آبان ماه غیرقابل انتظار برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری

با پایان آبان ماه، بررسی‌ها نشان می دهد، در این ماه، صندوق‌های اهرمی بازدهی بالاتر از انتظار و دو رقمی و حتی تا ۳۷ درصد تجربه کردند و در مقابل صندوق های طلا، برخلاف ۲ ماه قبل خود، بازدهی کمتر از دو درصد و نیمی از آنها نیز بازدهی منفی ثبت نمودند.

به گزارش تحریریه، بررسی کارنامه صندوق ها در آبان ماه نشان می دهد که صندوق های بخشی نیز در این ماه بازدهی های بالایی داشتند و در صدر آنها صندوق های بخش خودرو قرار گرفتند.

در آبان ماه شاخص کل بازار بورس ۱۲.۵ درصد و شاخص هم وزن ۸.۵ درصد رشد کرد اما تمام صندوق های شاخصی نسبت به شاخص بازدهی بیشتری تجربه کردند. در مجموع می توان گفت؛ در این ماه، صندوق های مرتبط با سهام از رشد مناسبی برخوردار بودند و صندوق های درآمد ثابت روزهای سختی تجربه کردند، تا جایی‌که فقط سرمایه گذاران خرد حقیقی ۷۰۰ میلیارد تومان از این صندوق ها خارج نمودند.

صندوق های اهرمی به تبع درجه بالای ریسک و وضعیت نامناسب بازار سهام تا قبل از آبان ماه چنان مورد سرکوب بازار قرار گرفته بودند که حتی با رشدهای دو رقمی آبان نیز تا اولین روز معاملات آذر در وضعیت حباب منفی قرار داشتند.

تخصصی شدن صندوق ها و رشد کمی و کیفی آنها در بازار سرمایه شاید تنها نقطه قوت بازار سرمایه در سال های اخیر باشد. در تمام دنیا تعمیق و رشد کیفی بازارها از طریق نهادهای مالی بخصوص ایجاد صندوق‌های تخصصی با درجات ریسک پذیری مختلف صورت می گیرد.

بر اساس گزارشی که اخیرا مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار منتشر نموده، ارزش دارایی ۴ نوع صندوق‌ سرمایه‌گذاری «اوراق بهادار با درآمد ثابت، مختلط، سهام و اختصاصی بازارگردانی» در پایان مهر ۱۴۰۳ به بیش از یک هزار همت رسید. از نظر تعداد کمّی نیز در ۷ ماهه سالجاری ۲۹ صندوق سرمایه گذاری فعالیت خود را شروع نمودند.

چنانچه در کنار صندوق های فوق، صندوق های طلا نیز لحاظ شود، اهمیت کارکرد صندوق ها بیشتر نمایان می شود؛ خالص ارزش دارایی‌ صندوق‌های طلا در پایان آبان ماه، حدود ۷۵.۵ همت بوده است که نسبت به هفته قبل از آن ۳.۲ درصد افزایش یافته است.

در این هفته به طور میانگین ارزش معاملات روزانه صندوق‌های طلا حدود ۱,۳۷۷ میلیارد تومان بوده که نسبت به هفته گذشته ۲۹درصد کاهش داشته است.

پیش بینی می‌شود که در صورت عدم وقوع اتفاق غیرقابل پیش بینی، صندوق های وابسته به سهام اعم از اهرمی، بخشی، شاخصی و بازارگردانی هفته اول آذر را با رشد بازدهی به پایان برسانند و صندوق های درآمد ثابت و طلا با مازاد عرضه و کمبود تقاضا مواجه شوند.

در واقع احتمال می رود که ریسک پذیرها هفته خوبی نسبت به ریسک گریزها به پایان برسانند.

پایان/

۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 31175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =