ماه عسل اقتصادی حسن روحانی که به اندازه یک زناشویی طول کشید!

عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در دولت دوم حسن روحانی با لو دادن فاجعه اوراق قرضه، دولت رئیسی را متهم کرد!

به گزارش تحریریه، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در دولت دوم حسن روحانی و فرمانده اقتصادی نظام در 3 سالی که سکاندار نهاد پولی کشور بود، با لو دادن واقعیات پنهان در فاجعه اوراق قرضه، دولت سید ابراهیم رئیسی را متهم کرد! و مدعی شد که در دولت سیزدهم با خلق پول بانک مرکزی اقدام به خرید اوراق قرضه می شود که تفاوتی با افزودن بر پایه پولی ندارد و بابت این مساله به دولت مردم خسته نباشید گفت.

اوراق قرضه در دولت حسن روحانی از اختراعات عبدالناصر همتی بود که دولت را با واسطه بانک های(عمدتا خصوصی) برای سالهای متمادی بدهکار کرد. اوراق قرضه زمانی به عنوان یک استقراض ضدتورمی توصیه می شود که از محل نقدینگی موجود تامین شود و اگر قرار باشد نظام بانکی برای خرید اوراق قرضه دولتی به خلق پول از منابع بانک مرکزی روی بیاورد، ضدیتی با تورم اتفاق نیافتاده است و این وسط تنها برنده واقعی بانک ها هستند که سودی موهوم به جیب می زنند و از محل خلق 8 برابری پول(ضریب تکاثر ضرب در افزایش پایه پولی) به صورت مضاعف منتفع می شوند که نتیجه آن استمرار تورم بالا است و تحقق بازی پانزی آنها را جلو می اندازد و سریعتر می توانند جشن کارآمدی برگزار کنند. 3 بازی پانزی از سال 1396 تاکنون نشان می دهد که شاهد ماه عسل خاص نظام بانکی هستیم که به اندازه یک زندگی زناشویی طولانی مدت شده و هنوز به پایان نرسیده است.

سخن همتی درباره رابطه دولت و بانک مرکزی با بانک ها غلط نیست، اما این رابطه با همین کیفیت در دولت حسن روحانی وجود داشت و عبدالناصر همتی به عنوان رئیس بانک مرکزی از آن دفاع می کرد(طراح آن بود) و آنرا باعث کاهش دهها درصدی رشد پایه پولی می دانست، اما با واگذار شدن دولت به سید ابراهیم رئیسی، از واقعیت ماجرا رونمایی کرده و حقیقت را علنی کرده است که مردم حق دارند نسبت به حق طلبانه بودن مواضع این مرد قدرتمند سیاسی بدبین باشند.

دولت سیزدهم به دلیل ادامه یافتن:

  1. اختیارات مطلق بانک های خصوصی در فروختن ریسک وام دهی به کل اقتصاد
  2. عدم کاهش سود سپرده های بانکی به صفر درصد
  3. ادامه نظام چندنرخی ارزی و درنتیجه عدم خنثی سازی بمب سال 1397 دولت حسن روحانی
  4. عدم بهینه سازی بودجه و حذف هزینه های سربار دولتی از سال 92 تا 1400

با تورم بالا روبرو است و تیم اقتصادی دولت فهم روشنی از شکل گیری سرچشمه های تورمی و تعادل های اقتصاد کلان ندارد، و به همین دلیل در دور بسته ای که همتی و تیم اقتصادی دولت حسن روحانی ایجاد کرده بودند گرفتار شده است و یارای گریز ندارد.

تیم اقتصادی دولت سیزدهم به فرماندهی محمد مخبر و سیاست های طراحی شده به وسیله تیم اقتصادی حسن روحانی به مثابه دو لبه قیچی در حال بریدن رابطه دولت سیدابراهیم رئیسی و مردم هستند و راهکار مقابله با این استمرار مرگبار؛ تغییر ریل در سیاستگذاری کلان اقتصادی است.

پایان/

۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰
کد خبر: 23401

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 3 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
      4 2
      همه سروته یک کرباسن.