جابجایی رهبر حماس!

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از منابع خود می نویسد، رهبری سیاسی جنبش فلسطینی حماس می خواهد از قطر به یک کشور عربی دیگر نقل مکان کند.

به گزارش تحریریه، اسپوتنیک به نقل از این روزنامه آمریکایی نوشت، رهبری سیاسی حماس به دنبال خروج از پایگاه فعلی خود در قطر است.

این روزنامه به نقل از مقامات عربی معرفی نشده، خاطرنشان می کند، جنبش حماس در روزهای اخیر در این رابطه دست کم به دو کشور منطقه از جمله عمان مراجعه کرده است

به گفته این نشریه، خروج حماس از قطر می تواند مذاکرات برای آزادی گروگان های اسرائیلی را مختل کند.

پس از نفوذ مسلحانه شبه نظامیان حماس از نوار غزه به خاک اسرائیل و آغاز موشک باران اسرائیل از سوی فلسطینیان، اوضاع در خاورمیانه به شدت رو به وخامت گرائیده است. حماس این حمله را پاسخی به اقدامات مقامات اسرائیلی علیه مسجد الاقصی در بیت المقدس اعلام کرده است. صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از نوار غزه قرار گرفت. پس از حملات موشکی گسترده، رزمندگان حماس به مناطق مرزی جنوب کشور یهودیان نفوذ کردند.

جابجایی رهبر حماس!

در پاسخ، ارتش اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. چند روز پس از حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرک‌های نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داده و رساندن آب، غذا، برق، دارو و سوخت به این منطقه را متوقف کرد.

تعداد قربانیان در نوار غزه به گفته وزارت بهداشت محلی از ۳۴ هزار نفر تجاوز کرده، حدود ۷۷ هزار نفر مجروح شدند و به گفته منابع مختلف، بیش از ۱۲۶ اسرائیلی و ۱۱ نفر خارجی هنوز در اسارت حماس هستند اما گفته می شود تعدادی از آنها جان خود را از دست داده اند.

وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری های مسلحانه را متوقف کنند. به گفته ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه حل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.

مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۴۷، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را در نظر گرفت، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.

پایان/

۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
کد خبر: 29378

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =