چین
-
روابط روسیه و چین در آسیای مرکزی؛ تعامل یا تقابل؟
به نفع کشورهای آسیای مرکزی که در اعماق قارۀ اوراسیا بدون دسترسی به دریا قرار گرفتهاند، نیست که یک همسایۀ بانفوذ خود را از عرصه بیرون کنند. بنابراین، همۀ آنها تلاش میکنند تا حد امکان ارتباطهای خود را با دنیای خارج متنوع سازند. روسیه و چین از این نظر برای آنها به یک اندازه مهم هستند. تا کنون، هر پنج کشور منطقه به خوبی با چین و روسیه و همچنین با شکاف عمیق بین این دو همسایه از یک سو و شکاف عمیق این دو با غرب از سوی دیگر، کنار آمدهاند.
-
رابطه معکوس نفوذ آمریکا و چین در جهان عرب
نظرسنجیهای مؤسسه «عرب بارومتر» نشاندهنده کاهش چشمگیر جایگاه آمریکا در میان شهروندان عرب است که به درگیری غزه نسبت داده میشود؛ این تغییر به نفع چین تمام شده که محبوبیت آن در منطقه افزایش یافته است.
-
پایان توافق ۵۰ ساله ریاض و واشنگتن
رسانه های غربی نوشتند با تصمیم عربستان سعودی در انتخاب یوان چین به جای دلار آمریکا، عصر پترودلار به پایان رسید؛ بازارهای جهانی نیز به این تحول بزرگ واکنش نشان دادند.
-
رسانه آمریکایی بررسی کرد:
مقصر طولانی شدن جنگ اوکراین
تارنمای خبری مطرح آمریکایی معتقد است روسیه و چین به دلایل متفاوت تمایلی برای پایان دادن به جنگ اوکراین ندارند زیرا آن را به نفع منافع خود می بینند.
-
نگرانی غرب از موفقیتهای اقتصادی روسیه
رشد اقتصادی کشورهای عضو بریکس به ویژه روسیه، دولت های غربی را بیش از پیش نگران کرده است زیرا الگویی را برای اعضای این بلوک در مسیر مقابله با فشار غرب و اتخاذ سیاست های موفق در چارچوب جهان چندقطبی ارائه می دهد.
-
مقایسه کنید: رانت و فساد در ایران و سیاست میهن پرستانه در چین
مقایسه اقتصاد چین و ایران آشکارا نشان میدهد که چرا چین اکنون اقتصاد اول دنیا شده و اقتصاد ایران روز به روز کوچکتر میشود.
-
غرب و ضرورت واقعگرایی در دنیای جدید
در جهانی که به سرعت در حال دگرگونی است، به نظر میرسد غرب از واقعگرایی دور شده باشد؛ واقعگرایی در روابط بینالملل، بر نتیجهگرایی، دینامیک قدرت و منافع ملی مبتنی است اما سیاستهای غرب از این اصل فاصله گرفته که در این صورت، باید به موثر بودن این سیاستها در درازمدت تردید کرد.
-
آرایش جدید سکاندار پولی روسیه
«الویرا نابیولینا» را میتوان یکی از چهرههای برجسته اقتصادی در دو دهه اخیر به حساب آورد؛ این اقتصاددان ۶۰ساله با تکیه بر صندلی ریاست بانک مرکزی روسیه، طی ۱۱ سال دائما تلاش کرد تا یک اقتصاد باز، باثبات و دارای نظم را در جامعهای به وجود بیاورد که پیش از این با کمونیسم و هرجومرج خو گرفته بود.
-
نشنال اینترست چالش های آمریکا را بررسی کرد
«محور شرارت» جدیدِ کاخ سفید
نشریه آمریکایی معتقد است شکل دشمنی آمریکا با چین، روسیه، ایران و کره شمالی تغییر کرده است و به همین دلیل واشنگتن باید به دنبال توجیهاتی تازه فراتر از اصطلاح قدیمی «محور شرارت» باشد.
-
هیمالیا میدان نبرد خاموش هند و چین
استقرار جتهای جنگنده رادارگریز جی-۲۰ چین در پایگاه هوایی تبت، نزدیک به اسکادران رافالهای هندی، نشان دهنده نبرد خاموش تسلیحاتی میان پکن و دهلینو است.
-
یادداشت اختصاصی سفیر چین در ایران؛
روابط پکن و تهران به سطح بالاتری میرسد
چین و ایران باید همچنان تلاش کنند تا مداخله و خرابکاری نیروهای خارجی را از بین ببرند و مشارکت راهبردی جامع چین و ایران را به سطح بالایی ارتقا دهند.
-
گوادر، بندر استراتژیک آشفتۀ چین و پاکستان
بندر گوادر، جواهرِ تاجِ پروژۀ کریدور است که در ایالت بلوچستان قرارگرفته است. با این حال، منطقه گوادر و ایالتی که بخشی از آن است، همچنان با نرخ بالای فقر و بیکاری، بیسوادی گسترده و افزایش مرگومیر کودکان، ازنظر شاخصهای اصلی توسعه، در مقایسه با سایر مناطق کشور عقبتر است. وضعیت امنیتی در بلوچستان همچنان بیثبات است و نارضایتی فزایندۀ عمومی باعث ایجاد جنبش اعتراضی مردمی در گوادر و اطراف آن شده است.
-
اورانیوم قزاقستان و بازی بزرگ جدید در آسیای مرکزی
قزاقستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده اورانیوم خام در دنیا و یکی از منابع اصلی تامین اورانیوم مورد نیاز صنعت انرژی اتمی آمریکا و فرانسه، به طور قابل ملاحظهای مورد توجه روسیه و چین قرار گرفته و واشنگتن و پاریس نگران امنیت انرژی خود در این حوزه هستند.
-
چیزی که چین میتواند به خاورمیانه ارائه دهد
چین هرگز ادعا نمیکند که میتواند تامین کننده یکجانبه امنیت باشد زیرا به ایجاد نوعی امنیت مشترک، جامع، همکاری و پایدار اعتقاد دارد.
-
حرکت نگران کننده چین در مراسم درگذشت رئیسی و هشدارها برای امنیت
برخلاف بسیاری کشورهای دوست که برای شرکت در مراسم حجت الاسلام رئیسی، مقامات بلند پایه ای را فرستاده بودند، چین تنها با یک فرستاده ویژه از سوی رئیس جمهور خود در ایران مراسم شرکت کرد.
-
همکاری سه جانبه روسیه، هند و چین
کارشناسان اعتقاد دارند رایزنیهای سه جانبه روسیه، هند و چین در مورد ثبات استراتژیک نه تنها به صلح و امنیت جهانی کمک میکند، بلکه باعث ایجاد اعتماد متقابل بین پکن و دهلی نو میشود.
-
خط ریلی ۳۸۰ میلیارد دلاری چین به اروپا
راهآهن چین اعلام کرد با حرکت ۹۰ هزارمین قطار باری به سوی لهستان، ارزش تجارت ترانزیتی خط آهن چین به اروپا به بیش از ۳۸۰ میلیارد دلار رسید.
-
جهان چند قطبی و مناسبات پکن و مسکو
در کشمکش بین واقعیتها و روایتها، روسیه و چین مشغول کنشگری هستند و البته در این میان آمریکا و غرب هم حضور دارند. همین تعدد کنشگران در واقعیتها و روایتها، جهان چندقطبی را بر میسازد.
-
ابعاد پیدا و پنهان رویکرد جدید انگلستان به آسیای مرکزی
در تاریخ ۲۲ آوریل "دیوید کامرون"، وزیر امور خارجۀ بریتانیا یک سفر منطقهای به آسیای مرکزی و مغولستان را آغاز کرد. این سفر در بسیاری از منابع بهعنوان چارچوب ۱+۵ انگلستان و آسیای مرکزی تعبیر شد. سفر کامرون به آسیای مرکزی از این جهت حائز اهمیت است که این اولین سفر وزیر خارجۀ بریتانیا به کشورهای تاجیکستان، قرقیزستان و ترکمنستان پس از استقلال این کشورها است. همچنین در ازبکستان نیز برای بیش از دو دهه از سال ۱۹۹۷ چنین بازدیدی انجام نگرفته بود. از این حیث میتوان این سفر منطقهای را حائز پیامهایی مهم و یک سطح جدید در نگاه بریتانیا به آسیای مرکزی در نظر گرفت.
-
آیا ریاض پا پس کشید؟
مذاکرات در مورد توافقنامه تجارت آزاد بین چین و کشورهای شورای همکاری به علت ملاحظات عربستان سعودی متوقف شده است.
-
کارشناس بازار خودرو تصریح کرد
چین نمیخواهد با ورود به صنعت خودروی ایران خود را بدنام کند
«امیر حسن کاکایی» عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت معتقد است: دولت چون همچنان مایل به تصدی گری است این بار پای چینی ها را وسط کشید اما بعید به نظر می رسد آنها پا روی پوست خربزه بگذارند چرا که چینی ها برای توسعه اقتصاد خود در سطح جهان برنامه ای دارند تا خود را یک ابر قدرت خوشنام نشان دهند لذا بعید به نظر می رسد با خرید سهام خودروسازی ایران خود را بد نام کنند.
-
سناریوی پر رمز و راز چین برای اروپا
شکاف بین اروپا و آمریکا و شکاف در درون اروپا موضوعات جالب و جذابی برای چین است که در پی دنیای چندقطبی است.
-
روابط پکن-مسکو در دوره پس از جنگ اوکراین
تغییرات قابل توجهی در الگوهای تجارت چین و روسیه حول دیدار بین رئیس جمهور چین شی جین پینگ و رئیس جمهورروسیه ولادیمیر پوتین در مارس ۲۰۲۳ رخ داده است.
-
نگرانی صندوق بین المللی پول از چندپارگی جهان؛
کشورها انتخاب میکنند؛ چین یا آمریکا؟
صندوق بین المللی پول تاکید دارد چند پاره شدن اقتصادی کشورها به رشد جهان آسیب می رساند زیرا کشورها مجبور شده اند به دلیل تنش های مختلف بین چین یا آمریکا یکی را به عنوان شریک تجاری خود انتخاب کنند.
-
در گفت و گو با تحریریه مطرح شد
دولت علاقهای به از دست دادن مدیریت خودروسازی ندارد
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه دولت کمترین علاقه ای برای واگذاری مدیریت در صنعت خودروسازی ندارد، تاکید کرد بهره وری و کار گروهی و تمرکز بر هدف در چین حرف اول و آخر را می زند لذا اگر انتقال تکنولوژی از چین به ایران صورت بگیرد یا رویه های معمول در فعالیت های اقتصادی آنها به ما منتقل شود قطعا به نفع ما خواهد بود و منجر به رشد صنعت خودروسازی ایران می شود.
-
واقعیت دوستی تجاری چین و روسیه؟!
دوستی تجاری چین و روسیه ممکن است کاملاً آن چیزی نباشد که شما فکر میکنید مسائل کیفی و صادرات ابزارهایی که به روسیه در تولید تجهیزات نظامی کمک می کند، برای مسکو اهمیت حیاتی دارد.
-
قیمت باورنکردنی طلا درآینده نزدیک
برخی کارشناسان اعتقاد دارند طلا تا پایان سال ۲۰۲۵ یک رکورد غیرقابل باور قیمتی را به دست می آورد.
-
اتهام تازه اروپا علیه پکن
مقام ارشد اتحادیه اروپا چین را متهم کرده است که سیاست های این کشور در حوزه های اقتصادی موجب عدم تعادل فعلی در روابط دو طرف شده و صنعتی زدایی از قاره سبز می شود.
-
آینده لیتیوم افغانستان؟!
ذخایر لیتیوم افغانستان به عنوان یک نقطه کانونی در رقابت جهانی برای انرژی پاک شناخته شده است و تسلط چین در بازار وسایط نقلیه برقی، رقابت ژئوپلیتیکی را تشدید خواهد کرد.
-
اعتراضات دانشجویی و زوال هژمونی ایالات متحده
«حسناء نصر الحسین» پژوهشگر روابط بین الملل معتقد است که تظاهرات مسالمت آمیز دانشجویان دانشگاه های آمریکا در حمایت از مردم فلسطین یک بمب ساعتی است که به هژمونی آمریکا و قدرت لابی صهیونیسیم در جهان پایان خواهد داد.