حجت الاسلام والمسلمین «سیدجواد حسینی کیا» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با «تحریریه» در خصوص برخورد با کشورهای حامی رژیم صهیونیستی و قطع ارتباط و همکاری با کشورهایی که ممکن است بخشی از پروژه نفوذ و تکمیل کننده پازل جاسوسی و خرابکاری اسرائیل در ایران باشند، گفت: درطی ۱۲ روزی که رژیم غاصب صهیونیستی به ایران حمله کرد و در مقابل مجامع بی خاصیت بین المللی حریم و حرمت مردم ایران را با موشک ها و بمب های آمریکایی شکست، شاهد بودیم برخی کشورهای دور و نزدیک مواضعی را اتخاذ کردند یا در سکوت فرو رفتند. این برخوردها و رویه هایی که دیدیم حتما در خاطر مردم و مسووولین ایران باقی می ماند تا در موقع مناسب بدانها پاسخی قطعی داده شود.
وی در پاسخ به این پرسش که به دلیل همراهی و همکاری هند با رژیم صهیونیستی آیا به نظر شما بهتر نیست در موضوع سرمایه گذاری هند در بندرچابهار تغییراتی صورت داده شود، گفت: قاعده دولت و حکومتداری این است که در هنگام محرز شدن همکاری با دولت های متخاصم و رژیم هایی که جز تجاوز و غارت و سرکوب کاری بلد نیستند دولتمردان کشور رابطه خود را در حوزه های مختلف اعم از سیاسی تا اقتصادی با دولت های حامی جنایتکاران کاهش دهند و به پایین ترین حد ممکن برسانند.
وی در این باره خاطر نشان کرد: طبیعتا رابطه هایی که در این حوزه، ایران با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه دارد باید ناظر بر همراهی یا عدم همراهی، همکاری و حمایت یا عدم همکاری و حمایت از رژیم صهیونیستی باشد؛ این مساله موضوع مهمی است و نباید دست کم گرفته شود یا به سادگی از کنار آن عبور کرد زیرا همراهی و همکاری با اسرائیل در زمانی که مردم بی گناه و غیر نظامی آماج حملات روزانه و شبانه رژیم غاصب بودند اوج جنایتکاری یک کشور را علیه مردم ایران به نمایش می گذارد. بنابراین دولت باید نقشه راهی ترسیم کند که ضمن حفظ منافع ملی روابط خود را با کشورهای دوست، متخاصم و حامی متخاصمین بازتعریف کند.
حسینی کیا تصریح کرد: در صورتی که برای دولتمردان و نیروهای امنیتی کشور محرز شود که هند حامی حمله اسرائیل به ایران بوده یا کمک ها و مساعدت هایی به اسرائیل داشته است، بی تردید در منطقه آزاد چابهار باید جایگزین مطلوبی به جای این کشور برای سرمایه گذاری انتخاب شود؛ پس در این موضوع باید بررسی های میدانی دقیقی انجام داد تا کار درست انجام شود.
وی در ادامه بحث افزود: اگر جایگزین بهتری پیدا کنیم حتما باید زمینه های لازم برای سرمایه گذاری آن کشور در منطقه چابهار انجام شود. از این رو امیدواریم ضمن دادن تذکرات دیپلماتیک با روش هایی که ضامن حیثیت و منافع ایران اسلامی است، وزارت خارجه و دستگاه های اقتصادی وارد عمل شوند و سرعت عمل در این موضوع رعایت شود تا کسانی به ما همکاری کنند که دوستِ دشمن ما نباشند و به منافع ما آسیب نرسانند.
پایان/
نظر شما