ترس و احتیاط زیر پوست بازار

بازار سهام که این روزها بیش از هر چیز تحت تاثیر اخبار مذاکرات قرار گرفته، در هفته سوم اردیبهشت درجا زد و بازدهی آن با ۰/۲۹ درصد منفی و خروج حدود ۲هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار و کاهش اقبال بازار به شرکت های بزرگ و چرخش به سمت شرکت های کوچک به کار خود پایان دهد.

به گزارش تحریریه، از نکات مثبت بازار در هفته ای که گذشت می توان به افزایش حدود ۱۰ درصدی معاملات خرد، افزایش میانگین ارزش معاملات خرد به ۱۵ هزار و ۲۵۶ میلیارد تومان و تعیین دور چهارم مذاکرات بین ایران و آمریکا برای سهامداران اشاره کرد، مذاکراتی که اگر چه تا حصول توافق احتمالی، فراز و فرودهای زیادی، ناشی از سردرگمی طرف آمریکایی در اعلام خواسته هایش دارد.

در روزهای اخیر آمارهایی از وضعیت بازار سهام در فروردین ماه منتشر شد که نشان می دهد در این ماه، در پایان فروردین ماه سال جاری، ارزش سهام بازارهای بورس تهران در مجموع ۹۸۱۱ همت و ارزش سهام بازارهای فرابورس ایران ۱۸۵۷ همت و در مجموع کل ارزش سهام بازارهای بورس تهران و فرابورس ایران، در مجموع به ۱۱ هزار و ۶۶۸ همت رسید که نسبت به ماه قبل خود یعنی پایان اسفند ماه ۱۴۰۳ به میزان ۱۲.۳ درصد رشد داشته است.

براین اساس، در پایان فروردین ماه سال جای ارزش سهام بازار اول بورس اوراق بهادار تهران ۴۶.۵ درصد، بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران ۳۷.۵ درصد، بازار دوم فرابورس ۹.۹ درصد، بازار پایه فرابورس ۳.۲ درصد و بازار اول فرابورس ۲.۳ درصد از نسبت ارزش سهام بازارها در بورس و فرابورس را به خود اختصاص داد.

از آنجا که صندوق های سهامی نماد و نشانگر کل بازار سهام به شمار می روند در این گزارش شاخص های آماری این صندوق ها به عنوان نماگرهای بازار سرمایه مورد تحلیل و بررسی قرار خواهند گرفت.

نمودار زیر نشان می دهد که ارزش معاملات در دو روز اول هفته اخیر افزایش یافته و در روزهای پایانی هفته کاهش شدیدی تجربه کرده است، در روزهای پایانی هفته، اخبار مثبتی از تعیین زمان مذاکرات به بازار تزریق شد و از سوی دیگر بازار از شرکت های بزرگ به سمت شرکت های کوچک چرخش نمود که انتظار می رفت ارزش معاملات به این شدت کاهش نیابد.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده تا پایان فروردین ماه، ۸۸ درصد بازار سهام در اختیار ۱۰ صنعت بزرگ قرار دارد که ارزش آن به ۸۶۵۶ هزار میلیارد تومان می رسد.

ترس و احتیاط زیر پوست بازار

در هفته سوم اردیبهشت برخلاف هفته های قبل، روند خروج پول از بازار سرمایه شدت گرفت و به جز اولین روز هفته که ورود پول به صندوق های سهامی در حد ناچیز ۸۵ میلیارد تومان اتفاق افتاد، در ۴ روز مابقی هفته، بازار شاهد خروج پول از صندوق های سهامی بود بطوریکه در روز پایانی هفته، خروج پول از این صندوق ها به رقم ۷۶۰ میلیارد تومان رسید.

ترس و احتیاط زیر پوست بازار

در هفته اخیر، افزایش شکاف سرانه خرید و سرانه فروش نسبت به ۲ هفته اول اردیبهشت افزایش یافته و سرانه های فروش همواره بالاتر از سرانه خرید قرار دارد که حاکی از افزایش انتظارات منفی و احتیاط سهامداران در خرید است.

ترس و احتیاط زیر پوست بازار

در هفته اخیر تعداد صندوق های دارای حباب منفی قیمتی بیش از ۵ درصد، افزایش یافته و به ۸ صندوق رسید، ضمن اینکه درصد حباب منفی صندوق ها نیز افزایش یافته است که این شاخص نشان دهنده کاهش تمایل به سرمایه گذاری و افزایش احتیاط سهامداران دارد.

صندوق های دارا یکم ، پالایش و مروارید همچنان دارای بیشترین حباب منفی قیمتی هستند.

پایان/

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 32489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 8 =