ایتالیا، قطعه نخست پازل اروپا برای مقابله با چین

در سال ۲۰۱۹ دولت ایتالیا با چین یک یادداشت تفاهم امضا کرد که پیوستن این کشور به جاده ابریشم را تضمین می کرد. این توافق محدودیت زمانی دارد و اگر رُم به طور رسمی تا پایان سال از آن خارج نشود به صورت خودکار تمدید می شود.

به گزارش تحریریه، اشپیگل نوشت، ایتالیا می خواهد نقشه های اروپایی چین را به هم بزند. ظاهرا ایتالیا در حال حاضر به دنبال خروجی ملایم از پروژه "جاده ابریشم" چین است. ظاهرا موضوع گفت وگوهای دوجانبه جورجیا ملونی و لی چیانگ در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در دهلی نو نیز همین بوده است. ملونی طی یک مکالمه نیم ساعته، قصد ایتالیا برای خروج از پروژه بحث برانگیز تجارت و زیرساخت چین را تایید کرد. با این حال، این گفت وگو یک اقدام رسمی محسوب نمی شود.

ایتالیا تنها کشوری از گروه G۷ است که به پروژه «جاده ابریشم جدید» پیوست. سال‌هاست که جمهوری خلق چند صد میلیارد دلار برای ساخت مسیرهای جدید در امتداد جاده افسانه‌ای ابریشم هزینه کرده که قرار است به کشورهای متعددی از جمله اروپا برسد. با این حال، غرب انتقاد دارد که چین با این پروژه تجاری کشورهای فقیرتر را به خود وابسته می کند. این کشور همچنین در درجه اول از پروژه مزبور برای گسترش نفوذ ژئوپلیتیک خود استفاده می کند.

مشارکت ایتالیا در این توافق در سال ۲۰۱۹ توسط ائتلاف دولتی پوپولیستی آن زمان مورد توافق قرار گرفت. ایتالیا و چین یک "یادداشت تفاهم" امضا کردند که پیوستن ایتالیا به "جاده ابریشم" را تضمین می کرد. این توافق محدودیت زمانی دارد، اما ایتالیا باید به طور رسمی تا پایان سال از آن خارج شود تا از تمدید خودکار آن جلوگیری شود.

این واقعیت که ایتالیا اکنون می خواهد از این پروژه خارج شود، یک راز آشکار در رم و پکن است. با این حال، این گام حساسی تلقی می شود: ایتالیا می خواهد بدون آسیب آشکار به وجهه چین، آن را ترک کند.

به عنوان جایگزینی برای جاده ابریشم، قرار است قرارداد مشارکت استراتژیک با چین احیا شود که در سال ۲۰۰۴ در زمان سیلویو برلوسکونی، نخست وزیری اسبق ایتالیا به توافق رسید. این موضوع اخیرا توسط وزیر امور خارجه ایتالیا نیز پس از سفر به پکن تایید شده است.

در این میان شبهاتی وجود دارد مبنی بر اینکه ایتالیا در اقدامی هماهنگ با ایالات متحده و متحدان اروپایی اش که رویای مقابله با چین را دارند به این کار اقدام کرده است. اقدامی که می تواند با همه محافظه کاری های دولت جدید ایتالیا برای عدم ضربه زدن به وجهه چین، به ضرر منافع کلان چین در سطح آسیا و اروپا تمام شود.

آیا ایتالیا قطعه نخست پازل اروپایی برای مقابله با چین خواهد بود؟

منبع: دیپلماسی ایرانی

پایان/

۶ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۰
کد خبر: 27597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 4 =