بازارها دیگر ترامپ را جدی نمی‌گیرند

«آدام باتن» تحلیلگر بازارهای مالی می گوید: بازارها دیگر ترامپ را جدی نمی‌گیرند. فکر می‌کنم در موضوع تعرفه‌ها، واکنش دلار کانادا پس از اعلام تعرفه ۳۵ درصدی در روز پنج‌شنبه نمی‌توانست واضح‌تر از این باشد. بازار فوراً واکنش منفی نشان داد و دوباره برگشت. حتی رئال برزیل — [تعرفه علیه برزیل] ناگهانی اعلام شد — و تقریباً از جای قبلی‌اش پایین نیامد. ما منتظر اروپا هستیم، که خیلی تعیین‌کننده خواهد بود، چون فرض این است که بازار آن را هم بی‌اثر تلقی خواهد کرد. تنها سؤال این است که این واکنش در عرض یک ساعت اتفاق می‌افتد یا نیم‌ساعت.

به گزارش تحریریه، «دارین نیوسام» تحلیلگر ارشد بازار طلا نیز می گوید: کار به جایی رسیده که دیگر نه به نمودارها نگاه می‌کنم و نه به اخبار. تا زمانی که وضعیت فعلی در ایالات متحده پابرجاست و هیچ ثباتی در سیاستگذاری و تصمیمات اقتصادی و بین المللی دولت وجود ندارد، طلا به‌عنوان دارایی امن تلقی خواهد شد.

تحلیلگران معتقدند؛ بازارها از زمان تصویب «قانون بزرگ و زیبا» در هفته گذشته به دو اردوگاه تقسیم شده‌اند. خوش‌بین‌ها سهام می‌خرند، بدبین‌ها فلزات گرانبها.

خوش‌بین‌ها به این فکر می‌کنند که کسری بودجه چگونه رشد را افزایش خواهد داد و بدبین‌ها معتقدند که این کسری‌ها چگونه باید در آینده پرداخت شود. ما شاهد این دوگانگی هستیم. [پول بدبین‌ها] وارد بیت‌کوین، نقره و طلا می‌شود. نقره احتمالاً بیشتر در دست خرده‌فروشان است، بیت‌کوین هم همین‌طور، در حالی‌که طلا بیانگر احساسات بانک‌های مرکزی یا مدیران ذخایر جهانی است که ممکن است با دیدگاهی سنجیده‌تر به ترامپ و سیاست‌ها نگاه کنند و منتظر بمانند تا گردوخاک تعرفه‌ها فروبنشیند، سپس دلارهای خود را کنار بگذارند و ذخایرشان را به طلا تخصیص دهند.

بخش دیگری از تحلیلگران معتقدند فلزاتی که اخیراً تحرک بیشتری داشته‌اند، نقره، پلاتین، پالادیوم و مس هستند. این‌ها فلزاتی هستند که به حوزه هوش مصنوعی و نسل بعدی محاسبات مرتبط خواهند بود.

در روزهای اخیر شورای جهانی طلا به دلایلی -از جمله ورود سایر دارایی ها از جمله اوراق قرضه به گود رقابت شدید با طلا، تضعیف اشتیاق مصرف کنندگان به فلز زرد و افزایش چشمگیر عرضه طلا- اعلام نمود که انتظار می رود طلا از کوتاه مدت تا میان مدت تحت فشار قرار گیرد.

این نهاد جهانی در تحلیل چشم انداز بازار طلا نوشت: در صورت تعدیل مخاطرات ژئوپلیتیکی یا تجاری، روند نزولی طلا محتمل است؛ شتاب در تقاضا برای سرمایه گذاری در طلا از طریق خرید بانک های مرکری، صندوق های قابل معامله و معاملات خرده فروشی تضعیف خواهد شد.

در حالی که طلا در ۳ ماهه اول سال میلادی جاری ۱۹ درصد رشد داشت، در سه ماهه دوم تنها ۵.۵ درصد رشد داشت. در هفته های اخیر اونس جهانی برای دستیابی به ۳۵۰۰ دلار چندین بار دورخیز برداشت اما در نهایت نتوانست از بازه قیمتی اخیر خود عبور کند.

برخلاف نظر شورای جهانی طلا برخی از تحلیلگران دست کم در کوتاه مدت انتظار دارند که قیمت طلای جهانی کاهش نیابد و حتی روند صعودی داشته باشد.

پایان/

۲۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 32969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • Ah IR ۲۱:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۶
      0 0
      ما که اینقدر از تحریم‌های آمریکا ضرر کرده ایم چرا دلار را کنار نمی گذارید وبا ارزهای معتبر دیگر اقدام نمیکنید تا کشورهای دیگر هم تشویق شوند