دولتمردان درمورد خودرو با مردم رو راست باشند

«کامبیز میرکریمی» در زمینه آسیب مدیریت دولت در صنعت خودرو اظهار داشت: بهتر است و به آنها بگویند تا چه مدت قرار است صنایع زیان‌ده به حیات خود آن هم با مدیریت دولت و تحمیل زیان های سنگین و تورم های بالا به مردم و اقتصاد ادامه دهند؟

«کامبیز میرکریمی» عضو اتاق بازرگانی ایران و روسیه و فعال تجاری در گفت و گو با «تحریریه» با تاکید بر اینکه دولت باید خصوصی سازی واقعی را از صنایع زیان ده مثل خودروسازی شروع کند، به اثرات مثبت این موضوع در اقتصاد اشاره کرد و گفت: متاسفانه در طول سال های گذشته خسارت های زیان باری ازمدیریت دولتی خودروسازی بر اقتصاد کشور تحمیل شده و هیچ دولتی راهکاری برای جلوگیری از زیان های متعددی که خودروسازان دولتی به اقتصاد کشور وارد کرده اند اتخاذ نکرده اند.

وی در این باره خاطر نشان کرد: مسائل مهمی مثل خروج دولت از مدیریت خودروسازی و قیمت گذاری دستوری در کنار رفع ناترازی ها مثلا در موضوع مصرف بنزین -با توجه به اینکه سهم عمده ای از افزایش مصرف بنزین ناشی از کیفیت پایین خودروهای تولید ملی است که دو یا سه برابر مصرف جهانی انرژی مصرف می کنند- مطرح هستند اما دولت برای مدیریت خود این موارد بسیار مهم را فدا می کند.

عضو اتاق بازرگانی ایران و روسیه در این باره خاطر نشان کرد: دولت در صنعت خودروسازی یا سایر صنایع مهمی که می توانند منبع درآمدزایی بزرگی برای کشور و رشد و توسعه و افزایش اشتغالزایی باشند، نباید به بهانه مدیریت خود اقتصاد کشور را قربانی کند. مدیریت دولت باعث ناترازی انرژی شده است به گونه ای که از لطمات مدیریت دولتی و پافشاری بر مدیریت در صنایعی مثل خودروسازی یا تامین انرژی است که امروز بسیاری از صنایع سودآور و ارزآور در اوج قیمت‌های جهانی روزها تعطیل می شوند چرا که ناترازی انرژی وجود دارد.

کارشناس تجارت خارجی افزود: اگر دولت خواهان رشد و توسعه اقتصادی و حل ناترازی انرژی است در صنایعی که این امکان وجود دارد مثل خودروسازی و بخش انرژی همه را به بخش خصوصی حقیقی واگذار کند. در این صورت است که سرمایه ها راهی خودروسازی و تولید برق و انرژی پاک می شود.

میرکریمی در این باره توضیح داد و گفت: برخی دائما در حال تزریق ناامیدی به کشور برای برخورداری مدام از رانت هستند، آنها دائما عنوان می کنند ناترازی انرژی را سریع نمی توانیم رفع کنیم، در حالی که با سرمایه گذاری های مردمی و بخش خصوصی ظرف کمتر از ۳ سال می‌توان نیروگاه های خورشیدی احداث کرد.

وی بیان داشت: اصرار دولت برای مدیریت صنایع زیان‌ده، کشور را از توسعه دور کرده است. سال آینده باید سال توسعه اقتصاد ایران در سطح منطقه باشد اما مشخص است که با اقتصاد دولتی این سطح توسعه ایجاد نمی شود، آن هم وقتی که بعد از گذشت پنج دهه همچنان نمی توانند از مدیریت دولتی خودروسازی دل بکنند.

میرکریمی در ادامه بحث یادآور شد: حمایت های بی دلیل دولت از خودروسازان و وام های بدون بازگشت در سال های گذشته منجر به رشد نقدینگی و تورم شد. دولت باید از این موارد که درس های عبرت بزرگی است پند بگیرد و یک بار برای همیشه مدیریت صنایع زیان ده را به بخش خصوصی توانمند واگذار کند و خودش مالیات را دریافت کند تا هر دم نگران تشدید تحریم ها و روی کار آمدن این فرد یا آن فرد در دولت آمریکا نباشیم.

کارشناس تجارت خارجی خاطر نشان کرد: بهتر است دولتمردان با مردم رو راست باشند و به آنها بگویند تا چه مدت قرار است صنایع زیان‌ده به حیات خود آن هم با مدیریت دولت و تحمیل زیان های سنگین و تورم های بالا به مردم و اقتصاد ادامه دهند؟

کامبیز میرکریمی در پایان گفت و گو بیان داشت: بی شک دولت تا ابد از یک صنعت زیان ده نمی تواند و نباید حمایت کند. پس راهکار حل معضلات صنعت خودروسازی کشور بیشتر سیاسی است تا اقتصادی و تزریق نقدینگی. از این جهت امیدواریم تمام ارکان نظام برای واگذاری مدیریت خودروسازی به بخش خصوصی با دولت همکاری کنند تا این جرات در دولت برای تحقق این امر مهم ایجاد شود.

پایان/

۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 31042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 14 =