-
نابودی یک میلیون هکتار جنگل زاگرسی در اثر خشکسالی
مجری طرح کاشت یک میلیارد درخت از نابودی یک میلیون هکتار جنگل زاگرسی در نیمههای دهه ۸۰ تا ۹۰ خبر داد و گفت بخش عمده خشکیدگی درختان بلوط مربوط خشکسالی های پی در پی است.
-
چهار چالش فنی که میتواند منجر به شکست مذاکرات هستهای شود!
چهار چالش فنی اصلی در مذاکرات آتی در پرونده هستهای وجود دارد. اینکه مذاکرات معطوف به این چالشها چه روندی را طی کند، به مهارت تیمهای مذاکرهکننده بستگی دارد ولی به نظر میرسد فرآیند موازی و گامبهگام اجرای تعهدات بتواند مسیر طرفین برای دستیابی به یک توافق موقت جهت کنترل تنش را بگشاید.
-
تصمیمگیران عالی کشور مراقب بازی خطرناک ترامپ باشند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سناریوی آمریکایی به دنبال ایجاد انفعال و گیج کردن جامعه ماست، گفت: امنیت ملی ما مهم است و نباید فریب بازیهای ترامپ را بخوریم.
-
به بهانه شروع گفتگوهای کارشناسی عمان
لزوم تغییر رویکرد کارشناسی رفعتحریم در گفتگوهای عمان
اگر تیم کارشناسی ایران همان "رویکرد حقوقی" گذشته را دنبال کند، انتظار دستاوردی بسیار کمتر از برجام دور از ذهن نیست. بدون تغییر رویکرد در بخش رفع تحریمها، باید انتظار دستاوردی کمتر از برجام را داشت. رویکرد "مبتنی بر انتفاع اقتصادی" گرچه مطلوب است، اما نیازمند تغییر در ترکیب تیم مذاکرهکننده و طراحی ساختار جدیدی برای توافق است.
-
له شدن اروپا زیر پای آمریکا، آمادگی برای نبرد با چین و فرصت بینظیر ایران و یمن/ تحلیل اندیشکده بایدو
در حالی که آمریکا به مدت نیمقرن تمرکز خود را بر امنیت اروپا گذاشته بود، ترامپ تصمیم دارد تا منابع نظامی را به شمال آمریکا و اقیانوس آرام منتقل کند. این تغییر استراتژی نشاندهنده درک جدید از رقابت جهانی است؛ جایی که چین به عنوان چالش عمده نظامی و اقتصادی برای آمریکا شناخته میشود و باید تمامی توان دفاعی کشور برای مقابله با آن متمرکز شود.
-
فرافکنی مشکلات داخلی آمریکا به سبک ونس
توهین به ملت چین؛ اشتباهی دیپلماتیک یا سیاستی حسابشده؟
چندی قبل «جی دی ونس» در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز، بدون هیچگونه ملاحظهای، مردم چین را با عبارت تحقیرآمیز «دهاتی و پشت کوهی» خطاب کرد و همین امر تنشهای تجاری میان دو کشور را که پیشتر شروع شده بود، وارد مرحلهای جدید شد. این اظهارنظر توهینآمیز بلافاصله با واکنشهای گستردهای مواجه شد و انتقادات زیادی را به دنبال داشت.
-
جشن توافق در سیاست و حرکت مذاکرات به سمت شکست، رمزگشایی از توهم در گفتگو با مهدی نصر
دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا شنبه ۳۰ فروردین در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد و مذاکرات فنی از روز چهارشنبه در عمان دنبال می شود. برای بررسی تاریخچه هسته ای ایران تا مذاکرات کنونی با دکتر مهدی نصر به گفتگو نشستیم.
-
تحلیل دیپلمات الجزایری از چماق بزرگ و هویج کوچک ترامپ برای ایران
«محمد العربی زیتوب» دیپلمات سابق الجزایر با بیان اینکه راه حل مسالمت آمیز از نظر ترامپ و نتانیاهو، خلع سلاح ایران است، تاکید کرد آمریکا با سیاست چماق و هویج با ایران برخورد می کند، سیاستی که در آن چماق بزرگ و هویج بسیار کوچک است.
-
۴ گام اساسی دولت برای رفع ناترازی انرژی
رئیس امور انرژی سازمان برنامه و بودجه کشور با تشریح چهار اقدام اساسی دولت چهاردهم برای رفع ناترازی انرژی گفت: شورای اقتصاد سال گذشته مجوزهای کلانی در حوزه سرمایه گذاری نفت و گاز صادر کرد که میتوان به توسعه میادین نفتی آزادگان، سومار، آذر، سامان، دلاوران و بند کرخه اشاره کرد.
-
منازعه ترکیه و اسرائیل در سوریه به کجا می رسد؟
اگرچه دولت ترکیه به طور رسمی در مورد برنامه های نظامی و اطلاعاتی خود در سوریه اطلاع رسانی نکرده، اما دولت اردوغان قصد دارد با استفاده از زیرساخت های فرودگاه های سوریه در منطقه پالمیرا، جایی که فرودگاه های پالمیرا و تی ۴ در آن قرار دارد، پایگاه های نظامی متعددی ایجاد کند.
-
غنیسازی ۶۰ درصد نقطه کانونی مطالبات ترامپ /آمریکا به دنبال انفعال ایران در منطقه است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد:به نظر میرسد امریکا به دنبال کسب زمان است و در وضعیت دشواری قرار دارد که با هدف تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی در داخل ایران، عملکرد کشور را تحتالشعاع قرار دهد.
-
طرح آمریکا برای عملیات زمینی علیه انصارالله یمن
طرح آمریکا برای عملیات زمینی علیه انصارالله یمن نشانه ای از تغییر استراتژی آمریکا از حملات هوایی بیثمر به عملیات زمینی برای فشار بیشتر بر انصارالله است. برخی تحلیل ها سفر اخیر وزیر دفاع عربستان به ایران را هم تلاشی برای کاهش تنشها پیش از آغاز عملیات ارزیابی می کنند.
-
از تنفس مصنوعی ایران به ترامپ با لایه های جدید توافق تا سقوط امنیت ملی، اقتصاد سرزمینی و شورش داخلی!
درحالی دونالد ترامپ در پرونده های اوکراین، غزه، دریای سرخ، کانادا، گرینلند، جنگ تعرفه ها و ناکام شده و بختی برای پیروزی ندارد، سیاست خارجی کشور در حال هدیه ای ارزان برای توافق هسته ای است که نشان می دهد بخشی از تصمیم گیران کشور بلوف حمله نظامی را جدی ارزیابی کرده اند.
-
تردید بانک مرکزی روسیه در تغییر نرخ بهره
بانک مرکزی روسیه تصمیم گیری در مورد کاهش نرخ بهره را به آینده موکول کرد تا شرایط اقتصادی این کشور و اوضاع تحولات جهانی مشخص تر شود.
-
از خیز حزب الله برای آغاز مجدد نبرد تا ظهور مقاومت مسلح اردن از نگاه عبدالباری عطوان
تحلیلگر سرشناس جهان عرب در تحلیل خبر ساخت موشک و پهپاد به دست جوانان اردنی معتقد است آنها با این اقدام، احساس نگرانی خود را از جنایت های رژیم اسرائیل و سکوت سردمداران عربی در برابر این رژیم اعلام کرده اند. مردم اردن وقتی واکنش نظام های عربی را دیدند خودشان برای مقابله با این رژیم دست به کار شدند.
-
صعود اونس، سقوط سکه
اونس جهانی هفته گذشته را با قیمت ۳۱۸۰ دلار در هر اونس آغاز کرد و پس از آزمایش مجدد سطح حمایتی ۳۲۰۰ دلار و هنگامی که بازارها ارزیابی تند «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو آمریکا را از تأثیر تعرفههای دولت ترامپ بر تورم و رشد اقتصادی شنیدند، قیمت طلا به رکورد تاریخی تازهای نزدیک به ۳۳۶۰ دلار در هر اونس رسید. این در حالیست که قیمت طلای داخلی به تبع مثبت شدن فضای مذاکرات و کاهش قیمت دلار در مدار نزولی قرار گرفته است.
-
دود تجهیزات قدیمی معادن در چشم معدنکاران
استفاده از تجهیزات و دستگاههای فرسوده که عمر برخی از آنها به بیش از نیم قرن می رسد، نه تنها ایمنی و بهره وری را در معادن کشور کاهش داده است بلکه سبب بروز حوادث و افزایش تلفات انسانی در قعر تونلهای معادن می شود.
-
سخنرانی قاطعانه «نعیم قاسم» و خط بطلان بر پروژه خلع سلاح حزبالله
تحلیلگر مسائل منطقهای به عامل قدرت جدید حزبالله لبنان اشاره کرد و شلیک اولین موشک از سوی آن به سمت تل آویو در سایه نقض مکرر آتش بس از سوی اسرائیل را بعید ندانست.
-
از رم تا مسقط، مذاکره در هزارتوی بیاعتمادی
دور دوم گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم، با وعدهای برای ادامه در مسقط پایان یافت؛ گفتوگوهایی که هنوز از سایه سنگین بیاعتمادی عبور نکردهاند. از رم تا مسقط، مسیر دیپلماسی همچنان در هزارتوی تردید، تحریم و تجربههای تلخ گذشته سرگردان است.
-
محتوای فاکس نیوز و پیش بینی تصمیمات ترامپ
چرا تحلیل محتوا و سیاست رسانه ای فاکس نیوز برای پیش بینی و تحلیل تصمیمات ترامپ مهم است؟
-
خط و نشان کشیدن جدید وزیر پزشکیان برای مستاجران!
فرزانه صادق مالواجرد در جهت جلوگیری از کاهش قیمت مسکن اعلام کرد: سیاست وزارت راه افزایش محدوده شهری نیست.
-
عضو اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با تحریریه مطرح کرد؛
ناترازی انرژی اقتصاد خُرد و کلان کشور را قفل میکند
«مسعود دانشمند» با بیان اینکه خطر ناترازی برق و انرژی در کشور بسیار جدی است، تاکید کرد که ناترازی انرژی به معنای قفل شدن تمام اقتصاد خُرد و کلان کشور است. در صورتی که ناترازیها رفع نشود یک به یک صنایع و معادن را از دست خواهیم داد و شاهد توقف فعالیت های آنها خواهیم بود.
-
پیشنهاد غیرقابل قبول ترامپ، زیردریایی اتمی ایران و غرامت آمریکا به ایران در رم در گفتگو با ظهره وند
دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم برگزار شد. گمانه زنی ها درباره نتیجه این مذاکرات اکنون خبر اول خبرگزاری ها شده است. تحریریه نیز برای بررسی این موضوع با ابوالفضل ظهره وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به گفتگو نشست.
-
چالش بزرگ عربستان سعودی با کاهش قیمت نفت
صندوق بین المللی پول قیمت مطلوب نفت برای دولت سعودی را ۹۱ دلار در هر بشکه می داند اما قیمت ها به کمتر از ۷۰ دلار رسیده است. کارشناسان اعتقاد دارند ریاض برای پوشش هزینههای برنامهریزیشده خود مجبور است بدهی هایش را افزایش دهد در غیر اینصورت ممکن است بخشی از پروژههای عظیم و برنامههای چشمانداز ۲۰۳۰ به تأخیر بیفتد یا کاهش یابد.
-
ناترازی انرژی، قیمت تمام شده لوازم خانگی را غیررقابتی میکند
دبیر کل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران با بیان اینکه قطع برق و گاز آسیب جدی به این صنعت و زیرمجموعههای آن وارد می کند، گفت: یکی از تبعات قطعی برق صنایع، غیررقابتی شدن قیمت تمام شده تولید در مقایسه با محصولات مشابه خارجی است.
-
چالش ها و فرصت های ایران در صحنه بین الملل
ایران در یکی از حساسترین شرایط خود در چهار دهه گذشته قرار دارد. عبور ایمن از این شرایط، نیازمند همفکری دلسوزان ایران به منظور یافتن راهکارهای سنجیده و واقع بینانه ای است که نه تنها کشور را از وضعیت پیچیده و دشوار فعلی خارج کند، بلکه افق های جدیدی را پیشروی آحاد جامعه بگشاید و ایران را به جایگاه شایسته خود بازگرداند.
-
پیامدهای ویرانگر سیاست ترامپ در خاورمیانه
سیاست ترامپ در خاورمیانه بهنوعی بازتابی از شخصیت فردی و نگاه تجاری او خواهد بود. در سایر ابعاد، این سیاستها تحت تأثیر ساختار حاکم بر نهادهای سیاسی و اقتصادی آمریکا شکل خواهد گرفت. اما در نهایت، همه چیز تحت سایه اسرائیل رقم خواهد خورد. آمریکا در دوران ترامپ، خاورمیانه را آسیبپذیرتر خواهد کرد و شرایط امنیتی منطقه ممکن است حتی وخیمتر شود.
-
عربستان و مقاومت؛ صلح موقت یا آرامش پیش از توفان؟
سهضلعی چین، روسیه و ایران بهمنظور رهایی از تهدیدهای مستمر نظام سلطه آمریکایی، ناگزیر به درپیشگرفتن رویکردی چندجانبهگرا و نظممحور شدهاست.
-
باج گیری آمریکای ترامپ با گروگان گیری از فساد خانواده مقامات ایرانی/ گزارش 23 شورای آتلانتیک
گزارش اندیشکده «شورای آتلانتیک» یکی از راه های افزایش بیشتر فشار بر تهران را تشکیل یک تیم تخصصی عنوان کرد که هدایت تلاشی هماهنگ و چندجانبه برای هدف قرار دادن مقامات نظام ایران و خانوادههای آنها که در فساد مشارکت دارند یا از آن سود میبرند، را برعهده دارد.
-
اتاقهای بازرگانی چینی در برابر تعرفههای آمریکا متحد شدند
فاز جدید مقاومت اقتصادی اژدهای آسیا در برابر تعرفهها
در پی اعلام تعرفههای جدید و بحثبرانگیز آمریکا تحت عنوان «تعرفههای متقابل»، چندین اتاق بازرگانی بزرگ چین با موضعی واحد به میدان آمدند و با انتشار بیانیهای صریح، این تصمیم واشنگتن را نقض آشکار اصول تجارت جهانی و تهدیدی جدی برای ثبات زنجیرههای تأمین جهانی توصیف کردند؛ اتحادی کمسابقه که نشان از عزم جدی چین برای مقابله با سیاستهای یکجانبه آمریکا دارد.