به گزارش تحریریه، دونالد ترامپ ۶ ماه پس از آغاز دومین دوره ریاستجمهوری خود با کاهش چشمگیر محبوبیت و نارضایتی گسترده در حوزههایی از جمله اقتصاد و مهاجرت مواجه شده است؛ در همین حال، نظرسنجیهای جدید در آمریکا حاکی از سقوط جایگاه رئیسجمهوری ایالات متحده در میان افکار عمومی است.
«واشنگتنپست» در مطلبی در این باره نوشت: رئیسجمهوری آمریکا بیشتر وقت خود در هفته گذشته را برای مقابله با نارضایتی در میان پایگاه حامیان خود بر سر پرونده رسوایی جنسی جفری اپستین صرف کرد، اما مشکلات و چالشهای او تنها به حامیان جنبش «دوباره آمریکا را بزرگ کنیم» (MAGA) خود محدود نمیشود. او در میان افکار عمومی نیز در زمینههایی که پیشتر از نقاط قوتش به شمار میرفتند، جایگاه خود را از دست داده است.
یک سال پیش، رایدهندگان آمریکایی ترامپ را گزینه مناسبتری برای مدیریت اقتصاد نسبت به کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری سابق آمریکا، میدانستند. اظهارات قاطع و جدی او درباره مهاجرت برای بسیاری از رایدهندگانی که مرز جنوبی را خارج از کنترل میدیدند و دولت جو بایدن را مسئول ورود گسترده مهاجران غیرقانونی میدانستند، جذاب بود. اما اکنون، او در هر دو زمینه با ارزیابیهای منفی روبرو است.
بر اساس این گزارش، نتایج یک نظرسنجی جدید مؤسسه «گالوپ» نشان میدهد که دیدگاه عمومی درباره برخی جنبههای سیاست مهاجرتی آمریکا تغییر چشمگیری کرده است.
دیگر نظرسنجیهای اخیر نیز نشان میدهند که نارضایتی قابلتوجهی از نحوه مدیریت اقتصادی ترامپ وجود دارد. رئیسجمهوری آمریکا هنگام ادای سوگند وعده آغاز یک «عصر طلایی» را داده بود، اما اکنون و با گذشت بیش از نیمسال از ریاستجمهوریاش، واضح است که افکار عمومی این تبلیغات را باور نکرده است.
ترامپ بهشدت مایل است به موفقیتهای دوره دوم ریاستجمهوریاش اشاره کند، و البته به باور نویسنده این مطلب، تا حدودی دستاوردهایی هم داشته است، اما جنجال پرابهام پیرامون پرونده جفری اپستین، مجرم جنسی، این امر را دشوار کرده است.
رئیسجمهوری ایالات متحده تلاش کرده است این جنجال را جعلی و ساخته دموکراتها جلوه دهد، هرچند این موضوع از ابتدا از سوی نظریهپردازان توطئه در پایگاه حامیان خودش مطرح شده است.
ترامپ از پم باندی، دادستان کل آمریکا خواسته است تا برای انتشار شهادتهای مربوط به هیات منصفه اقدام کند؛ اقدامی انحرافی که به مطالبهها برای شفافیت کامل پاسخ نمیدهد.
برخی از حامیان ترامپ خواستار انتشار اطلاعات بیشتری درباره اپستین شدهاند که به شکاف کمسابقهای در پایگاه حمایتی او منجر شده است. ترامپ با رد این موضوع، آن را فریب خوانده است.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ سال گذشته هرگونه ارتباط با اپستین را رد کرد و گفت: «من هرگز سوار هواپیمای اپستین نشدم، یا در جزیره احمقانهاش نبودم. باید قوانین سختگیرانهای علیه هوش مصنوعی وضع شود؛ چون در آینده به مشکلی بسیار بزرگ و خطرناک تبدیل خواهد شد!»
از سوی دیگر، ایلان ماسک که اخیرا از سمت خود بهعنوان مشاور ارشد کاخ سفید کنارهگیری کرد، پیشتر مدعی شد که نام رهبر جمهوریخواهان در پروندههای منتشرنشده دولتی درباره افراد مرتبط با اپستین آمده است؛ فردی که در سال ۲۰۱۹ در حالیکه با اتهام قاچاق جنسی روبهرو بود، خودکشی کرد.
ترامپ پیش از انتخابش در انتخابات نوامبر گذشته (نوامبر ۲۰۲۴) گفته بود که «هیچ مشکلی با انتشار اسناد مربوط به اپستین ندارد»؛ موضوعی که شماری از قانونگذاران و کاربران شبکههای اجتماعی نیز خواستار آن شده بودند.
پایان/
نظر شما