-
آیا طلا تغییر مسیر میدهد؟
در هفتهای که گذشت ارزش اونس به رکورد تاریخی ۳۵۰۰ دلار دست یافت، این نوسانات ناشی از نگرانیها پس از مشاجرات ترامپ با رئیس فدرال رزرو و همچنین تنشهای تجاری بین ایالات متحده و چین بود. این عوامل باعث شدند تا سرمایهگذاران به سمت طلا به عنوان یک دارایی امن روی بیاورند اما این رکورد پایدار نماند، چرا که ترکیبی از تمایل فروشندگان و ملایمتر شدن لحن دولت ترامپ در هر دو مساله باعث آغاز سقوط تند طلا شد.
-
مچ دولت پزشکیان باز شد، جانبازان همیشه متهم!
دولت پزشکیان با تمام توان جلوی ارزانی خودرو ایستاده و با انبوهی از بخش نامه های بی خاصیت اجازه واردات خودرو را نمی دهد. البته برای نور چشمی های خود همواره راه را باز گذاشته تا بتوانند به آنچه میخواهند برسند.
-
آیا خودرو در سال 1404گران می شود؟
سیاستهای کنونی دولت در جهت کاهش قیمت خودرو نیست و دولت با تمام قوا جلوی کاهش را گرفته است. حال این سوال پیش می آید که آیا بازار خودرو می تواند همانند چند سال قبل محلی برای سرمایه گذاری باشد؟
-
فریب سرعت بالای رشد شاخص بورس را نخوریم
در حالی که در روزهای اخیر بازار سرمایه به دلیل تحولات جهانی و نیز انتشار خبرهایی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مدار رشد قرار گرفته، کارشناس بازار سرمایه میگوید این اتفاق به نظر میرسد شاخصسازی باشد نه افزایش ارزش بازار سرمایه.
-
صعود اونس، سقوط سکه
اونس جهانی هفته گذشته را با قیمت ۳۱۸۰ دلار در هر اونس آغاز کرد و پس از آزمایش مجدد سطح حمایتی ۳۲۰۰ دلار و هنگامی که بازارها ارزیابی تند «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو آمریکا را از تأثیر تعرفههای دولت ترامپ بر تورم و رشد اقتصادی شنیدند، قیمت طلا به رکورد تاریخی تازهای نزدیک به ۳۳۶۰ دلار در هر اونس رسید. این در حالیست که قیمت طلای داخلی به تبع مثبت شدن فضای مذاکرات و کاهش قیمت دلار در مدار نزولی قرار گرفته است.
-
ناترازی انرژی، قیمت تمام شده لوازم خانگی را غیررقابتی میکند
دبیر کل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران با بیان اینکه قطع برق و گاز آسیب جدی به این صنعت و زیرمجموعههای آن وارد می کند، گفت: یکی از تبعات قطعی برق صنایع، غیررقابتی شدن قیمت تمام شده تولید در مقایسه با محصولات مشابه خارجی است.
-
آغاز تأمین مالی پروژهها از بازار سرمایه
مدیرعامل فرابورس گفت: روش عرضه اولیه سهام شرکتها در فرابورس با ابزار «حراج عمومی» به دلیل مشکلاتی که در کشف قیمت داشت و منصفانه نبود، متوقف شده است.
-
طلا شگفتیساز روزهای اخیر
اونس جهانی و قیمت طلا در داخل کشور در هفته اخیر نوسانات شدید و غیرمنتظرهای را تجربه کردند، بطوریکه اونس جهانی تا ۳۲۴۵ دلار افزایش یافت و در مقابل سکه با حدود ۱۶ درصد کاهش نسبت به هفته قبل شگفتی سازهای بازار طلا در روزهای اخیر بودند.
-
بازار سهام همچنان در گرداب هیجانات مثبت و منفی
شاخص بورس در سه روز ابتدایی معاملات هفته گذشته، افت ۲درصدی تجربه کرد اما پس از آن در ۲روز پایانی هفته و پس از مخابره سیگنال مذاکراتی با رشد بیش از ۳درصدی مواجه شد. با رشد ۵۸ درصدی دلار و ۱۰۹ درصدی سکه و بیش از ۱۲۰ درصدی صندوق های طلا در یکسال اخیر، سایه بازار موازی طلا و ارز بر بازار سهام چنان سنگین شده که بازگشت نقدینگی به بازار سهام را بسیار دشوار کرده است.
-
افزایش دوباره قیمت جهانی طلا
بهای هر اونس طلا روز پنجشنبه افزایشی دوباره و چشمگیر داشت و با رشد ۸۴ دلاری به قیمت سه هزار و ۱۲۰ دلار در هر اونس معامله شد.
-
آیا به استقبال دلار 150 هزار تومانی میرویم؟
بعد از اعلام خبر مذاکرات عمان بین ایران و آمریکا دلار چند درصدی کاهش یافت و برخی افراد مدعی شدند در صورت توافق، قیمت دلار بالای 50 درصد کاهش خواهد یافت. ولی بررسی های عمیق اقتصادی نشان میدهد که این ادعا بشدت غیر منطقی و غیر علمی است.
-
چین ستیزی دولت پزشکیان، ابتکار ایران دوستی چین و سد خانواده های غربگرا!
متاسفانه از دولت روحانی تا کنون همکاری های اقتصادی با اقتصاد اول دنیا یعنی چین بشدت ضعیف شده و دولتهای ما اساسا دست از دامان غرب بر نداشته و بر خلاف توصیه های رهبر انقلاب گرایشی به سمت شرق دیده نمی شود.
-
رکوردشکنی و نوسان اونس در جنگ تجاری ترامپ
در ۱۵ روز اول فروردین ماه پرتعطیلی، اونس جهانی طلا رکوردهای جدیدی ثبت نمود که اگر چه قابل انتظار اما زودهنگام بود؛ عمده دلیل آن به ابلاغ تعرفههای پیشنهادی ترامپ برمیگردد که میتواند به کاهش رشد اقتصادی و افزایش فشارهای تورمی منجر شود. این سناریو باعث افزایش تقاضا برای داراییهای امن مانند نقره و طلا میشود.
-
پرمصرفهای برق تا ۴۰ برابر بیشتر از مشترکان کممصرف هزینه میدهند
وزارت نیرو اعلام کرد که در راستای اصلاح الگوی مصرف انرژی برق، مشترکانی که مصرف آنها بیش از ۲.۵ برابر الگو است، هزینهای تا ۴۰ برابر بیشتر از مشترکان کممصرف پرداخت میکنند.
-
میانگین مصرف بنزین از ۱۳۰ میلیون لیتر عبور کرد
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اعلام کرد که میانگین مصرف بنزین در کشور در بازه زمانی اول تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ به ۱۳۱ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر رسیده است.
-
چرا دلالبازی در بازار برنج شمال تمامی ندارد؟
مازندران با تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید برابر با ۴۲ درصد نیاز برنج کشور علاوه براین که نقش محوری در تولید این محصول راهبردی بر سر سفره مردم دارد، فعالیت و درآمد اصلی کشاورزان این دیار نیز محسوب می شود، مقوله ای که به گفته کارشناسان برای حفظ این وضعیت و رسیدن به خودکفایی، سیاستهای دولتی و تاثیر آن بر حذف رانتخواری، دلال بازی و ساماندهی قیمت برنج شمال همواره مهم است.
-
دفاع از سرمایهداری از طرف حزب کمونیست و فریبکاری لخ والسا/ قسمت نهم دکترین شوک کلاین
دکترین شوک: ظهور سرمایهداری فاجعه ( The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism) نام کتابی است نوشتهٔ نائومی کلاین که نخستین بار در سال 2007 به چاپ رسید. در بریتانیا، ایالات متحده، آسیای شرقی، خاورمیانه و به طور کلی در همه جای دنیا، افرادی صاحب قدرت هستند که پول های هنگفتی از آشوب و هرج و مرج به دست می آورند. این افراد از جنگ ها و فجایع در سراسر کره ی زمین بهره می گیرند تا به شکلی بی رحمانه و غیرانسانی، تصویر مورد نظر خودشان را به مردم جهان القا کنند. نائومی کلاین با برملا کردن شیوه های فعالیت این سودجویان بین المللی، به اطلاعات و ارتباطاتی دست یافت که حتی خودش را نیز شوکه کرد: این که چگونه باورها و ارزش های این افراد اکنون بر جهان ما سلطه دارد و آن ها چگونه به این قدرت رسیده اند. با توجه به رسالت تحریریه مبنی بر روشنگری مفاهیم مطرح شده در اقتصاد سیاسی کشور، بر آن شدیم با بررسی این کتاب و محور قرار دادن آن، مفهوم شوک درمانی را برای مخاطبین محترم تشریح کنیم.
-
از میدان دادن به بخش خصوصی تا افزایش سرمایه خودروسازان
واگذاری مدیریت بزرگترین شرکت خودروساز دولتی به بخش خصوصی، پیشنهاد افزایش سرمایه و تولید نزدیک به یک میلیون دستگاه خودرو از مهمترین رویدادهایی بود که صنعت خودروسازی در سال ۱۴۰۳ تجربه کرد.
-
جزئیات ورود گروه مشاوران حقوقی سازمان بورس به تدوین قوانین بازار سرمایه
رئیس گروه مشاوران حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار با تشریح اقدامات و جزئیات نحوه تدوین قوانین و مقررات مرتبط با بازار سرمایه گفت: ۱۴۰۰ استعلام در حوزههای مختلف مرتبط با نهادهای مالی، ناشران، تشکلهای خودانتظام و از طریق مدیریتهای نظارتی داخلی یا بخشهای نظارتی خارج از سازمان از جمله این فعالیتها در سال گذشته بود.
-
تعرفه واردات تلفن همراه در سال ۱۴۰۴ مشخص شد + جدول
دفتر واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران در بخشنامهای حقوق ورودی واردات گوشیهای همراه خارجی در سال ۱۴۰۴ اعم از واردات تجاری و مسافری را ابلاغ کرد.
-
بازار سرمایه را یکی از بهترین زیرساخت ها برای تحقق شعار سال
یک کارشناس اقتصادی بازار سرمایه را یکی از بهترین زیرساخت ها برای تحقق شعار سال دانست و گفت: باید ساختارهای فعلی بورس برای تحقق شعار سال تغییر اساسی یابد.
-
از خلق ثروت تا ورود هوش مصنوعی به صنعت پتروشیمی
صنعت پتروشیمی ایران با وجود تحریم و ناترازی انرژی همچنان پیشتاز صادرات و ارز آوری است به طوری که بیش از ۹ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانده است.
-
سال رکورد زنی طلا؛ از پیش فروش سکه تا رونق صندوقهای بورسی
یک تصمیم برای رفع یک گره از بازگشت ارز حاصل از صادرات، فضای اقتصاد ایران را در سال ۱۴۰۳ طلایی کرد؛ ردپای این فلز زرد در بازارهای پولی و مالی چنان مشهود بود که پیش فروش سکه و رونق صندوق های بورسی هم نتوانست عطش خرید را سیراب کند.
-
آیا عطش طلا فروکش می کند؟
اعتماد مجدد سرمایهگذاران طلا این هفته به ثمر رسید و این فلز گرانبها سرانجام از مرز ۳,۰۰۰ دلار در هر اونس عبور کرد و طی پنج روز معاملاتی، عملکرد قدرتمندی از خود به نمایش گذاشت.
-
آیا عطش طلا فروکش میکند؟
پس از هفتهای پرنوسان که قیمت اونس سرانجام از سطح تاریخی ۳,۰۰۰ دلار عبور کرد افزایش قیمت طلا طی سه ماه گذشته به ۱۲.۵ درصد رسید. همزمان در بازار داخلی قیمت طلا به تبع دور جدید تنش های خاورمیانه و با حمله آمریکا به یمن و افزایش قیمت دلار، چشم انداز تورم انتظاری در سال آتی رشد شتابانی در روزهای اخیر ثبت نمود.
-
اولویت فولاد مبارکه تامین نیازهای داخلی و بعد صادرات است
مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه گفت: اکنون به اکثر کشورهای همسایه و همچنین برخی از کشورهای شرق آسیا صادرات داریم اما اولویت این گروه صنعتی ابتدا تامین نیازهای داخلی و سپس صادرات است.
-
رشد ۶۵۰۰ واحدی بورس/ امیدواری به بازگشت شاخص به کانال ۲.۷ میلیونی
شاخص کل بورس پس از یک هفته ریزش ۱۴۶ هزار واحدی و افت شاخص به کانال ۲.۶ میلیونی، چهارشنبه نزدیک به ۶ هزار و ۵۰۰ واحد رشد کرد و در آستانه صعود به کانال ۲.۷ میلیونی قرار گرفت.
-
پاسخ منفی رمز ارزها به حمایت ترامپ
طلا در اولین روز بازگشایی بازارهای جهانی با حدود یک درصد کاهش، بار دیگر به زیر ۲۹۰۰ دلار در هر اونس ریزش کرد، این وضعیت کاهشی به صورت شدیدتری در بیت کوین و نفت هم مشاهده شد، بطوریکه در لحظه نگارش این گزارش بیت کوین با ۶ درصد کاهش به ۷۸ هزار دلار و نفت برنت با ۱.۷ درصد کاهش به زیر ۷۰ دلار سقوط کرد.
-
دامنه نوسان و حجم مبنا بازنگری میشود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: در صورتی که بازار ثبات داشته باشد، در سال ۱۴۰۴ نسبت به بازنگری در دامنه نوسان و حجم مبنا اقدام خواهیم کرد.
-
سهام بهتر است یا طلا؟ شباهت ایران و آمریکا!
بازار سهام هفته اخیر را در حالی به پایان رساند که چالش های بورس نه تنها کاهش نیافت بلکه هیجان ناشی از استیضاح و برکناری وزیر اقتصاد در اوایل هفته، بازار را در وضعیت توقف و انتظار قرار داد اما در عین حال واکنش صنعت خودرو به تجدید ارزیابی دارایی ها و افزایش قیمت محصولات در سال آینده و همچنین واکنش گروه بانکی به افزایش سرمایه آنها توسط دولت، شرایط ریسکی بازار سرعت کاهش شاخص کل را کند کرد.