باید درجه آزادی بیشتری برای وام های قرض الحسنه قایل شد

وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه بانک قرض الحسنه مهر ایران تأکید کرد باید درجه آزادی بیشتری را برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه از سوی این بانک قایل باشیم.

به گزارش تحریریه، دکتر سید احسان خاندوزی طی سخنانی در این جلسه، با ابراز رضایت از گزارش قابل دفاع هیئت مدیره بانک قرض الحسنه مهر ایران به مجمع عمومی اظهار داشت: بانک قرض الحسنه مهر ایران بعنوان یکی از نوپا ترین بانک های کشور، به لحاظ ترکیب ذینفعان و سهام داران (متشکل از تعدادی از بانک های بزرگ کشور) تجلی هم افزایی بین بانک های ارزشمند کشور محسوب می شود.

وی افزود: بنظر من این گزارش و این عملکرد، در درجه اول برای همه مدیران بانک قرض الحسنه مهر ایران و مرحله بعد، برای مجموعه نظام بانکی کشور، بسیار گزارش خوشایند و امیدوار کننده ای محسوب می شود.

خاندوزی بیان داشت: با توجه به شرایط جامعه و عملکرد بانک قرض الحسنه مهر ایران به نظر میرسد شاید نیاز باشد که اهداف و مطالبات بالاتری را در مجمع عمومی بانک طرح کنیم و صرفا به تداوم مسیری که تاکنون طی شده، بسنده نشود تا انشالله شرایط به گونه ای شود که به جهت عملکرد، گام 1402 شما بلند تر از سال گذشته باشد.

وی با اشاره به عملکرد مناسب بانک قرض الحسنه مهر ایران در سال 1401 در زمینه اعتبار سنجی متقاضیان وام، تأکید کرد: توقع ما این است که شما عملکرد خود در این خصوص را به صد در صد برسانید و تمام وام های پرداختی، مبتنی بر اعتبار سنجی باشد.

خاندوزی ادامه داد: همچنین گزارش شما در خصوص تأمین صد در صد هزینه های بانک از طریق اخذ کارمزد هم خیلی خبر خوبی است که بنظر من هر چه زودتر اجرا شود، برکات آن برای شبکه بانکی کشور بیشتر است چرا که قاعده را عوض می کند و نشان میدهد که می توان با احراز مجموعه ای از شرایط به سمتی رفت که پیشتر نشدنی بنظر میآمد .

وی تأکید کرد: شرایط باید به گونه ای باشد که ما رفته رفته به سمت کارمزد های ثابت برویم و در صورت امکان، دست کم برای بخشی از تسهیلات اعطایی بانکی، بتوانیم کارمزد صفر منظور کنیم. وزیر اقتصاد عنوان کرد: شما با توجه به ترکیب و جنس فعالیت هایتان در بانک قرض الحسنه مهر ایران، باید هدف گذاری بالاتری در خصوص اعطای وام های بدون ضامن داشته باشید و حداقل 50 درصد تسهیلات اعطایی خود را به این سمت ببرید.

خاندوزی عنوان کرد: بنظر میرسد ما در تنظیم گری و رگولاتوری حوزه سیاست های اعتباری و تسهیلاتی، باید بانک قرض الحسنه مهر ایران را بطور ویژه ببینیم، چون مختصات و تمایزات ویژه ای نسبت به وام های بانک های متعارف تجاری و تخصصی و توسعه ای دارد.

وزیر اقتصاد ادامه داد: بنظر من در برخی ماه های سال 1401، بانک قرض الحسنه مهر ایران می توانست با دست باز، تسهیلات بیشتری در اختیار در اختیار وام گیرندگان خرد قرار دهد اما چون در نظام تنظیم گری، این تمایز خیلی جدی گرفته نمی شود باعث شد شما با محدودیت هایی مواجه شوید.

خاندوزی تصریح کرد: امسال بنظر میرسد، بانک قرض الحسنه مهر ایران، با رعایت همه اهداف بانک مرکزی در خصوص جلوگیری از رشد نقدینگی، سقف تسهیلات خود را خیلی بالاتر از قبل بگذارد، بدون اینکه زیانی وارد کند و موجب آثار تورمی شود.

وی یادآور شد: نوع و مدل کسب و کار شما و نوع بهره وری مشتریان از تسهیلات، حاکی از آن است که ما می توانیم با کمترین نگرانی، درجه آزادی بیشتری را برای پرداخت تسهیلات از سوی بانک قرض الحسنه مهر ایران قایل باشیم.

این گزارش حاکی است، «سید سعید شمسی‌نژاد» مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، طی سخنانی در این جلسه، پیش از سخنان وزیر اقتصاد با ارائه گزارش فعالیت‌های هیأت مدیره بانک در سال 1401، اظهار داشت: رشد بیش از 80 درصدی منابع بانک در سال گذشته که یکی از بالاترین ارقام در سطح شبکه بانکی بوده، جزو دستاوردهای بانک به شمار می‌رود.

وی اعلام کرد: پرداخت وام به متقاضیان، بیش از 92 درصد افزایش یافته و از 60 به 114 هزار میلیارد تومان رسیده است. شمسی نژاد افزود: همچنین سهم بانک از نقدینگی، ارتقا یافته و از 1.56 درصد به 2.3 درصد رسیده است.

به گفته وی، کاهش نسبت مطالبات به مصارف بانک نیز از 0.45 درصد به 0.38 درصد، اتفاق مهمی است و این عدد بهترین عملکرد در شبکه بانکی محسوب می‌شود.

شمسی‌نژاد با اعلام اینکه 100 درصد هزینه‌های بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از محل دریافت کارمزد پوشش داده می‌شود، گفت: این بانک به علت مدیریت ورود و خروج نقدینگی، در بازار بین بانکی حضور دارد؛ اما هدف آن کسب سود نیست.وی با اشاره به برنامه‌های آتی هیئت مدیره بانک در سال 1402، گفت: برای جایگزین کردن مزد خدمت به جای کارمزد ثابت سالانه، برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

پایان/

۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
کد خبر: 25951

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 9 =