دروغ کاخ سفید در مورد تنگه هرمز

رسانه های غربی نوشتند که آمار ادعایی واشنگتن در مورد کشتی‌های عبور کرده از تنگه هرمز در خلال تنش‌ها، بسیار بیشتر از داده‌های ردیابی تجاری بوده است.

به گزارش تحریریه، بلومبرگ عنوان داشت که به گفته یک مقام آگاه از عملیات فرماندهی مرکزی ایالات متحده، نیروهای آمریکایی نزدیک به ۱۰۰۰ تردد کشتی تجاری در تنگه هرمز طی دو ماه گذشته را ثبت کرده‌اند؛ این رقم از تخمین‌های بخش خصوصی که عمدتاً بر اساس فرستنده‌های کشتی‌ها است، بالاتر است.

این مقام که خواست نامش فاش نشود تا درباره داده‌های منتشرنشده صحبت کند، گفت که تحلیلگران نظامی تعداد گذر کشتی‌ها را از زمان برقراری آتش‌بس بین ایالات متحده و ایران در ۸ آوریل، با استفاده از نظارت مداوم هوایی، دریایی و فضایی که بخشی از جنگ علیه ایران بود، اندازه‌گیری کرده‌اند. وی افزود که بیشتر این کشتی‌ها، شناورهای بزرگ باری و کانتینری هستند و این رقم شامل شناورهای کوچکتر مانند لنج‌های سنتی نمی‌شود.

این رقم همچنان بسیار کمتر از بیش از ۱۰۰ کشتی‌ای است که روزانه از این آبراه حیاتی برای انتقال نفت و گاز از خلیج فارس، پیش از آغاز جنگ علیه ایران توسط دونالد ترامپ در اواخر فوریه، عبور می‌کردند؛ جنگی که عملاً تنگه هرمز را مسدود کرده و قیمت جهانی انرژی را به شدت افزایش داد.

اما شمارش جدید ایالات متحده نشان می‌دهد که ترافیک تجاری در تنگه حداقل کمی بیشتر از آنچه قبلاً تصور می‌شد، شلوغ‌تر بوده است. بر اساس شمارش بلومبرگ از داده‌های ردیابی کشتی‌ها با استفاده از فرستنده‌ها، تنها کمی بیش از ۶۵۰ تردد از ۸ آوریل تاکنون ثبت شده است — ۴۰۲ تردد خروجی و حدود ۲۶۰ تردد ورودی.

شمارش ایالات متحده احتمالاً، حداقل تا حدی، منعکس‌کننده افزایش تعداد به اصطلاح "ترددهای تاریک" است که کشتی‌ها برای جلوگیری از شناسایی توسط ایران، فرستنده‌های خود را خاموش می‌کنند؛ در حالی که نیروهای آمریکایی تلاش می‌کنند ترافیک را دوباره به جریان آورند، آن هم در میان اعتراضات فزاینده درباره تأثیر رو به وخامت بسته شدن تنگه بر اقتصاد جهانی.

ترامپ روز جمعه در پاسخ به سوالی درباره میزان نفت خروجی از هرمز، گفت: «خیلی زیاد.»

رئیس‌جمهور به خبرنگاران در هواپیمای ایر فورس وان گفت: «نمی‌خواهم بگویم چند، اما خیلی زیاد است. مقدار زیادی نفت وارد بازار جهانی می‌شود که مردم حتی از آن بی‌خبرند. و به همین دلیل است که قیمت هر بشکه ۹۷ دلار است نه ۳۰۰ دلار

حملات هوایی آمریکا و اسرائیل در ۲۸ فوریه به سرعت تهران را بر آن داشت تا تنگه را با تهدید به غرق کردن کشتی‌های تجاری ببندد؛ اقدامی که — همراه با حملات به زیرساخت‌های انرژی منطقه — باعث افزایش شدید قیمت جهانی انرژی و تشدید تورم شده و فشار بر کاخ سفید را برای پایان دادن به جنگ نامحبوب افزایش داده است.

تنگه هرمز همچنین به یک نقطه کلیدی در مذاکرات آمریکا و ایران برای پایان دادن به درگیری تبدیل شده است، به طوری که تهران بارها پیشنهاد داده که می‌خواهد کنترل — و احتمالاً عوارض — تنگه را حفظ کند، و مقامات آمریکایی نیز بر آزاد و باز ماندن تنگه تأکید دارند.

در هفته‌های اخیر، ارتش آمریکا بی‌سر و صدا تلاش‌های خود را برای افزایش تردد تجاری از طریق تنگه از سر گرفت، و به کشتی‌های تجاری کمک می‌کند تا در مسیری عاری از مین‌های دریایی و نزدیک‌تر به سواحل عمان — به جای سواحل ایران — حرکت کنند و در صورت لزوم از آنها در برابر حملات ایران محافظت کند.

این تلاش به دنبال اقدام قبلی ارتش آمریکا برای محافظت از کشتی‌های خروجی از هرمز در اوایل ماه مه است که پس از حملات ایران به کشتی‌های خروجی از هرمز و ترساندن سایر شرکت‌های کشتیرانی، به سرعت متوقف شد.

پایان/

۲۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۰۰
کد مطلب: 35265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =