به گزارش تحریریه، تضاد بین حسن روحانی و عبدالناصر همتی به اوج رسیده و می توان گفت که دو نوع سیاستگذاری در دولت در جریان است که یکی را رئیس حزب اعتدال و توسعه و دیگری را مرد متنفذ حزب کارگزاران نمایندگی می کند.
مسعود خوانسازی رئیس اتاق بازرگانی تهران درباره این تضادها که به مساله تناقض بخشنامه بانک مرکزی با بخشنامه ستاد هماهنگی اقتصاد دولت مربوط است، با بیان اینکه بخشنامه بانک مرکزی با بخشنامه ۱۲ آبان دولت تناقض دارد، گفت: با توجه به سردرگمی پیش آمده، به رییسجمهوری نامهای نوشتیم تا این مشکل رفع شود.
این مسئول در اتاق بازرگانی از تناقض آماری نهادهای مسئول در ارائه دادههای کلان اقتصادی انتقاد کرد و بیاثر شدن برخی آسان سازی های انجام شده را در شورای هماهنگی اقتصادی دولت با دستورالعمل تازه بانک مرکزی آسیب زا دانست.
بانک مرکزی در داستان رسوب کالا در گمرکات هم عملا در مقابل تمام نهادهای تصمیم گیر ایستاده و باعث ایجاد کمبود در بازار شده است، به طوریکه از طرف سید شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی تهدید به تحقیق و تفحص شد.
مهدی غضتفری وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت هم در این باره گفت: وقتی کنجاله و نهادههای دامی با عبور از موانع موجود به گمرک کشور میآید اما ما اجازه ترخیص به آن نمیدهیم این موضوع قطعا هیچ ارتباطی با تحریمها ندارد و کاملا به تصمیمات داخلی مربوط است.
به نظر می رسد که دور زدن تحریم به دو بخش تقسیم شده باشد. بخش نخست دور زدن OFAC برای خرید کالا و بارگیری به مقصد ایران است و بخش دوم، دور زدن نهادهای داخلی که مانع ورود کالا به کشور می شوند.
پایان/
نظر شما