برگ برنده‌های طلای جهانی تا پایان سال ۲۰۲۵

با رشد بیش از ۴.۷درصدی قیمت طلای جهانی در هفته‌ گذشته، بار دیگر اهمیت دارایی امن طلا در شرایط بحرانی آشکار شد. پس از آنکه ترامپ در شبکه اجتماعی خود اتحادیه اروپا را به اعمال موانع تجاری غیرپولی، اعمال مالیات بر ارزش‌افزوده، جریمه‌های شرکتی غیرمنطقی و همچنین پرونده‌های قضایی ناعادلانه علیه شرکت‌های آمریکایی متهم کرد و از بی‌نتیجه بودن مذاکرات تجاری با اروپا سخن گفت، قیمت هر اونس فلز زرد به نزدیکی ۳۳۶۶دلار رسید و بهترین عملکرد هفتگی خود را در شش‌هفته اخیر به ثبت رساند.

به گزارش تحریریه، در همین حین یک بار دیگر دولت ترامپ تصمیم به تعویق تعرفه‌های ۵۰ درصدی بر اتحادیه اروپا گرفت و این اقدام به‌طور موقت فشار بر قیمت طلا را کاهش داده است. این تصمیم به‌دنبال گفت وگوهای مثبت با رئیس کمیسیون اروپا، اتخاذ شد.

با این حال، عدم اطمینان در سیاست‌های تجاری همچنان وجود دارد و این می‌تواند بر نوسانات قیمت تأثیر بگذارد. به‌علاوه، این تصمیم به‌عنوان یک علامت از ناپایداری در سیاست‌های اقتصادی ترامپ تلقی می‌شود که می‌تواند در آینده به نوسانات بیشتری منجر شود.

در ماه های اخیر قیمت اونس عمدتا تحت‌تاثیر جنگ تجاری، کاهش ارزش دلار آمریکا، نگرانی‌ها درباره وضعیت مالی دولت ایالات‌متحده و تمایل سرمایه‌گذاران به دارایی‌های امن قرار داشته و همواره در نوسان بوده است.

به اعتقاد کارشناسان، طلای جهانی همچنان چند برگ برنده در اختیار دارد که ممکن است در ماه‌های آینده به نفع این بازار عمل کنند. کسری بودجه و نگرانی‌ها درباره سلامت مالی ایالات متحده، به‌خصوص پس از تصویب لایحه مالیاتی ترامپ، بر قیمت طلا تأثیر می‌گذارد. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که کسری بودجه می‌تواند به ۴ تریلیون دلار برسد که این موضوع به نگرانی‌ها دامن می‌زند.

همچنین کاهش نرخ‌های بهره توسط فدرال رزرو در سال ۲۰۲۵ به‌عنوان یک عامل حمایتی برای قیمت طلا در نظر گرفته می‌شود. با توجه به اینکه طلا یک دارایی بدون بازده است، نرخ‌های پایین‌تر معمولاً جذابیت آن را افزایش می‌دهد. معامله‌گران اکنون انتظار دارند که فدرال رزرو حداقل دو کاهش ۲۵ واحد پایه را در سال ۲۰۲۵ اعمال کند که این موضوع به‌عنوان یک سیگنال مثبت برای قیمت طلا تلقی می‌شود.

علاوه بر اینها تنش‌های جاری در اوکراین و خاورمیانه نیز تقاضا برای دارایی‌های امن مانند طلا را افزایش داده است.

بر اساس برآوردهای رسمی، تقریباً ۰.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان به طلا اختصاص یافته که نشان‌دهنده افزایش تقاضا برای این فلز گرانبها است. این افزایش تقاضا به‌ویژه در بازارهای نوظهور مانند هند و چین قابل مشاهده است. سرمایه‌گذاران به‌دنبال پوشش ریسک در برابر ناپایداری‌های مالی به طلا روی می‌آورند و این موضوع می‌تواند به افزایش قیمت آن منجر شود.

آخرین نظرسنجی هفتگی کیتکو نیوز (Kitco News) نشان داد که کارشناسان صنعت برای هفته جاری دیدگاه نزولی ندارند، در حالی که معامله‌گران خُرد پس از عملکرد قدرتمند طلا، بار دیگر دیدگاه صعودی خود را بازیافته‌اند.

مارک چندلر، تحلیلگر بازار طلا معتقد است: که طلا بار دیگر آماده است تا سطح ۳۴۰۰ دلار را به چالش بکشد.

وی افزود: اصلاح نزولی از اوج ۲۲ آوریل به پایان رسیده ، به نظر می‌رسد قیمت نقدی به خط روندی رسیده که از اوج‌های آوریل و می ترسیم شده. شاخص‌های مومنتوم ساختار مثبتی دارند و شاخص دلار نیز یک روند صعودی چهار هفته‌ای را شکسته، که آن هم ماهیت اصلاحی داشت. به نظر می‌رسد اصلاح سه‌مرحله‌ای طلا کامل شده و حرکت به سمت اوج‌های جدید در میان‌مدت منطقی به نظر می‌رسد.

آدام باتن، تحلیلگر و فعال بازار طلا نیز معتقد است قیمت طلا به صعود ادامه خواهد داد، چون بازارها طلا را به‌عنوان دارایی انتخابی در برابر اخبار منفی تعرفه‌ای پذیرفته‌اند. جنگ تجاری دوباره آغاز شده و طلا، دارایی منتخب برای این جنگ است.

وی خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم گاوهای بازار طلا اکنون جسورتر شده‌اند، چون کتاب بازی را می‌شناسند. در دور اول جنگ تجاری، طلا ابتدا به دلیل ریزش دارایی‌های پرریسک فروخته شد، اما حالا دیگر آن نوع ریزش در دارایی‌های پرریسک را نمی‌بینیم. این همان وضعیت نیست، اما به نظرم یک حافظه عضلانی در حال شکل‌گیری است: در جنگ تجاری، طلا بخرید و دلار آمریکا را بفروشید. حتی امروز که برخی عوامل باعث واکنش سریع برای خرید دلار شد، این واکنش خیلی زود از بین رفت.

پایان/

۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 32615

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 3 =