تنش‌ها میان لبنان و اسرائیل به کجا می‌رسد؟

ارتش رژیم صهیونیستی در غزه به بن بست خورده است و بعد از نه ماه جنگ، خونریزی و ویرانگری به اهداف اعلام شده خود در دوران جنگ نرسیده است. چگونه می توان  از جنگ با  حماس در یک منطقه کوچک باریکه غزه خارج شود و در منطقه گسترده ای در جنوب لبنان و در مواجهه با حزب الله که به مراتب قدرتمند تر از حماس است بجنگد.

به گزارش تحریریه، تارنمای «الوقت» نوشت، تحرکات رژیم صهیونیستی در مرزهای شمالی با لبنان آرایش نظامی برای جنگ را نشان می‌دهد و احتمال در گرفتن جنگی جدید در منطقه روز به روز قوت می‌گیرد. در این میان وضعیت ملتهب منطقه پس از قریب ۸ ماه جنگ در غزه امکان محدود نماندن بحران جدید به مرزهای سرزمین‌های اشغالی را بسیار محتمل کرده است.

بر همین اساس پایگاه تحلیلی «الوقت» برای بررسی ابعاد جنگ احتمالی میان رژیم صهیونیستی و لبنان با «مسعود اسداللهی»کارشناس و تحلیلگر ارشد غرب آسیا و مسایل لبنان به گفت و گو پرداخته است.

این کارشناس ارشد مسایل غرب آسیا در ابتدا در پاسخ به این سوال که اساسا اعلام آمادگی برای جنگ با لبنان از سوی صهیونیست‌ها در این شرایط زمانی تا چه اندازه واقعی است، اظهار داشت: مقامات رژیم صهیونیستی به روش های مختلف حزب الله را تهدید می کنند که در پاسخ به حمایتی که از غزه داشته است جنگ تمام عیاری را علیه مواضع حزب الله آغاز خواهند کرد. در خود لبنان بحث های زیادی در این رابطه وجود دارد و مخالفین حزب الله در داخل لبنان نیز بر این موضوع مانور می دهند. واقعیت مطلب این است که ارتش رژیم صهیونیستی در غزه به بن بست خورده است و بعد از نه ماه جنگ، خونریزی و ویرانگری به اهداف اعلام شده خود در دوران جنگ نرسیده است.

تنش‌ها میان لبنان و اسرائیل به کجا می‌رسد؟

وی ادامه داد: در ابتدا این رژیم اعلام کرده بود که برای نابودی حماس می جنگد اما در عمل شاهد آن بودیم که آنها نه تنها نتوانستند حماس را از میان بردارند بلکه حاضر به مذاکره با «حماس» برای آزادی گروگان های خود شدند. البته فشارهای بین المللی نیز بر این رژیم برای اعلام آتش بس فوری افزایش پیدا کرده است. اما نتنانیاهو که می داند اعلام آتش بس برایش گران تمام خواهد شد و مساوی با پایان حیات سیاسی اوست می خواهد به هر ترتیبی که شده این جنگ را تا زمان انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا ادامه دهد، با این امید که ترامپ پیروز انتخابات شود که در آن صورت فشارها از روی رژیم صهیونیستی برداشته شود و به اصطلاح دستش برای ادامه جنایت هایش در غزه باز خواهد بود. اگر هم بایدن مجدد روی کار بیاید در آن زمان آتش بس را بپذیرد.

ارتش به فکر کودتا علیه بی بی

این کارشناس مسایل منطقه در بخش دیگری از سخنان خود در تشریح شرایط داخلی اسرائیل برای ورود به جنگ جدید خاطرنشان کرد: جنگ با لبنان به صورت درگیری های بدون هدف از سوی ارتش اسراییل ادامه پیدا می‌کند. و این عملیات نظامی بدون هدف مایه اختلاف نظر بین بخش نظامی رژیم صهیونیستی با بخش سیاسی این رژیم یعنی دولت شده است. مقامات و فرماندهان نظامی از نتانیاهو انتقادات شدیدی می کنند که هیچ برنامه مشخصی را جز حفظ خودش دنبال نمی‌کند و در واقع اسرائیل را قربانی این جنگ می کند. اخیرا این اختلافات ها بالا گرفته است به طوری که روز گذشته همسر نتانیاهو نکته عجیبی را مطرح کرد، مبنی بر اینکه ارتش اسرائیل در صدد کودتا علیه بنیامین نتانیاهو هستند. که این مطلب بیانگر سطح بالای اختلافات در داخل رژیم صهیونیستی است. چنین ارتشی در غزه با مشکل تامین نیروی انسانی لازم برای دادمه عملیات است.

اسداللهی ادامه داد: برای ماه های زیادی یعنی حدود نه ماه تعداد زیادی از واحدهای ارتش اسرائیل درگیر بودند و تعدادی از نیروها ترخیضص شدند که این موضوع کار را مشکل تر کرده است. حالا ارتش اسرائیل مجدد کسانی را ترخیص کرده بود دوباره احضار کرده است. برخی پس از اعلام بازگشت به ارتش خودکشی کردند و برخی دیگر در حال تظاهرات و اعتراض هستند و حاضر نمی شوند به ارتش بازگردند.

علاوه بر اینها مشکل اقتصادی نیز گریبانگیر این رژیم است نیروهای احتیاج در بخش های مختلف صنعتی اسرائیل مشغول بودند. و در هنگام فراخوان برای جنگ پیامدهای منفی بر اقتصاد آنها داشته است. تا جایی که تولیدات صنعتی این رژیم به بیست درصد کاهش داشته است. بسیاری از افراد شغل خود را از دست داده اند؛ که این موارد تنش های بسیاری را در جامعه صهیونیست ها وارد کرده است. از سوی دیگر ارتش اسرائیل با کمبود مهمات روبه رو شده است زیرا انقدر در بمباران افراط کرده است که در حال حاضر با کمبود بمب های ضد استحکامات مواجه است و بایدن سعی می کند از این موضوع به عنوان اهرم فشار علیه نتانیاهو استفاده کند.

اسرائیل قادر به جنگ جدید نیست

این کارشناس مسائل لبنان تهدیدات رژیم صهیونیستی را صرفا «جنگ روانی » برشمرد و بیان کرد: مجموعه این شرایط نشان می دهد که رژیم صهیونیستی قادر نیست جبهه جدیدی را باز کند. و بخواهد وارد جنگی تمام عیار با حزب الله شود . وقتی هنوز تکلیف غزه مشخص نیست و در آینده راه حلی هم دیده نمی شود بنابریان چگونه می خواهد تهدیدات خود علیه لبنان را عملی کند و جنگی دیگر راه بیندازد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند تهدیدات از سوی رژیم تنها در قابل جنگ روانی است و این رژیم توانایی جنگ جدید را ندارد. حتی برخی از فرماندهان ارشد ارتش اسرائیل اعلام کردند که اگر جنک غزه همین امروز تمام شود ارتش احتیاج به دو سال ریکاوری دارد تا دوباره بتواند منسجم شود.

این تحلیلگر ارشد مسائل منطقه ای عنوان کرد: چگونه می توان از جنگ با حماس در یک منطقه کوچک باریکه غزه خارج شود و در منطقه گسترده ای در جنوب لبنان و در مواجهه با حزب الله که به مراتب قدرتمند تر از حماس است بجنگد.

این کارشناس مسائل منطقه نقش غرب و همراهی با اسرائیل در جنگ روانی را پررنگ توصیف کرد و گفت: البته غربی ها به گستردگی این عملیات روانی به صهیونیست ها کمک می کنند. حتی آلمان و فرانسه مرتب پیام های هشدار آمیز برای حزب الله می فرستند. با این امید که حزب الله را از ادامه عملیات علیه اسرائیل متوقف کنند.

این کارشناس با اشاره به دست برتر حزب الله در میدان ادامه داد: تا این لحظه حزب الله هیچ عقب نشینی نداشته است و برعکس هر زمان اسرئیل سطح تنش را بالا می برند حزب الله نیز سطح اقدامات خود را افزایش می دهد. بسیار بعید است که چنین جنگی در بگیرد اما در صورت احتمال حزب الله این موضوع را به عنوان یک سناریو در نظر گرفته که احتمالش ضعیف است اما برای آمادگی های لازم اقدام کرده است. بستگی دارد حمله به چه صورت باشد. ایا اسراییل می خواهد مانند جنگ ۳۳ روزه ورود زمینی به خاک لبنان داشته باشد، که بسیار بعید است زیرا اسرائیل در این صورت به شدت تلفات خواهد داد.

سناریوی سوم

از طرف دیگر احتمال بمباران های شدید (همانند غزه) می رود. که رژیم می خواهد در جنوب لبنان هم تکرار کند که احتمال بسیار ضعیفی دارد، چون حزب الله از نظر توان موشکی بسیار قوی تر از حماس بوده و تمام نقاط فلسطین اشغالی را می تواند با موشک ها و پهپادهای خود مورد حمله قراردهد. درنتیجه این یک جنگ یک طرفه نخواهد بود. اگر اسرائیل شروع به ویرانگری کند، حزب الله قادر است ضربات دردناکی را به رژیم صهیونیستی وارد کند. سناریوی سومی هم مطرح است اینکه گفته می شود اسرائیل دست به ترور رهبران حزب الله می زند. اخیرا تعدادی از فرماندهان قدیمی حزب الله به شهادت رسیدند. این جنگی که عنوان شده به معنای توسعه این حالت از جنگ خواهد بود. پس از شهادت شهید ابوطالب شاهد بودیم که حزب الله شاهد بودیم حزب الله با بیش از ۲۰۰ موشک و پهپاد به شمال فلسطین اشغالی حمله کرد. که از نظر تعداد بی سابقه بود.

پایان/

۱۰ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
کد خبر: 29951

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =