گران نشدن شیر، صدای دامداران را درآورد

قائم مقام نظام صنفی کشاورزی با بیان اینکه دولت در حالی منکر افزایش نرخ شیرخام شده که قرار بود بزودی قیمت جدید ابلاغ شود، از عملکرد منفعلانه وزارت جهاد در این زمینه انتقاد کرد.

به گزارش تحریریه، موسی رهنمایی با انتقاد از تأخیر دولت در ابلاغ نرخ شیرخام، گفت: در حالی که قیمت جدید شیرخام تعیین شده بود و تولیدکنندگان منتظر ابلاغ آن بودند به ناگهان رئیس دفتر رئیس جمهور به کلی منکر مسأله شد.

وی با اشاره به چند برابر شدن نرخ نهاده‌ها و علوفه دامی افزود: علاوه بر اینکه نرخ مصوب نهاده‌ها افزایش داشته، تمام نهاده مورد نیاز دامداران نیز با نرخ مصوب به دست آنان نمی‌رسد و بخشی از آن را باید از بازار آزاد تأمین کنند.

رهنمایی اضافه کرد: قیمت یونجه امسال به ۵,۰۰۰ تومان رسیده در حالی که در مدت مشابه سال قبل بین ۲۰۰۰ تا ۲,۲۰۰ تومان بوده همچنین قیمت کاه که ارزش غذایی زیادی هم ندارد، سال گذشته ۱,۰۰۰ تومان بوده امسال به حدود ۳,۵۰۰ تومان رسیده و کرایه حمل و نقل و سایر هزینه‌های تولید نیز افزایش سرسام آوری داشته است.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه صنعت دام و طیور کشور طی دو سال اخیر خسارات بسیار زیادی را متحمل شده است، گفت: در صورتی که دولت با سرکوب قیمت ماده اولیه یعنی شیرخام بخواهد قیمت لبنیات را برای مصرف کنندگان ثابت نگه دارد، میراث تلخی را به دولت بعدی منتقل می‌کند.

وی با بیان اینکه قیمت لبنیات نیز طی ماه‌های اخیر چندین بار به بهانه‌های مختلف افزایش یافته است، افزود: در چنین شرایطی دامداران نمی‌توانند به تولید ادامه دهند.

رهنمایی با انتقاد از عملکرد منفعلانه وزارت جهاد کشاورزی در این میان، گفت: با توجه به اینکه شیرخام جزو کالاهای مشمول خرید تضمینی است، ما از وزیر جهاد کشاورزی درخواست می‌کنیم در شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک نرخ خرید تضمینی برای این محصول تعیین و اقدام به خرید آن کند چرا که دامداران توان ادامه دادن با این روند را ندارند.

این فعال بخش خصوصی تاکید کرد: اگر حجتی وزیر جهاد کشاورزی بود منتظر دولت نمی‌ماند و اقدام به خرید توافقی شیرخام می‌کرد ضمن اینکه با تمام قوا از تولیدکنندگان حمایت می‌کرد و اجازه نمی‌داد چرخ تولید بخوابد اما هم اکنون متأسفانه انگار برای هیچکس مقوله تولید اهمیتی ندارد، اگر حجتی وزیر می‌ماند ما در این شرایط نبودیم.

رهنمایی با بیان اینکه این تصمیم دولت آخرین چرخش کلید بر قفل کردن گاوداری هاست، افزود: ما از مسئولان درخواست داریم قدری متعهدانه تر به صنعت دامداری و مرغداری کشور توجه کنند.

وی با بیان اینکه قیمت عمده کالاهای اساسی از روغن، شکر، برنج گرفته تا فرآورده‌های لبنی از نوروز تاکنون افزایش چشمگیری داشته است، گفت: نقش این کالاها در زندگی مردم بسیار پررنگ‌تر است و بنابراین ما معتقدیم که دولت بهانه جویی می‌کند تا قیمت شیر را افزایش ندهد.

روز دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۰، سید احمد مقدسی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران از تعیین قیمت ۶,۴۰۰ تومان برای هر کیلوگرم شیرخام با چربی ۳.۲ درصد درب گاوداری خبر داده و گفته بود: این نرخ فردا (سه شنبه اول تیرماه) ابلاغ می‌شود.

منبع: مهر

پایان/

۵ تیر ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۰
کد خبر: 10927

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 12 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • رضاجعفری IR ۲۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
      1 0
      سلام . صنعت گاوداری با ضرر توان ادامه نخواهد داشت و در نهایت نابود میشود . مانند نساجی که زمانی فعال بود و امروز اثری از آن دیده نمی شود . در نهایت با سرکوب قیمت شیرخام و از بین رفتن گاوهای مولد و شیرده ، کشور وارد کننده خواهد شد و رانت خواران و شرکت های لبنی با قیمت های بسیار بالاتر از افزایشی که امروز به اسم حمایت از مردم داد و بیداد می کنند ، به مردم خواهند فروخت . بحث حمایت از مردم نیست . بحث نابودی صنعت شیر و سودهای ارزی و واردات و ... است به اسم سفره مردم
    • سلمان IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۶
      0 0
      صادرات گاو شیری آزاد کنن دیگه خداوکیلی چیزی برامون نمونده که علوفه تهیه کنیم صادر حداقل جان خودمون نجات بدیم نه شب داریم نه روز همش فکر علوفه فردا هستم ازکجا پول بیاریم بخریم گاو که خدا را شکر نمیخرن