غزه
-
نقطه عطفی برای موجودیت صهیونیستها
تحلیلگر مطرح اسرائیلی در امور نظامی معتقد است این رژیم با خطرناک ترین بحران خود روبرو است و نتیجه هر شکستی در سرزمین های فلسطین و منطقه، آینده اسرائیل را مشخص خواهد کرد. بی نتیجه بودن تلاش ها برای بازگردان گروگان های اسرائیلی، ادامه بلاتکلیفی اسرائیلی ها، نبود جایگزین برای حماس در غزه، ادامه حمله های حزب الله لبنان و چشم انداز تاریک عادی سازی روابط با عربستان و ... چالش های پیچیده و درهم تنیده این رژیم را تشکیل می دهند.
-
فرسایش سیاست خارجی ایران در قفقاز
نگاهی به روندهای حاکم سیاسی، امنیتی، اقتصادی و زیست محیطی منطقه قفقاز نشان میدهد، تهدیدهای فزایندهای در این محیط علیه منافع سیاسی، امنیتی، اقتصادی و زیستمحیطی ایران در حال شکلگیری است.
-
اعتراضات دانشجویی و زوال هژمونی ایالات متحده
«حسناء نصر الحسین» پژوهشگر روابط بین الملل معتقد است که تظاهرات مسالمت آمیز دانشجویان دانشگاه های آمریکا در حمایت از مردم فلسطین یک بمب ساعتی است که به هژمونی آمریکا و قدرت لابی صهیونیسیم در جهان پایان خواهد داد.
-
نتانیاهو در باتلاق چالشها
همزمان با سرگردانی صهیونیستها در هفتمین ماه جنگ فرسایشی غزه، اسراییل و به ویژه شخص نتانیاهو درگیر ۲ معضل راهبردی و بزرگ هستند.
-
جزئیات توافق پیشنهادی آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی
شبکه المیادین لبنان بامداد پنجشنبه نسخهای از چارچوب اصلی توافق پیشنهادی بین طرفهای فلسطینی و صهیونیستی برای مبادله اسرا و توقف جنگ در غزه را منتشر کرد.
-
تحلیل ویژه عطوان از تغییر اساسی در عرصه نبرد و حرکت اسرائیل به سوی فروپاشی
«عبدالباری عظوان» درباره آمادگی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح گفت: اگر جنگ در رفح آغاز شود به دلیل مقاومت اهالی این منطقه، آغازی بر پایان رژیم اشغالگر فلسطین رقم خواهد خورد و همه جبهه ها علیه این رژیم متحد می شوند.
-
مردودی بایدن از نظر آمریکاییها
بر اساس نظرسنجی جدید «سیانان»، در حالی که بیشتر آمریکاییها از هر دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه برای انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور ناراضی هستند، جو بایدن، رییسجمهوری فعلی هنوز نتوانسته در بسیاری از موضوعات مهم اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نظر اکثر رایدهندگان را به خود جلب کند.
-
قدرتنمایی لابی اسرائیل در آمریکا
«جان میرشایمر» استاد دانشگاه و نظریهپرداز برجستهی واقعگرایی تهاجمی درباره لابی اسراییل گفت که تاثیر لابی بر سیاست امریکا حالا از هر موقعی بیشتر شده است. اما آیا لابی میتواند مخل متمم اول قانون اساسی آمریکا که ضامن آزادی بیان است شود؟
-
اندیشکده آمریکایی بررسی کرد:
7 اکتبر و افزایش حمایت ها از مقاومت
اندیشکده کارنگی نوشت، احزاب اصلی شیعه از حرکت حزب الله حمایت کردند، حال آنکه چهره های سیاسی مسیحی، بیشتر رویکردی انتقادی داشتند. با این حال، جامعه سنی از رفتار گذشته اش که عمدتا با "حزب الله ستیزی" تعریف می شد، فاصله گرفته است. ابتدا رهبران سنی از ابراز حمایت از عملیات طوفان الاقصی پرهیزی نداشتند، آن هم به رغم دشمنی با حزب الله و محور مقاومتِ طرفدار ایران که حماس هم بخشی از آن است. آنها این عملیات را یک امر کاملا سُنّی می دیدند، برداشتی که با سخنان سید حسن نصرالله تقویت شد که گفت: "این عملیات صددرصد فلسطینی بود چه در تصمیم و چه در اجرا."
-
الجزیره بررسی کرد؛
ابعاد ورشکستگی رژیم صهیونیستی در نتیجه جنگ غزه
بیش از ۲۰۰ روز از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه گذشته و تلآویو در این مدت دچار خسارتهای بیسابقه و گستردهای شده است که در تمامی ابعاد نظامی، لجستیک و اقتصادی قابل بررسی است.
-
تحلیل عطوان از بمب هسته ای ایران و فتوای جدید آیت الله خامنه ای!
عطوان تحلیلگر سرشناس جهان عرب در تحلیل جدید خود مدعی شد که اگر اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران حمله کند آیت الله خامنه ای فتوای خود درباره داشتن سلاح اتمی را تغییر خواهد داد.
-
اسرائیل، متوهمِ بازنده
جنگ اسرائیل در غزه، بیش از ۳۳ هزار نفر را کشت که بیشترشان زنان و کودکان بودند. اسرائیل می گوید که دو هدف اصلی اش آزادی ۱۳۰ گروگان باقیمانده و انهدام گروه پیکارجوی حماس است، هدفی که منتقدان می گویند بیش از حد جاه طلبانه و ناممکن است.
-
پیچیدگیهای بحران اقتصادی مصر
شاخص هایی همچون بدهی بالای مصر، تنش های ژئوپلتیکی در خاورمیانه، کاهش درآمدهای قاهره از کانال سوئز، افزایش تورم و گرانی، افت سپرده های خارجی و ... حکایت از تشدید بحران دلار در مصر دارند.
-
اما و اگر سفر رهبران حماس به ترکیه!
رهبران حماس به دعوت اردوغان به ترکیه رفته و با او دیدار و گفتگو کردند. این سفر به این گمانه دامن زده است که آنها تحت فشار خروج از قطر قرار دارند و به دنبال مکان جدیدی هستند. اما واقعیت این است که این سفر در سبک و سیاق دیگری میگنجد.
-
اقتصاد پوسیده اسرائیل بر لبه تیغ
اسپوتنیک با اشاره به تشدید تنشها میان ایران و رژیم اسرائیل در گرماگرم جنگ غزه به نقل از تحلیلگران نوشت: از آنجایی که اقتصاد تل آویو فاقد انعطاف بوده و در پی جنگ غزه به شدت آسیب دیده است، بنابراین ممکن است با کاهش رشد بیشتری رو به رو شود.
-
جابجایی رهبر حماس!
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از منابع خود می نویسد، رهبری سیاسی جنبش فلسطینی حماس می خواهد از قطر به یک کشور عربی دیگر نقل مکان کند.
-
دو برابر شدن بدهی اسرائیل در طول نسلکشی غزه
وزارت دارایی روز دوشنبه اعلام کرد که جنگ اسرائیل با گروه حماس منجر به دو برابر شدن استقراض این کشور در سال گذشته شد.
-
خیزش ضد اسرائیلی کارمندان دولت آلمان
کارمندان دولت آلمان خواهان پایان فوری ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی شدند.
-
معنای خروج از غزه!
اگرچه بخشهای زیادی ازنوار غزه به تلی از آوار تبدیل شده و در ابعاد انسانی و زیرساختی متحمل شدیدترین خسارتها شده، اما اسرائیل با این وجود در بعد نظامی در یک بن بست جدی قرار گرفته و راهبرد روشنی هم برای خروج از این وضعیت ندارد.
-
گام نخست آتشبس در غزه؟!
اسرائیل از ابتدای سال جاری تعداد سربازان ذخیره خود را در غزه کاهش داده است و از سوی متحد خود واشنگتن برای بهبود وضعیت انسانی، به ویژه پس از کشته شدن هفت امدادگر در هفته گذشته، تحت فشار فزایندهای قرار دارد.
-
جنگ غزه چه بلایی سر اقتصاد رو به زوال صهیونیستها آورد؟
افزایش چهار برابری نرخ بیکاری، سقوط بورس، تنزل شدید ارزش شِکِل (واحد پول رژیم)، فرار سرمایههای داخلی و خارجی و نیز کاهش چند میلیارد دلاری ذخایر خارجی چند مورد از مشکلات اقتصادی رژیم صهیونیستی در فضای پساطوفان الاقصی است.
-
روندشناسی عملیات طوفان الاقصی
عملیات طوفان الاقصی در شرایطی رخ داد که فلسطین و منطقه غرب آسیا با دو کلانروند با هدف به حاشیهراندن پرونده فلسطین و مهار هویت مقاومتی آن و همچنین از بین بردن وحدت ملی در میان فلسطینیان مواجه بود؛ روند نخست در داخل فلسطین بود و روند دوم در سطح منطقه دنبال میشد.
-
بردنِ نبرد و باختنِ جنگ، از اوکراین تا اسرائیل
گمراهیِ ناشی از انتظاراتِ بیش از حد
امروز، برای اسرائیل، احتمالاً خیلی دیر است تا بتواند سطح انتظارات را دوباره تنظیم کند به ویژه که هرگز به عنوان طرف ضعیف جنگ (برخلاف اوکراین) در نظر گرفته نمی شود. احتمالاً اسرائیلیها به جنگ به عنوان یک کارزار پرهزینه و فرصت های از دست رفته مینگرند و چه بسا هم به عنوان یک شکست بزرگ.
-
موازنه قدرت پرآشوب در خاورمیانه، در گفتگو با کیومرث یزدانپناه
برای بررسی وضعیت خاورمیانه و موازنه قدرت در این منطقه پرآشوب جهان با دکتر کیومرث یزدان پناه عضو هیات علمی دانشگاه تهران به گفتگو نشستیم.
-
شیب تند «مهاجرت معکوس» صهیونیستها؛ هزینه رویارویی با مقاومت
بزرگترین شکست رژیم صهیونیستی در فضای پسا طوفان الاقصی، تشدید مهاجرت معکوس است؛ موجی که پیشتر به خاطر بی ثباتی سیاسی، مشکلات اقتصادی، سرکوب و فساد به راه افتاده بود، طی ۶ ماه گذشته به دلیل هراس از حملات مقاومت شدت گرفته است.
-
طغیان علیه بی بی
با اوجگیری دور جدید اعتراضات شهرک نشینان در اراضی اشغالی به نظر میرسد که خداحافظی اجباری نتانیاهو از عالم سیاست پیش از پایان جنگ غزه در حال رقم خوردن است. با توجه به گزارشهای رسانههای عبری زبان، هم شدت و هم تعداد اعتراضات علیه نتانیاهو به شکل کم سابقه و حتی می توان گفت بی سابقه ای در حال افزایش است.
-
سقوط اعتبار اروپا در جهان عرب و ایران آماده پول پاشی!
پس از آغاز جنگ غزه بدلیل حمایتهای شدید غرب از اسرائیل عملا وجهه کشورهای غربی در افکار عمومی ملتهای عرب مخدوش شد.
-
ناکامی بزرگ اردوغان
بزرگترین شکست حزب عدالت و توسعه و رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه در انتخابات شهرداریها رقم خورد. نتایج این انتخابات میتواند نشاندهنده تغییر در چشمانداز سیاسی این کشور باشد. افزایش حمایتهای مردمی از حزب اسلامگرای «رفاه نوین» که موضعی تندتر از اردوغان علیه اسرائیل دارد نیز باعث شد که از میزان حمایتها از حزب «عدالت و توسعه» کاسته شود.
-
دلیل افزایش حملات رژیم صهیونیستی به سوریه
«خیام الزعبی» استاد دانشگاه الفرات سوریه معتقد است افزایش حملات رژیم صهیونیستی به سوریه ناشی از احساس ترس و تلاشی نافرجام برای گسترش بحران در منطقه با هدف جبران شکست هایش در نوار غزه است زیرا این شکست ها، رژیم صهیونیستی را با سناریوی وحشتناکی در داخل و خارج روبرو می کند.
-
اردوغان و چرایی باختی بزرگ!
در یک دهه اخیر پایگاه اجتماعی و سبد رای اردوغان و حزب حاکم همواره ریزش مستمری را تجربه کرده است که نتایج انتخابات دیروز برونداد رسیدن این ریزش به مراحل خطرناکی است.