-
ترامپ چه خواهد کرد؟
انفجار بدهی ۶ هزار میلیارد دلاری آمریکا!
اقتصاد جهانی همواره در حال تغییر و تحول است، اما اقتصاد ایالات متحده اکنون با چالشی روبهرو شده که پیش از این هرگز تجربهاش نکرده بود. تا مدت ۴۰ روز آینده، آمریکا باید با فشار سنگینی ناشی از سررسید شدن ۶ هزار میلیارد دلار بدهی دولتی مواجه شود؛ عددی سرسامآور که در هر لحظه ممکن است سازوکار اقتصادی شکننده این کشور را با بحران جدی روبهرو کند.
-
ایران سالی 200 میلیارد دلار در آمریکا سرمایه گذاری می کند، ورود هواپیماهای ساخت چین به ایران ممنوع!
در بحبوحه بدهی ۶.۵ هزار میلیارد دلاری و تزلزل جایگاه دلار، ترامپ سعی کرد با حربهی تعرفهها و فشار به متحدان، بحران را مهار کند. اما در برابر مقاومت سرسخت چین و بیمیلی کشورهای جهان به پذیرش دستورات یکجانبه، شکاف عمیق در رهبری سنتی آمریکا بیشتر از پیش نمایان شد.
-
اوپک در برزخ تولید
برخلاف برنامهریزیهای قبلی برای افزایش تولید، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آوریل ۲۰۲۵ با کاهش تولید مواجه شد؛ موضوعی که گمانهزنیها درباره تداوم چالشهای درونسازمانی و تاثیر تحولات ژئوپلیتیک بر تصمیمگیریهای جمعی را پررنگتر میکند.
-
بازنگری در قواعد بازی جهان
اقدامات حقوقی پکن برای مقابله با ترامپ
تحریمها تا پیش از این میدان را برای چین تنگ کرده بودند، اما با رونمایی از «قانون مقابله با تحریمهای خارجی» در ۲۱ مارس ۲۰۲۵، چین نه تنها قواعد بازی را تغییر داد، بلکه آنها را از نو نوشت. این قانون ۲۲ بندی، با تأکید بر شفافیت، هدفگیری دقیق تحریمها و ایجاد یک سازوکار پاسخگویی، به پکن قدرتی جدید در برابر سیاستهای تحریمی آمریکا و متحدانش بخشیده است. حالا، چین در این عرصه دست برتر را دارد.
-
تهدیدات ترامپ؛ از ادعا تا واقعیت! از چین تا ایران
در دنیای سیاست، صدای بلند و تهدیدات بزرگ گاهی فقط برای جلب توجه به کار میآیند، بدون اینکه پشت آنها قدرت اجرایی واقعی باشد. کارشناسان چینی آشکار اعلام می کنند بسیاری از ادعاهای رئیسجمهور آمریکا، چیزی جز نمایشهای بیاثر نیست. آیا او قادر است تهدیدات خود را به واقعیت تبدیل کند، یا اینکه تنها در حال ایجاد تفرقه و اضطراب است؟
-
بازار جهانی طلا، خوانشی متفاوت از توهمات ایرانی!
تنشهای ژئوپلیتیکی، عدم قطعیتهای اقتصادی ناشی از سیاستهای تجاری ایالات متحده به ویژه تعرفههای «دونالد ترامپ»، جنجال های پر سر و صدا با رئیس فدرال رزرو و مواضع نامشخص در خصوص بحران های جهانی و منطقه ای از جمله جنگ اوکراین، اقتصاد جهان را بیش از پیش در شرایط ریسکی قرار داده است؛ در این شرایط، سرمایهگذاران نیز بیش از هر چیز تحت تاثیر خبرها قرار دارند.
-
حمله چین به نقطه آسیب پذیر آمریکا، ایران در کنار ترامپ؟
اقدام آمریکا در وضع تعرفههای جدید بر واردات جهانی، در نهایت به نبردی تمامعیار میان چین و آمریکا تبدیل شد که باید آن را یکی از بزرگترین اشتباهات راهبردی ایالات متحده پس از جنگ جهانی دوم دانست. آمریکا در طول این دوران، پنج اشتباه راهبردی عمده مرتکب شده: دو مورد در حوزه نظامی، یکی در سلطهگری صنعتی، و در نهایت گمگشتگی کامل در مسیر برتری تجاری و مالی. با آنکه وضعیت فعلی آمریکا هنوز به فروپاشی نینجامیده، اما آینده روشنی نیز در انتظارش نیست؛ چراکه چین هر از گاهی میتواند درست در حساسترین نقاط، ضربات خود را وارد کند.
-
نقشآفرینی تازه آسهآن در اقتصاد جهانی
ترامپ و تقویت پیوندها در شرق!
جنگ تعرفهای آمریکا، اگرچه برای بسیاری از کشورها تهدیدی بزرگ بود، اما برای آسهآن فرصتی شد تا با تقویت اتحاد اقتصادی با چین، قدرت چانهزنی خود را در نظم تجاری جهان افزایش دهد.
-
سیاست اقتصادی جدید روسیه؛ نیاز به تدابیر خارق العاده
روسیه در حال حاضر با مساله چندوجهی گذار به اقتصاد مبتنی بر عرضه درکنار سازگاری همزمان با تحریمهای بیسابقه، حفظ ثبات اقتصادی و مالی، تضمین امنیت استراتژیک، نوسازی اقتصاد و دستیابی به حاکمیت پایدار فناوری مواجه است که راه حل آن نه تنها به تفکر غیرمعمول، بلکه به اقدامات و تدابیر خارق العاده، در درجه اول در حوزه سیاست اقتصادی، نیاز دارد.
-
تهدید تازه برای زنجیره جهانی تأمین کالا
مقررات بندری جدید کاخ سفید علیه چین
یک تصمیم جنجالی از سوی دولت ترامپ زنگ خطر را در صنعت کشتیرانی جهان به صدا درآورده است؛ سیاستی تازه که با اعمال تعرفهای سنگین بر کشتیهای چینی در بنادر آمریکا، میتواند آتش جنگ تجاری را دوباره شعلهور کند و زنجیره تأمین جهانی را تا مرز فروپاشی پیش ببرد.
-
آیا طلا «سرمایه امن» است؟
آیا طلا آنطور که میگویند، «سرمایه امن» است یا اینکه سرمایهگذاران بار دیگر دقیقا در زمان اشتباه در حال اندوختن آن هستند؟
-
پیروزی چین باهوش بر آمریکای سردرگم!
چین توانسته است با آمادگی در برابر برنامه های دونالد ترامپ به برتری دست پیدا کند که در مقایسه با تیم سردرگم حاکم بر آمریکا نشان می دهد که عملا باید چین را پیروز کشمکش های دو قدرت ارزیابی کرد.
-
جنگ تجاری و عدم همراهی جهانی، ترامپ را به دردسر انداخته است!
در بحبوحه بدهی ۶.۵ هزار میلیارد دلاری و تزلزل جایگاه دلار، ترامپ سعی کرد با حربهی تعرفهها و فشار به متحدان، بحران را مهار کند. اما در برابر مقاومت سرسخت چین و بیمیلی کشورهای جهان به پذیرش دستورات یکجانبه، شکاف عمیق در رهبری سنتی آمریکا بیشتر از پیش نمایان شد.
-
جنگ تعرفهای؛ تقابل استراتژی ترامپ و پایداری چین
با اعمال تعرفههایی تا ۲۴۵ درصد، ترامپ بار دیگر جنگ تجاری با چین را شعلهور کرد. اما این بار، چین با اعزام مذاکرهکنندهای کارکشته و توقف سفارشهای بوئینگ، نشان داد که آماده مقابله است. در میانه این نبرد اقتصادی فرسایشی، هر دو طرف برگهای برندهای در دست دارند، اما چین با اتکاء به بازار داخلی و تابآوری اقتصادی، همچنان ابتکار عمل را حفظ کرده است.
-
قدرت برتر چین در انتقال به انرژی تجدیدپذیر
چین تقریباً به تنهایی در حال پیشبرد گذار انرژی جهانی است و علاوه بر دلایل اقتصادی، از این راه اعتبار خود را در عرصه جهانی افزایش می دهد.
-
بنزین پایه بایواتانول برای نخستین بار در ایران تولید میشود
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: برای نخستین بار در کشور بنزین پایه بایواتانول در پالایشگاه کرمانشاه تولید خواهد شد.
-
سرمایه 2500 میلیارد دلاری وارن بافت در انتظار دستور رئیس در گفتگو محمدحسین مصباح
از سال 97 ارز ترجیحی پس از سالها مجدد در دستور کار دولتها قرار گرفت و همین مساله موجب شد تا امروز میلیاردها دلار پول مفت به جیب رانتخواران واریز شود. برای بررسی این رانت عظیم با محمدحسین مصباح کارشناس و فعال اقتصادی به گفتگو نشستیم.
-
جهش تجاری ایران در گرو تعامل با آفریقا و آمریکای لاتین
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: رونق بیسابقه نمایشگاه امسال در راستای جهش تجاری ایران در گرو تعامل با آفریقا و آمریکای لاتین است.
-
هیچ بازگشتی به تجارت آزاد نباید وجود داشته باشد
اقتصاددان کره ای استدلال میکند که بازگشت قدرت صنعتی به آمریکا تنها با جنگ تجاری یا تعرفه ممکن نیست، بلکه نیازمند برنامهریزی بلندمدت، مداخله دولت و گذار از سرمایهداری مالیمحور به یک راهبرد توسعهای جامع است.
-
قطبنمای خاموش دیپلماسی اقتصادی ایران در آفریقا
خروجی ضعف دیپلماسی اقتصادی ایران درآفریقا خود را در حجم تجارت ایران با آفریقا نشان می دهد که اکنون تنها سه درصد از صادرات و یک درصد از واردات کشور را تشکیل می دهد و به گفته وزیر صمت به حدود ۸۰۰ میلیون دلار محدود شده است!
-
بخشی از ادارات تا تابستان امسال به مولدهای خورشیدی مجهز میشوند
معاون سرمایه گذاری و تنظیم مقررات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) گفت: تلاش می شود بخش قابل توجهی از دستگاه های اجرایی و دولتی تا تابستان امسال به مولدهای خورشیدی مجهز شوند.
-
برگ درخشان اقتصادی در دست پزشکیان، آزمون صداقت دولت وفاق؟
دولت مسعود پزشکیان و ائنلاف سیاسی وفاق در آزمون مهمی قرار دارد که می تواند اقتصاد را در مسیر درست قرار داده و اثبات کند که می خواهد حذف رانت و فساد اقتصادی را از سرچشمه خشک کند.
-
چین دیگر میداند از کجا ضربه بزند
بزرگترین خطای استراتژیک آمریکا پس از جنگ جهانی دوم!
اقدام آمریکا در وضع تعرفههای جدید بر واردات جهانی، در نهایت به نبردی تمامعیار میان چین و آمریکا تبدیل شد که باید آن را یکی از بزرگترین اشتباهات راهبردی ایالات متحده پس از جنگ جهانی دوم دانست. آمریکا در طول این دوران، پنج اشتباه راهبردی عمده مرتکب شده: دو مورد در حوزه نظامی، یکی در سلطهگری صنعتی، و در نهایت گمگشتگی کامل در مسیر برتری تجاری و مالی. با آنکه وضعیت فعلی آمریکا هنوز به فروپاشی نینجامیده، اما آینده روشنی نیز در انتظارش نیست؛ چراکه چین هر از گاهی میتواند درست در حساسترین نقاط، ضربات خود را وارد کند.
-
بازگشت قطب تجارت کشور به مدار فعالیت
مجتمع بندری شهید رجایی که قلب تپنده تجارت کشور محسوب می شود، با تلاش دستگاهها و مسئولان مربوطه در کمتر ۲۴ ساعت به مدار فعالیت بازگشت تا خللی در امر صادرات و واردات کالا و حتی ترانزیت پیش نیاید.
-
معاون بانک مرکزی: باید از سیاستهای شوکدرمانی پرهیز کنیم
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی با بیان اینکه هراس، انتظارات منفی و افزایش تقاضا منجر به افزایش نرخ ارز و تورم می شود، تاکید کرد: باید از سیاستهای شوکدرمانی پرهیز کنیم.
-
الگوی روسی شکست دادن آمریکا پیش چشم دولت ایران، بازی نرخ بهره!
بانک مرکزی روسیه تصمیم گیری در مورد کاهش نرخ بهره را به آینده موکول کرد تا شرایط اقتصادی این کشور و اوضاع تحولات جهانی مشخص تر شود.
-
اقتصاددان چینی بررسی کرد؛
نتیجه فشارحداکثری ترامپ علیه پکن/ تاثیر تعرفههای بالای ۶۰درصد
نحوه محاسبه تعرفههای «دونالد ترامپ» و شیوه کاملاً یکجانبه و تحکمآمیز واشنگتن، بهوضوح گواه نوعی سیاست فشار حداکثری است که دیگر جای تفسیر باقی نمیگذارد. اما پرسش کلیدی آن است که پشت این راهبرد اقتصادی پرهزینه چه محاسباتی پنهان شده و در برابر چنین سناریویی، بهترین مسیر برای مقابله چیست؟
-
چین چگونه آمریکا را در جنگ تعرفه ها شکست داد؟
بعد از چند هفته قیل و قال کردن ترامپ بر سر بالا بردن تعرفه های کالاهای چینی بالاخره ترامپ سیاستهای خود را عوض کرد و رسما تعرفه های اعمالی را بشدت کاهش داد.
-
جلوگیری از صادرات برای تنظیم بازار، به تولید و سرمایهگذاری ضربه میزند
ویدیو/ابوالفضل ظهره وند؛ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت:استفاده از سرمایههای خرد نیازمند فرآیند است که چگونه بتوان آنها را جمع آوری کرد.
-
پیش بینی قیمت دلار
چند هفته ای است قیمت ارز کاهش یافته و اگر دولت ارز تک نرخی شناور را اعمال کند قیمت دلار تا مدتها تغییر قابل توجهی نخواهد یافت.