حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران چگونه انجام شد؟

بمب‌افکن‌های B 2 نیز از پایگاه وایتمن در خاک آمریکا به مقصد گوام به پرواز درآمدند. اما این قسمتی از نقشه ترامپ برای یورش به خاک ایران بود.

به گزارش تحریریه، با مداد ۱ تیر ساعت ۲.۳۰ به وقت محلی تاسیسات اتمی فوردو، تاسیسات اتمی نطنز و تاسیسات اتمی اصفهان توسط آمریکا مورد هجوم قرار گرفت. پس از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به ایران همواره صحبت از مداخله آمریکا در این جنگ به گوش می‌رسید به دلیل قرارگیری تاسیسات اتمی نطنز و فردو در عمق زمین، نیروی هوایی رژیم صهیونیستی توانایی نابودی این تاسیسات را به تنهایی نداشت

تاکتیک‌ها، تجهیزات و تسلیحات مورد استفاده

از اوایل آغاز جنگ شایعاتی شکل گرفته بود که نتانیاهو برای هجوم به این تاسیسات به دنبال یک عملیات جاه‌طلبانه کوماندویی در عمق ایران است. ترامپ نیز به طور مداوم در حال تهدید ایران بود و دو ناو هواپیمابر نیز به منطقه درگیری با ایران اعزام شده بودند و ناو هواپیمابر سوم نیز از آمریکا برای پیوستن به دو ناو گروه اعزام شده بودند که دو هفته زمان نیاز بود که به منطقه تحت پوشش سنتکام برسند.

در چنین شرایطی بمب‌افکن‌های B 2 نیز از پایگاه وایتمن در خاک آمریکا به مقصد گوام به پرواز درآمدند. اما این قسمتی از نقشه ترامپ برای یورش به خاک ایران بود. در ابتدا ترانسپوندر بمب‌افکن‌های آمریکایی روشن بود و در سایت «فلایت رادار» قابل رویت بودند اما در میانه مسیر ترانسپوندر آنها خاموش شد و احتمالا به سمت اروپا تغییر مسیر دادند تا جنگنده‌های نسل پنجمی F 22 و همچنین هواپیماهای جنگ الکترونیک، آواکس و سوخت‌رسان‌ها به این ۷ بمب افکن B 2 اضافه شوند و به سمت مدیترانه حرکت کنند.

طبق گفته وزیر دفاع آمریکا در عملیات «چکش نیمه شب» ۱۲۵ فروند انواع هواپیما مشارکت داشتند. در نهایت این هواپیماها با عبور از آسمان سرزمین‌های اشغالی، اردن و عراق وارد فضای ایران می‌شوند. همزمان ۳۰ فروند موشک کروز تاماهاوک از زیر دریایی کلاس اوهایو نیروی دریایی آمریکا مستقر در دریای عرب و فاصله ۴۰۰ مایلی از خاک ایران به سمت تاسیسات اتمی اصفهان شلیک می‌شوند.

حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران چگونه انجام شد؟

۶ فروند بمب‌افکن‌های B 2 با پشتیبانی جنگنده‌های F 22 به سمت فوردو حرکت می‌کنند و یک فروند بمب افکن B 2 دیگر با پشتیبانی جنگنده‌های F 22 به سمت نطنز حرکت می‌کند. طبق گفته وزیر دفاع آمریکا ۱۲ تیر بمب سنگرشکن GBU 57 A/B به سمت تاسیسات فردو پرتاب می‌شوند و دو تیر بمب سنگرشکن دیگر به تاسیسات نطنز پرتاب می‌شود و موشک‌های کروز نیز تاسیسات اصفهان رو مورد اصابت قرار می‌دهند.

عملیات چکش نیمه شب اولین استفاده رزمی از بمب‌های GBU 57 بود. این نوع بمب ۳۰ هزار پوند (حدود ۱۴ تن) وزن دارد و با کلاهک انفجاری ۲ تنی خود می‌تواند به عمق ۶۱ متری زمین نفوذ کند و فقط توسط بمب‌افکن‌های B 2 حمل و پرتاب می‌شود و به دلیل وزن و اندازه زیاد هر بمب‌افکن تنها توانایی حمل دو بمب را دارد.

نتیجه حمله

طبق تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده ۲ روز قبل از این حمله تاسیسات اتمی فردو تخلیه شده و حتی رمپ‌های ورودی آن نیز با خاک پر شده بود. در تصاویر ماهواره‌ای می‌توان ۶ سوراخ بزرگ که توسط بمب‌های سنگرشکن ایجاد شده بود را به وضوح دید. بمب‌افکن‌های آمریکایی سعی کرده بودند بمب‌ها را به سمت دریچه‌های تهویه مجتمع فوردو پرتاب کنند اما همچنان میزان خسارت وارد به فردو نامشخص است.

در تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده از نطنز نیز دستکم محل برخورد یک بمب مشخص است و همچنان از میزان خسارات وارده به این تاسیسات اطلاعاتی در دسترس نیست. در خصوص تاسیسات اتمی اصفهان نیز با توجه به قرارگیری اکثر تاسیسات بر روی زمین، موشک‌های کروز تاماهاوک اکثر این تاسیسات را مورد اصابت قرار داده‌اند.

منبع: اندیشکده تهران

پایان/

۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰
کد خبر: 32821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =