مدیریت دولت بر خودروسازی، ظلم در حق مردم است

«جلیل جلالی فر» کارشناس تجاری و فعال اقتصادی معتقد است مدیریت دولتی و حمایت از خودروسازان لطفی به گیرندگان رانت و ظلمی در حق مردم بوده است؛ ضمن آنکه دولت و حاکمیت با دست خود رقابت را هم از بین می برد.

«جلیل جلالی فر» کارشناس و تحلیلگر تجارت خارجی و اقتصادی در گفت و گو با «تحریریه» در خصوص صدمات و زیان هایی که دولت با اصرار بر مدیریت خودروسازی به مردم وارد کرده و هدف واقعی از واگذاری صنعت خودروسازی به بخش خصوصی را توضیح داد و گفت: در تمام کشورها هدف واگذاری صنایع به بخش خصوصی واقعی تامین رفاه عمومی و تولید کالایی است که منجر به جلب رضایت آحاد مختلف جامعه شود؛ این روند تا به امروز در بسیاری از صنایع تحت مالکیت و مدیریت دولت رخ نداده است.

وی دراین باره خاطر نشان کرد: اصولا خودروسازی یا تولید خودرو از جمله کالاهای اساسی و مهم رفاهی جامعه به شمار می رود که رابطه مستقیمی با پول و سرمایه و جان و ایمنی مردم دارد. بنابراین این صنعت برای تحقق رفاه عمومی و تامین سلامت جامعه باید به بخش خصوصی توانمند واگذار شود در غیر این صورت مشخص است پای توزیع رانت به نفع عده ای خاص در میان است و حقوق عامه مردم در نظر گرفته نمی شوند.

جلالی فر معتقد است: متاسفانه در عرصه خودروسازی با صراحت می توان گفت حاکمیت در حق مردم ایران با عدم خصوصی سازی صنعت خودرو جفای بسیار بزرگی کرده است. حمایت از خودروسازان لطف نسبت به گیرندگان رانت و ظلم در حق مردم بوده است.

وی دراین باره تاکید کرد: تنها راه عبور از چنین وضعیتی که جز جفا به ملت نیست، رقابتی کردن این صنعت و خروج کامل دولت از مدیریت این صنعت است چرا که مدیریت دولتی مردم را اسیر دست خودروسازان کرده است.

به اعتقاد جلالی فر دولت باید از خودروسازی کاملا بیرون بیاید و اجازه دهد بخش خصوصی وارد عمل شود و بخش های خصوصی در تولید خودرو با هم رقابت کنند تا بهترین و با کیفیت ترین خودروها را عرضه نمایند، مثل آنچه در کشورهای مترقی شاهد هستیم.

عضو اتاق بازرگانی ایران و روسیه در این باره گفت: در کشورهای توسعه یافته چند بخش خصوصی در تولید بهترین و به روز ترین خودروها بدون دخالت یا دادن نقشی به دولت با هم رقابت می کنند، دولت مالیات می ستاند اما ایران در همه بخش ها مثل خودروسازی متفاوت از دنیای امروز عمل کرده است.

مشاور اقتصادی چند منطقه آزاد تجاری معتقد است: با ملاحظه خودروهایی که مدیران خودروسازی و خانواده های آنها سوار می شوند و استفاده می کنند، متوجه وخامت اوضاع کیفیت خودروهای ساخت داخلی می شوید؛ چرا که آنها به هیچ وجه آنها سوار خودرویی نمی شوند که خودشان تولید کرده اند مگر برای نمایش های تشریفاتی.

این فعال اقتصادی ایرانی در روسیه یادآور شد: تا زمانی که نمایندگان مجلس و وزرا از اداره و اثر گذاری و دستوردهی به خودروسازان منع و به صورت واقعی کنار گذاشته نشوند، شاهد بهبود وضعیت در خودروسازی کشور نخواهیم بود چرا که هیچ بخش خصوصی مایل نیست نمایندگان و وزرا بر آن تسلط داشته باشند و سرمایه هایشان را به فنا دهند.

جلیل جلالی فر معتقد است: دولت باید خود را از اقتصاد جدا کند و خصوصی‌سازی را به معنای کامل اجرا نماید تا یک فضای رقابتی کامل ایجاد شود. یعنی کاری کند که بین بخش خصوصی چنان رقابت سخت و دشواری صورت بگیرد که آنها مجبور باشند بهترین محصول خود را با کمترین قیمت به مردم عرضه کنند؛ این موضوع فقط در خودروسازی صدق نمی کند بلکه در تولید لوازم خانگی نیز باید رعایت شود.

کارشناس و فعال تجاری و اقتصادی در پایان گفت و گو بیان داشت: سیاست اشتباه جلوگیری از واردات خودروی خارجی یا لوازم خانگی همه و همه بر ضد تولید و رقابت تمام می شود. به این خاطر است که در طول سال های اخیر بعد از ممنوعیت واردات لوازم خانگی شاهد کاهش کیفیت لوازم خانگی داخلی و فروش با قیمت های بسیار بالا به مردم هستیم چرا که دولت و حاکمیت با دست خود رقابت را از بین برده اند.

پایان/

۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 31065

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 10 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 4
    • IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
      0 0
      باورها زنجیر اسارت خودخواسته اند که خرافات تحت اثر تبلیغات و تلقینات مستمر به واقعیت کاذب تبدیل میشوند. قربانی کردن فرزندان به پای بتها، نشانه اوج جهل و خرافات و فقر و فلاکت، و بی ارزش بودن حیات انسان بوده، و حل اختلافات با جنگ و سر بریدن و کشتار تا مرز کشته شدن بر همین اساس شیوه های رایج زمان بوده، و اسلام هم از انها استفاده، و جنگ و کشتار را عبادت بزرگ معرفی، و به ان شدت بخشیده. هیچ والدی مالک جان مولودش نیست که ابراهیم مالک جان اسماعیلش باشد و بفرمان خدا انهم در رویا، بخواهد وی را ذبح کند. خواب برای هیچکس حتی پیامبران حجت نیست وقتی فرشتگان وحی وظیفه ابلاغ فرامین الهی را دارند هرچند عقلانیت مبنای کار است و به انها هم نمیتوان اعتماد کرد و ممکن است ماجرای ایات شیطانی تکرار شود. ماجرای ذبح اسماعیل و نبریدن کارد، غیرقابل اثبات و مبهم تر از انست که ساده بیان شده، و بفرض واقعی بودن، الله معبودی ظالم و بیرحم و خشن و جنگ طلب است، که در اسلام مهاجم و خونریز و غاصب وغارتگر و متجاوز، بشکل افراطی عیان، و از خون هیچ بیگناه دگراندیش نمیگذرد. پیامبر یتیم و محروم با عیوب اغماض شده اما توان تحول و ره
    • IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
      0 0
      اسلام تحت رهبری افراد مقدس و خودمحور، همچون اسارتگاهی است که در ظالمانه ترین شرایط، هیچ مسلمانی حق اعتراض و خروج ندارد مگر انکه کشته شود. مسلمان شدن یعنی تسلیم محض در برابر خدایی که عملا ناموجود، و تحت اراده و فرمان مدعیان نیابت و امامت قرار دارد. انچه باعث گسترش اسلام در عصر حاضر شده، نه معرفت و معجزه، بلکه منافع مسلمانی است که افراد نالایق و فرصت طلب را از هر کوه و دره به جایگاه رفیع و ثروت ناعادلانه میرساند و مسلمانتر از پیامبر و دلسوزتر از خدا عمل میکنند. در عصر ظهور هم منافع نقش مهمی در گسترش اسلام داشته و علیرغم لطمات زیادی که حوادث رجیع و بعرمعونه و ایات شیطانی به اعتبار پیامبر زدند، اسلام با تکیه بر ظلم و فریب و خشونت ذاتی در قتل دگراندیشان، همچنان قدرتمند مانده. تجربه حکومت دینی ایران که افراد مستعد جرم و جنایت را با عناوین مختلف بجان بشریت انداخته، ماهیت بسیار خطرناک اسلام را اشکار کرده.