به گزارش تحریریه، به اعتقاد کارشناسان در صورت عدم آمادگی و پاسخگویی قاطعانه از سوی ایران در مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا و تداوم حملات آنها و عدم اجبار آنها به اعلام آتش بس، قیمت نفت و طلا که در ساعات اولیه حدود ۱۱ تا ۶ درصد افزایش یافته بود، میتوانست وارد روندی صعودی شود و همچنانکه در روزهای ابتدایی جنگ، اکثر بورس های عربی و آسیایی وضعیت بحرانی داشتند این بحران به تمام بازارهای مالی جهانی سرایت میکرد.
پس از فروکش نمودن درگیری های ژئوپلیتکی خاورمیانه، ارزش اونس به محدوده ۳۳۰۰ دلار سقوط کرد و به نظر می رسد در صورت تداوم وضعیت فعلی، مجموعه داده های اقتصادی و غیر اقتصادی در کوتاه مدت در جهت افزایش قیمت طلای جهانی عمل نکند، هر چند برای بلند مدت شرایط با ثباتی را نمی توان متصور بود، بخصوص که ترامپ اثبات نموده سیاست های اقتصادیش بیشتر رنگ و بوی هیجانی و پوپولیستی دارد تا نگاه عمیق کارشناسی.
در هفته های گذشته، ترامپ لایحه ای به کنگره داد و در روزهای اخیر به تصویب رساند که بر اساس آن مالیات دریافتی دولت آمریکا کاهش خواهد یافت. به اعتقاد تحلیلگران، تصویب این لایحه به ضرر دلار و به نفع طلا خواهد بود. دفتر بودجه کنگره آمریکا تخمین میزند این قانون ۳.۴ تریلیون دلار به بدهی ۳۶.۲ تریلیون دلاری آمریکا اضافه میکند.
جدیدترین نظرسنجی هفتگی طلای کیتکو نیوز نیز نشان می دهد که کارشناسان صنعت نسبت به چشمانداز کوتاهمدت طلا بدبین شدهاند، در حالی که معاملهگران خرد همچنان دیدگاه اندکی صعودی دارند.
دنیل پاویلونیس تحلیلگر بازار طلا گفت: انتظار دارد فشارهای ژئوپولیتیکی و تعرفهای همچنان کاهش یابند، حتی در حالی که شرطبندیها بر کاهش نرخ بهره فدرال رزرو و نگرانیها درباره استقلال این نهاد افزایش مییابند.
او گفت: فکر میکنم این همان چیزی است که همچنان شاهد آن خواهیم بود، و بهویژه اگر برخی توافقات تجاری در راه باشند، بسیاری از ریسکهای ژئوپولیتیکی در نهایت به حاشیه رانده خواهند شد. فکر میکنم بخشی از تقاضای طلا در ماههای اخیر به تدریج کاهش یابد، و شاید کاهش قیمت نفت را نیز ببینیم.
پاویلونیس گفت: فکر میکنم اکنون این چیزی است که شاهد آن خواهیم بود. بهنظر من طلا فعلاً در یک نقطه ایستایی قرار گرفته و چرخش به سمت فلزات دیگر بیشتر دیده میشود.
پاویلونیس معتقد است که تمایل بازار به پذیرش ریسک (risk-on) دوباره، موجب تضعیف طلا و همچنین دلار آمریکا شده است. همان عواملی که باعث ورود و خروج سرمایه به دلار آمریکا بودند، در مورد طلا نیز به عنوان یک پناهگاه امن صادق بودند. فکر میکنم اوضاع به سمت عادی شدن پیش میرود، و دیگر ضرورتی برای پناه بردن به طلا یا دلار وجود ندارد.
پایان/
نظر شما