مزایای عرضه خودرو در بورس

«همایون دارابی» معتقد است: اگر قیمت خودرو در بورس کالا تعیین شود و دولت مانع عرضه خودرو در بورس نشود و برای خروج از مدیریت خودروسازی زمینه های لازم را فراهم کند، قطعا بخش زیادی از مشکلات کنونی خودروسازی حل می شود.

«همایون دارابی» کارشناس بورس و بازار سرمایه در گفت و گو با «تحریریه» با تاکید بر اهمیت واگذاری سهام و مدیریت خودروسازی به بخش خصوصی در راستای ارتقای کیفیت و کمیت تولیدات شرکت های خودروسازی داخلی گفت: صنعت خودرو بعد از صنعت نفت پرمزیت ترین صنعت کشور به شمار می رود چرا که بیشترین سطح اشتغال را دارد.

وی در این باره افزود: در صورتی که زنجیره خودرو رونق داشته باشد منجر به ایجاد شغل برای ده ها هزار نفر در کارگاه های صنعتی کوچک و بزرگ می شود اما به دلیل مدیریت دولتی و توزیع رانتی که به واسطه مدیریت دولتی اتفاق افتاده، شاهد زیان خودروسازان و عدم حرکت به سمت و سوی ارتقای کیفیت هستیم.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در حال حاضر نسبت اختلاف قیمت خودرو سازان با حاشیه بازار ۴۴ درصد است، یعنی خودروسازان با رانت ۴۴ درصدی خودروها را به فروش می رسانند پس سود اصلی به جیب دلال می رود.

همایون-دارابی.jpg

وی تصریح کرد: وقتی خودروساز سود نمی کند و زیان می دهد و دامنه زیان ها هر روز افزایش می یابد اقتصاد از چند سو آسیب های جدی می بیند. اول اینکه خودروسازی دچار رکود می شود لذا نمی تواند کیفیت مناسب و نوآوری داشته باشد و مدل های با کیفیت روانه بازار کند لذا خودروساز با مدیریت دولتی وارد فاز روزمرگی و رکود شدید می شود. از سوی دیگر، خودروساز زیان‌ده نمی تواند تسهیلات بانکی را بازپس بدهد و بنابراین میزان بسیار زیادی تسهیلات در صنعت خودرو قفل می شود؛ این به معنای ایجاد مشکل برای نظام بانکی کشور و افزایش نارضایتی مردم از خودروساز و نظام بانکی است.

وی ادامه داد: علاوه بر این خودروساز زیان‌ده قادر به سرمایه گذاری در راستای ارتقای کیفیت و کمّیّت تولیدات خود نیست چرا که همین خودروی تولیدی با کیفیت نازل را مجبور است زیر قیمت تمام شده بفروشد؛ به همین خاطر خودروهایی که تولید می شود بعد از مدت کوتاهی راهی تعمیرگاه می شوند.

همایون دارابی معتقد است: اگر قیمت خودرو در بورس کالا تعیین شود و دولت مانع عرضه خودرو در بورس نشود و برای خروج از مدیریت خودروسازی زمینه های لازم را فراهم کند قطعا بخش زیادی از مشکلات کنونی خودروسازی حل می شود شبیه به آنچه که در سال ۱۴۰۱ برای مدت کوتاهی تجربه کردیم و خودرو در بورس کالا عرضه می شد.

کارشناس و تحلیلگر بورس و بازار سرمایه درادامه بحث تاکید کرد: در صورت ابقای مدیران دولتی در صنعت خودروسازی و عدم توجه به خصوصی سازی واقعی دامنه مشکلات خودروسازی افزایش می یابد و شاهد افت وضعیت کیفی خودروسازی خواهیم بود چرا که متاسفانه خودروسازی با مدیریت دولتی وضعیت مناسبی به لحاظ ماشین آلات و توان تولید ندارد و در تولید با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند. لذا باید از خود تحریمی که به این صنعت آسیب رسانده است، به سرعت عبور کنیم.

پایان/

۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 30929

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 15 =