ایران، جمهوری باکو را نقره داغ می کند/ دو مسیر ترانزیتی جدید

معاون وزیر صمت گفت: مسیرهای جایگزین آذربایجان را فعال خواهیم کرد که یکی مسیر ارمنستان است که تا یک ماه آینده فعال می‌شود. مسیر دوم نیز مسیر دریایی است.

به گزارش تحریریه، علیرضا پیمان‌پاک امروز در نشستی خبری اظهار کرد: دولت برنامه‌ای را به صورت کلان برای تجارت با کشورهای همسایه و هم‌سو و افزایش صادرات دارد که به رونق تولید گره می‌خورد.

رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: در حال حاضر بسیاری از ظرفیت واحدهای تولیدی کشور یا تعطیل و یا معطل است. از سویی دیگر تورم ادامه‌دار، قدرت خرید مردم را کاهش داده است. از این رو با اتکا به بازار داخلی نمی‌توان رونق جدی در تولید ایجاد کرد و برای رونق در تولید باید توسعه صادرات را در دستور کار قرار دهیم.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به محدویت‌های نفت و گاز، ایجاد منابع ارزی از طریق صادرات غیرنفتی به مدیریت بازار ارز و تسهیل واردات مواد اولیه و نهاده‌های تولید کمک‌کننده خواهد بود. در همین راستا برنامه‌ای در حوزه‌های مختلف لجستیک، بازار، سیاسی و … تدوین کردیم و اولویت بندی را در مورد کشورها انجام دادیم که کشورهای همسایه و هم‌سو و افریقایی در اولویت قرار گرفتند و برای آنها کریدور تجاری تعریف کردیم. در افق ۴ سال آینده رشد صادرات به این کشورها را بررسی خواهیم کرد.

پیمان‌پاک گفت: اولویت‌های کالایی نیز مشخص خواهد شد که به این کشورها چه کالاهایی بهتر است صادر کنیم.

وی افزود: با توجه به اینکه همیشه از مسیر جمهوری آذربایجان مشکل داشتیم به ویژه در فصل سرد که مشکلات دو برابر می‌شد و با توجه به چالش‌های سیاسی اخیر، مسیرهای جایگزین جمهوری آذربایجان را فعال خواهیم کرد که یکی مسیر ارمنستان است که تا یک ماه آینده فعال می‌شود. مسیر دوم نیز مسیر دریایی است؛ و برای اینکار، ساخت، خرید و اجاره کشتی‌های رورو در دستور کار قرار دارد.

معاون وزیر صمت گفت: همچنین با بانک‌های محلی کشورهای هدف همکاری خواهیم کرد که از این طریق ال سی بر مبنای ارز کشور مقصد باز می‌شود. بانک‌مرکزی در دولت قبلی چندان تمایلی به این کار نداشت منتهی در دولت جدید فرصت ویژه ای روی این موضوع باز شده است.

وی در مورد رایزنان بازرگانی اظهار کرد: امسال تعداد رایزنان را به ۱۰ نفر افزایش خواهیم داد.

جزئیات تهاتر کالایی

پیمان پاک در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد سازوکار تهاتر کالا اظهار داشت: آئین‌نامه اصلاح ضوابط تجاری و ارزی مصوب شد که طبق آن، قوانین متعدد پیش‌روی صادرکنندگان و سختگیری‌ها تسهیل خواهد شد. همچنین در این آئین‌نامه بازگشت ارز حاصل از صادرات و استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان اصلاح شده است.

وی افزود: یکی از بحث‌های این آئین‌نامه موضوع تهاتر است. ما به تهاتر از دو منظر کشوری و صادرکننده نگاه می‌کنیم.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: به عنوان مثال صادرکننده به کشور ازبکستان کالایی صادر می‌کند اما به دلیل نبود شبکه بانکی درست، دشواری‌های انتقال ارز و … برای بازگشت ارز به مشکل می‌خورد؛ ازاین‌رو می‌تواند در ازای کالای صادر شده به ازبکستان، پنبه وارد کند. قبلاً در مورد این موضوع سقف و سابقه برای تجار در نظر گرفته می‌شد که در حال حاضر با آئین‌نامه مذکور، هر صادرکننده به میزان افزایش صادراتی که دارد، بدون سقف و سابقه می‌تواند کالای مورد نیاز کشور را وارد کند و اگر در بانک مرکزی نیز به مشکل خورد، ما ورود می‌کنیم.

وی ادامه داد: تهاتر در شرایط تحریم و سقف ارزی به صادرکننده کمک می‌کند که ارز را تبدیل به کالا و بسیاری از طرح‌های صادراتی را نیز توجیه‌پذیر کند.

پیمان پاک تصریح کرد: به طور مثال اگر کالایی به هند صادر می‌شد و تنها سه درصد سود داشت، با تهاتر می‌توان سود کالای وارد شده را افزایش داد. از سوی دیگر تاجر هندی تبدیل به بازاریابی برای کالای ایرانی می‌شود.

معاون وزیر صمت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد تهاتر نفت با کالا نیز گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی در اقتصاد کشور وجود دارد، تهاتر نفت صرفاً در قبال واردات کالاهایی است که ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گیرند. هر زمان که این ارز از اقتصاد کشور حذف شود، تهاتر نفت در برابر تمام کالاها انجام خواهد شد.

منبع:مهر

۱۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۰
کد خبر: 13127

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 2 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 4
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • ناصر IR ۱۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
      20 5
      نتیجه ی حمایت کور کورانه از اردوغان و آذربایجان مسدود کردن جاده ترانزیتی ایران و اروپا بود و الان باید میلیاردها دلار هزینه بشود تا راههای جایگزین که هزینه تردد رو هم زیادتر میکنه راه اندازی بشه ولی در آینده نزدیک تاوان حمایت کور کورانه از طالبان را بایستی با خون جوانان این ملت بدهیم جوانانی که هیچ سهمی در بریز و بپاش آقازادها ندارن
    • رسول IR ۲۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      1 15
      انگار قبلا مسیر ارمنستان باز بود خیلی رونق داشتیم که حالا میخوان با مسیرهای جدید این رونق دوباره برگردد !!
    • پیمان IR ۲۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      1 9
      وقتی از بردن صحیح نام یک کشور که تمام دنیا به رسمیت می شناسند امتناع میکنیم و جمهوری باکو میگیم ، انتظار نداشته باشیم که فردا کسی خلیج عربی نگه . چرا با همه ی همسایه هایمان مشول داریم ؟ اردوغان رو دیکتاتور می نامیم ! علیف رو متوهم و خیانتکار می نامیم ! عربستان رو کافر می نامیم ! پاکستان که اصلا مهم نیست کشوری نیست که ما در موردش فکر کنیم ! افغانستانیا که میگیم همه ی سرانش خائن هستند و ما کاری باهاشون نداریم ! کویت و امارات هم که همشون کافرند و به درد نخور ! پس کی موند فقط ما خوبیم 😐
    • pedram CA ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۰
      1 20
      کی گفته فقط ما خوبیم؟ ما اینهمه متحد استراتژیک داریم. حسن نصر الله بشار اسد هوتی ها جبهه خلق در بور کبنو فاسو حزب ازاذی در گینه بیصاحاب شیخ زاکزاکی مادورو طالبان اینهمه ادم حسابی!