالا شاهد چیزی شبیه برجام خواهیم بود یعنی عایدی ایران از این مذاکرات تقریبا هیچ است.