به گزارش تحریریه، ابوالفضل ظهرهوند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس ضمن اشاره به اهمیت توافق روسیه و ایران، گفت: توافقنامهای که میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه برای همکاریهای جامع ۲۰ساله تنظیم شده، از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. ما با روسیه همسایهایم و از طریق دریای خزر ارتباط مستقیم داریم. اقتصاد دو کشور در بسیاری از حوزهها مکمل یکدیگر است و در زمینه نفت و گاز نیز ظرفیتهای مهمی وجود دارد که میتواند ما را به بازیگری اثرگذار در بازار انرژی جهان تبدیل کند.
با این همکاری، میتوانیم در برابر بازیهای آمریکا تأثیرگذار باشیم و در حوزه فراوری انرژی و مقابله با تحریمها نیز اقدامات مشترک و مؤثری داشته باشیم.وی افزود: از منظر امنیتی نیز، تهدیدات متوجه هر دو کشور است؛ هم ایران و هم روسیه در معرض تهدیدات مشابهی از سوی جبهه غرب قرار دارند.
بنابراین این همکاریها میتواند نقش مهمی در کاهش هزینههای امنیتی ما داشته باشد. افزون بر این، در حوزه اقتصادی و منطقهای نیز همکاری با روسیه میتواند دستاوردهای گستردهای برای ایران به همراه داشته باشد. حضور فعال در منطقه اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از جمله فرصتهایی است که این توافق برای ما فراهم میکند. ما اکنون این امکان را داریم که با تعرفه صفر، صادرات خود را به این بازارها افزایش دهیم. حجم گردش مالی سالانه کشورهای عضو این حوزه بالغ بر یک تریلیون دلار است که سهم گرفتن از آن میتواند بخشی از نیازهای اقتصادی کشور را تأمین کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: روسیه همچنین میتواند از ظرفیت ترانزیتی ایران استفاده کند. آمریکاییها سالهاست که تلاش میکنند ایران را از ایفای نقش ترانزیتی باز دارند، اما اکنون با همکاری روسیه و چین، ما میتوانیم این موقعیت را فعال کرده و حتی آوردهای بیش از فروش نفت برای کشور داشته باشیم. در حوزه مواد غذایی و پوشاک نیز ظرفیتهای بالایی در ایران وجود دارد که میتواند پاسخگوی نیاز بازار روسیه باشد.
روسیه بهعنوان بزرگترین تولیدکننده غلات در جهان میتواند از طریق ایران صادرات انجام دهد و حتی فرآوری بخشی از این غلات در داخل کشور ما صورت گیرد که در نتیجه آن اشتغال قابلتوجهی ایجاد خواهد شد.وی ادامه داد: متأسفانه برخی عناصر نفوذی که وابسته به جریانهای غربگرا هستند، در تلاشاند با کارشکنی و فضاسازی، روند تصویب و اجرای این توافقنامه را با مشکل مواجه کنند. این در حالی است که اگر محتوای توافقنامه بهدرستی بررسی شود، روشن خواهد شد که این یک توافق متعادل، برابر و در شرایطی کاملاً متوازن است. امروز ایران و روسیه دیگر کشورهای سابق نیستند، بلکه به دو قدرت تأثیرگذار در منطقه و جهان تبدیل شدهاند و همکاریهای راهبردی میان ما میتواند ضمن کاهش هزینههای امنیتی، منافع قابلتوجهی نیز از حضور فعال در قارههای آفریقا و آسیا برای کشور به دنبال داشته باشد.
ظهرهوند در پایان تأکید کرد: امیدوارم این توافقنامه هرچه سریعتر به تصویب برسد. همان گونه که روسیه تمام مراحل قانونی را طی کرده و رئیسجمهور آن کشور نیز دستور اقدام را صادر کرده، ما نیز باید از هرگونه تأخیر و بیتوجهی پرهیز کنیم. این تعللها ممکن است تحتتأثیر جریانات غربگرایی باشد که منافع ملی را فدای منافع غرب میکنند. باید مراقب باشیم منافع مردم و کشور در این زمینه قربانی این نگاههای انحرافی نشود.
پایان/
نظر شما