«حسن حسن خانی» کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با «تحریریه» با اشاره به اینکه ناترازی برق در بخش صنعت و معدن به دلیل تاثیراتی که در کاهش تولید و صادرات محصولات این حوزه ها دارد، گفت: متاسفانه به سرمایه گذاری در تولید برق تجدیدپذیر با توجه به افزایش نیاز مصرف انرژی کشور در سال های اخیر کمترین توجهی نشده است. از سوی دیگر این چالش فقط مرتبط با تامین برق نیست زیرا در تامین گاز نیز مشکل داریم و قطعی برق و گاز صنایع و معادن ما را دچار ضرر و زیان قابل توجهی کرده است.
وی در این باره خاطر نشان کرد: بیش از ۳۵ درصد مصرف برق ایران مختص صنایع بزرگ، صنایع کوچک، شهرک های معدنی و تجاری کشور است. کمتر از ۳۰ درصد مصارف برق به برق خانگی اختصاص دارد. بنابراین برای از دست نرفتن تولیدات و صادرات کشور و عدم کاهش معنادار رشد اقتصادی کشور باید توجه ویژه ای به تولید و تامین برق کشور بخصوص در حوزه صنعت و معدن داشته باشیم.
حسن خانی تاکید کرد: با توجه به اینکه ظرفیت های تولید کشور وابسته به تامین انرژی است در وهله اول باید تامین انرژی بخش صنعت و معدن را از نظر بهره وری ارتقاء داد، ضمن اینکه اگر قرار است قطعی برقی در حوزه های یاد شده بخصوص صنعت و معدن کشور داشته باشیم، باید برنامه ریزی شده و از پیش تعیین شده باشد یعنی به صنعتگران و معدنکاران کشور برنامه های مشخصی داده شود تا واحدهای تولیدی دچار زیان هایی نشوند که قطع برق بر سر تجهیزات آنها می آورد.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تصریح کرد: هر گونه بی برنامگی در اطلاع رسانی قطع برق در صنایع و معادن کشور به منزله تحمیل خسارت های بیشتر بر فعالان این حوزه است زیرا مشکلات فعالان حوزه های یاد شده در موضوع خاموشی و قطع برق یکی دو تا نیست؛ لذا قطع بدون برنامه برق، هزینه های سرسام آوری به آنها تحمیل می کند و موجب خروج سرمایه ها و کارآفرینان از بخش صنعت و معدن کشور می شود.
حسن خانی اضافه کرد: از سوی دیگر ناظران و رصدگران باید به این موضوع توجه کنند که برخی تولیدی های کشور که از گاز و برق با نرخ های دولتی بهره برداری می کنند -مثل کوره های آجرپزی که با شدت بالایی گاز می سوزانند و بیشتر در اجاره اتباع هستند- کمترین منفعتی برای اقتصاد ایران ندارند. این کوره ها از گاز به شکل غیربهینه استفاده می کنند ضمن آنکه درآمد حاصل از کوره ها هم معمولا از طریق اتباع به خارج کشور منتقل می شود.
وی خاطر نشان کرد: آنچه از این کوره ها با استفاده از گاز دولتی، نصیب مردم ایران می شوند آلودگی است و چیز دیگری نصیب ما نمی شود. بلکه در مقابل نرخ گازی که به اتباع داده می شود باید به صورت ارزی حساب شود.
حسن حسن خانی با اینکه موضوع فوق باید هر چه سریعتر در دستور کار مسوولان امر برای رسیدگی قرار بگیرد، عنوان داشت: نرخ سوختی که به این کوره ها داده می شود باید با نرخ های منطقه ای برابری کند؛ وقتی درآمد حاصله از ایران خارج می شود و به اقتصاد ایران کمکی نمی کند نباید نسبت به این امور بی اعتنا باشیم و در قالب یک تماشاچی شاهد واردشدن خسارت های بیشمار به اقتصاد و مصرف گاز باشیم، بدون اینکه بهره وری نصیب ما شود.
پایان/
نظر شما