چشم‌انداز گردشگری اعضای شورای همکاری خلیج فارس

گزارش ها نشان می دهد که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در چارچوب تنوع بخشی به اقتصاد و رهایی از وابستگی به درآمدهای نفتی بر روی بخش گردشگری حساب باز کرده اند تا این بخش در تولید ناخالص ملی این کشورها سهم بیشتری داشته باشد.

به گزارش تحریریه، تارنمای «الخلیج آنلاین» امارات در گزارش خود درباره بهبود اوضاع گردشگری در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس پس از بیماری همه گیر نوشت، پس از رکودی که در دوره شیوع کرونا در بخش گردشگری کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به وجود آمد به تدریج اوضاع بخش گردشگری بهبود یافت و آمارهای مثبتی در این بخش به ثبت رسید. پیش بینی می شود درآمد بخش گردشگری کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سال جاری میلادی بیش از ۸۶ میلیار دلار برسد.

بخش گردشگری عربستان

آمارها نشان می دهند بخش گردشگری عربستان در میان کشورهای عربی و کشورهای حاشیه خلیج فارس بیشترین گردشگر را جذب کرده است. شمار گردشگران در عربستان طی ۷ ماه نخست سال ۲۰۲۲ به ۱۸ میلیون تن رسید.

برپایه این گزارش، سازمان گردشگری جهانی، عربستان قصد دارد سهم بخش گردشگری خود را تا آغاز سال ۲۰۳۰ به میزان ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی این کشور افزایش دهد. رسیدن به این هدف سبب می شود این بخش ۸۰ میلیارد دلار درآمد مالی برای این کشور به همراه داشته باشد.

پیش بینی های سازمان گردشگری جهانی نشان می دهد عربستان رساندن درآمدهای گردشگری به سطح ۲۱.۷ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۰ را هدف قرار داده است. این کشور در چارچوب تنوع بخشی به اقتصاد و کاهش وابستگی به در آمدهای نفتی تلاش می کند تا سال ۲۰۳۰ میلادی بتواند ۱۰۰ میلیون گردشگر جذب کند.

چشم‌انداز گردشگری اعضای شورای همکاری خلیج فارس

گزارش سالانه چشم انداز ۲۰۳۰ که در سال ۲۰۲۲ منتشر شده نشان می دهد بخش گردشگری عربستان شاهد رشد ۱۲۱ درصدی بود؛ این رقم در میان کشورهای گروه ۲۰ بی نظیر است.

وزارت گردشگری عربستان قصد دارد در سال جاری ۸۳۴ هزار نفر را در بخش گردشگری استخدام کند و حدود ۱.۶میلیون فرصت کاری مستقیم و غیر مستقیم در این بخش ایجاد نماید.

بخش گردشگری امارات

برپایه گزارش سازمان گردشگری جهانی، امارات در میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از نظر گردشگری در رتبه دوم قرار دارد. در سال گذشته ۲۲.۷ میلیون تن از این کشور بازدید کردند و امارات برای جذب ۴۰ میلیون گردشگر در سال ۲۰۳۰ میلادی برنامه ریزی می کند.

چشم‌انداز گردشگری اعضای شورای همکاری خلیج فارس

گمانه زنی ها نشان از این دارند درآمدهای امارات در بخش گردشگری در سال جاری به ۴۰.۸ میلیارد دلار خواهد رسید. گزارشی که از سوی شورای سفر و گردشگری جهانی منتشر شده نیز پیش بینی کرد حجم هزینه گردشگران خارجی در امارات تا پایان سال جاری به مقدار ۱۳.۶ درصد افزایش خواهد یافت و به رقم ۳۶.۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید. این در حالی است که این رقم در سال گذشته میلادی ۳۲.۲ میلیارد دلار ثبت شد.

یک گزارش که در آگوست گذشته منتشر شده احتمال داد شمار گردشگران خارجی امارات تا آغاز سال ۲۰۳۳ به ۴۵.۵ میلیون نفر برسد و این افراد ۵۳.۹ میلیارد دلار در این کشور هزینه کنند.

بخش گردشگری قطر

الخلیج آنلاین در بخش دیگری از گزارش خود آورد: قطر کسب در آمد ۱۶.۲ میلیارد دلار در بخش گردشگری را تا پایان سال جاری هدفگذاری کرده است. بخش گردشگری قطر در چارچوب راهبرد خود برای تقویت جایگاه قطر به عنوان یک قطب گردشگری جهانی جذب ۶ میلیون گردشگر در سال را برنامه ریزی کرده است.

این کشور برنامه دارد بخش گردشگری آن بتواند تا اوایل سال ۲۰۳۰ به میزان ۱۲ درصد در تولید ناخالص ملی این کشور سهم داشته باشد.

طی سه ماه نخست سال جاری درآمد بخش گردشگری قطر به ۱.۸۴ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۲ درصد افزایش یافت. درآمدهای این بخش طی مدت برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال هم به ۸.۹ میلیارد دلار رسید.

بخش گردشگری عمان

بسیاری از گردشگران کشورهای عربی و دیگر کشورها عمان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کرده اند. گزارشی که از سوی «بی ام ای» وابسته به موسسه رتبه‌بندی اعتباری فیچ (Fitch) منتشر شد پیش بینی کرد شمار گردشگران خارجی در عمان در مقایسه با سال های گذشته افزایش یابد.

پیش بینی می شود در سال جاری شمار گردشگران در این کشور به ۳.۵ میلیون تن برسد که این رقم افزایش ۲۰.۸ درصدی را در مقایسه با سال های گذشته نشان می دهد.

چشم‌انداز گردشگری اعضای شورای همکاری خلیج فارس

موسسه فوق پیش بینی کرد بخش گردشگری عمان تا ابتدای ۲۰۲۷ میلادی سالانه رشد ۷.۵ درصدی را شاهد باشد و در سال ۲۰۴۰ شمار گردشگران به این کشور به ۱۱ میلیون تن برسد.

این موسسه پیش بینی کرد درآمد بخش گردشگری این کشور در سال جاری به ۲.۹ میلیارد دلار برسد.

گردشگری بحرین و کویت

در ماه می گذشته «فاطمه الصیرفی» وزیر گردشگری بحرین اعلام کرد شمار گردشگرانی که در سال گذشته وارد بحرین شدند به ۱۰ میلیون نفر رسید که این رقم نسبت به آنچه برنامه ریزی شده بود افزایش ۲۰ درصدی را نشان می دهد. موسسه فیچ پیش بینی کرد درآمد بخش گردشگری بحرین در سال جاری به ۴.۸ میلیارد دلار برسد.

علاوه بر این نشانه های بهبودی بخش سفر و گردشگری در کویت هم خود را نشان داده است. پیش بینی شده است که بخش گردشگری کویت تا پایان سال جاری درآمدی حدود ۷۰۰ میلیون را برای این کشور به دنبال داشته باشد.

پایان/

۴ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰
کد خبر: 27485

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 10 =