مجالی برای رشد صندوق های اهرمی

صندوق های اهرمی بازار سهام در هفته ای که گذشت رکورد بازدهی را از صندوق های درآمد ثابت و طلا ربودند، در هفته اول آبان صندوق های طلا یکه تاز بازار بودند، در هفته دوم آبان، صندوق های درآمد ثابت و در هفته سوم آبان، صندوق های اهرمی با تداوم رشد شاخص بازار سهام، در رشد بازده پیشرو بازار بودند.

به گزارش تحریریه، صندوق های اهرمی از نظر ریسک جزو پرریسک های بازار به شمار می روند چراکه صندوق اهرمی (LETF) یک نوع صندوق سرمایه‌گذاری است که با استفاده از اهرم، سود بیشتری برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند. این صندوق‌ها به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهند که علاوه بر استفاده از مزایای همه صندوق‌های سرمایه‌گذاری، مثل مدیریت حرفه‌ای و نقدشوندگی بالا، از اهرم هم استفاده کنند تا بتوانند با پذیرش ریسک بیشتر، با پول بیشتری نسبت به دارایی خود سرمایه‌گذاری کنند.

در هفته گذشته صندوق اهرمی "موج فیروزه" با ۱۲.۳ درصد بیشترین بازدهی و پس از آن صندوق اهرمی "بیدار" با ۱۲.۱ درصد بازدهی در رتبه دوم بازدهی قرار گرفت. صندوق های "جهش فارابی" ، "فراز" و "نارنج اهرم" به ترتیب با کسب بازدهی ۹.۷ ، ۸.۵ و ۸.۵ درصد در رتبه های بعدی قرار گرفتند.

در دو هفته اخیر سرانه خرید در صندوق های اهرمی از سرانه فروش در این صندوق ها پیشی گرفته و برخلاف روند ماه های قبل بوده بطوریکه سرانه خرید در این صندوق ها در هفته قبل بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون در نوسان بود؛ این در حالیست که سرانه فروش حدود ۴۰ تا ۶۰ میلیون بود.

صندوق های اهرمی اگر چه رشد مناسبی در هفته اخیر تجربه کردند اما همچنان برخی از آنها به دلیل کاهش قیمت هایی که قبلا داشته اند همچنان با حباب منفی قیمتی مواجه هستند. تقریبا اکثر صندوق های اهرمی به دلیل انتظار کاهش بیشتر قیمت سهام در هفته های گذشته، به قیمت کمتر از ارزش ذاتی (NAV) رسیده و مورد معامله قرار می‌گرفتند.

صندوق های طلا در هفته ای که گذشت با کاهش قیمت و کاهش حجم معاملات روبرو شدند. این صندوق ها که به تبع افزایش قیمت طلا از اواسط مهر ماه به بعد در وضعیت حباب مثبت قیمتی قرار داشتند در یک هفته اخیر پس از ناکامی طلای جهانی در افزایش قیمت و کاهش حدود ۲۰۰ دلاری از سقف یک ماه اخیر، در ورطه کم توجهی صندوق بازان قرار گرفتند و در رتبه نخست کاهش بازدهی قرار گرفتند.

صندوق های "گوهر" ، "عیار" و "نفیس" به ترتیب ۶.۳ درصد، ۶.۱ درصد و ۵.۹ درصد بازدهی منفی در هفته اخیر تجربه کردند. بقیه صندوق ها نیز حدود ۵ درصد بازدهی منفی داشتند.

روند سرانه حقیقی ها در صندوق های طلا با غلبه کاهش سرانه خرید مواجه بود بطوریکه میانگین سرانه خرید حدود ۴۵ میلیون تومان و سرانه فروش حدود ۸۵ میلیون گزارش شده است.

اما وضعیت در صندوق های با درآمد ثابت از روند عادی و کم نوسانی برخوردار بود اگر چه در برخی از صندوق های درآمد ثابت آمارها حکایت از خروج نقدینگی و ورود به بازار سرمایه و صندوق های سهامی دارد اما با توجه به اینکه عمده خریداران صندوق های درآمد ثابت، سرمایه گذاران ریسک گریز هستند این صندوق ها در شرایط مختلف همواره مورد توجه بخشی از بازار قرار دارند.

ارزیابی کارشناسان حاکی از آن است که در هفته جاری، ورود نقدینگی به صندوق های سهامی اعم از اهرمی و صندوق های بازار گردانی تداوم می‌یابد اگر چه هر اتفاق و رویداد سیاسی می تواند بازار سهام محافظه کار را با چالش و تغییر روند مواجه نماید.

پایان/

۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 31104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 2 =