-
پیشبینی اندیشکده آمریکایی؛
سال ۲۰۲۵، سال انتظار غیرمنتظرهها
«شورای روابط خارجی» مهمترین تحولات جهانی برای سال ۲۰۲۵ را برشمرد و سال آینده میلادی را «سال انتظار غیرمنتظرهها» نامید.
-
آخرین روزهای «بشار اسد» به روایت اندیشکده آمریکایی
مرکز پژوهشی «نشنال اینترست» در گزارشی به آخرین روزهای حضور بشار اسد در دمشق و نحوه تصرف شهرها از سوی مخالفان وی و دلایل سقوط سریع حکومت سوریه پرداخت.
-
از سرمایه 20ساله آمریکایی برای سوریه سازی ایران تا گسل شرق و دکترین رهبر انقلاب در گفتگو با ظهره وند
اخیرا رهبر انقلاب سخنان مهمی درباره تحولات سوریه بیان کردند. برای بررسی سخنان رهبری و نیز تحولات اخیر منطقه با ابوالفضل ظهره وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به گفتگو نشستیم.
-
تحلیلگر سرشناش جهان عرب؛
ایران باید از سیاست صبر راهبردی فاصله بگیرد
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است پس از تحولات سوریه ایران باید از سیاست صبر راهبردی خود فاصله بگیرد و به سرعت سلاح هسته ای خود را توسعه دهد.
-
برنامه سنتکام برای سوریه سازی ایران با پول و سفارت های عربی/ گزارش هفتم شورای آتلانتیک
«شورای آتلانتیک» تاکید دارد دولت آمریکا برای مقابله با قدرت ایران در منطقه علاوه بر همکاری های دفاعی و نظامی با کشورهای خاورمیانه، می بایست با کمک این کشورها به رصد تحولات اجتماعی، اقتصادی و مذهبی داخلی ایران بپردازد و بر اهداف و نیات فعلی و آینده ایران تمرکز کند.
-
سایه سیاست بر سر تحولات اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴ از نگاه «الجزیره»
تارنمای انگلیسی «الجزیره» در مطلبی به بررسی شماری از بزرگترین رویدادهایی که اقتصاد جهانی را در سال ۲۰۲۴ شکل دادند، به ویژه با پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، پرداخت.
-
ایران باید از موضع قدرت با کشورهای خارجی گفتگو کند
ابوالفضل ظهرهوند با تاکید بر اینکه باید از موضع قدرت با طرفهای خارجی و به طور مشخص غربی بحث و گفتگو کنیم، گفت: ایران از طرفهای مقابل طلب کار است زیرا کشورمان به تعهدات برجامی خود عمل کرد اما طرفهای غربی چنین کاری نکردند.
-
آیا عربها گسترش نفوذ ترکیه را تحمل خواهند کرد؟
ترکیه چون با تفکر های اخوان المسلمین تلاش دارد در میان اهل تسنن نفوذ کند می تواند تهدید بالقوه ای بر کشورهای عربی تلقی گردد، عملا گسترش نفوذ ترکیه می تواند این گروه ها را در کشورهای عربی تشویق کند تا حکومت ها را نیز سرنگون کنند.
-
آخرین شگفتی های حماس در غزه و رونمایی عطوان از 4 شیوه مبارزه
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب با اشاره به روی آوردن رزمندگان مقاومت در غزه به سلاح سرد و عملیات استشهادی به دلایل آن پرداخت و به شدت از مصر و اردن به سبب همسویی با اشغالگران انتقاد کرد.
-
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفت و گو با «تحریریه» تصریح کرد:
خودروسازان ما ورشکسته هستند و دولت راهی جز خروج از مدیریت خودروسازی ورشکسته ندارد
«رحمان سعادت» با تاکید بر این امر که «خودروسازان ما ورشکسته هستند»، افزود: در صورت خروج دولت از مدیریت خودروسازی است که تولید روند صعودی می یابد و قیمت ها به صورت تکلیفی باقی نمی مانند، در بازار رقابتی در کنار آزاد سازی واردات، تولیدکننده راهی به جز حرکت گام به گام در مسیر رقابت ندارد.
-
بخشنامه شرم آور مدیر دولت پزشکیان علیه مستضعفان
وزارت جهادکشاورزی در حرکتی شرم آور ممنوعیت و محدودیتهای صادراتی محصولات کشاورزی و فرآوردههای آن برای سال ۱۴۰۴ را به منظور جلوگیری از کمبود و تنظیم بازار داخلی را اعلام کرد.
-
پیشبینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ از نگاه تحلیلگران
بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکنند که قیمت طلا در سال آینده به ۳۰۰۰ دلار در هر اونس برسد، اما انتظار میرود که این هدف در نیمهی دوم سال ۲۰۲۵ محقق شود. بیان این پیش بینی ها در حالیست که همزمان، بازارها در حال سنجش ریسکهای ژئوپلیتیک و عدم قطعیتها هستند، زیرا «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب، برای به دست گرفتن دولت آماده میشود.
-
بازار سهام به کدام سو؟ تا کجا می توان به رشد بازار امیدوار بود؟
با عبور شاخص کل بورس از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد، امیدها به تداوم آن تا ۳ میلیون واحد افزایش یافته اما همچنان ریسک ها و بیم های زیادی نیز در مسیر رشد بازار قرار دارد و برای عبور بازار از شرایط هیجانی و رسیدن به تعادل نیازمند گذشت زمان است.
-
پیامهای حملات مقاومت یمن و ناتوانی صهیونیستها در مواجهه با حملات
عزم یمنیها برای تداوم حملات موشکی و پهپادی علیه رژیم صهیونیستی میتواند خسارتهای غافلگیرکنندهای برای این رژیم در پی داشته باشد.
-
ظهرهوند: ایران به تنهایی قدرت برخورد با هرگونه تهدیدی را دارد
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در تأیید سخنان دیروز رهبر معظم انقلاب، گفت: اگر روزی خطر تروریستها متوجه ما شود؛ قطعاً ایران بدون نیاز به حوزه مقاومت مستقیماً برخورد و آنها را سرکوب میکند. این واقعیتی است که در گذشته هم ایران آن را نشان داد.
-
کشمکشهای عمیق برای یک نظم جدید
آنچه امروز در خاورمیانه در حال وقوع است، به بهترین شکل بهعنوان تکاپویی برای یک نظم نوین منطقهای درک میشود. از زمان حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، سه چشمانداز رقیب برای این نظم ظاهر شدند و سپس شکست خوردند: چشمانداز حماس، چشمانداز ایران و حزبالله و چشمانداز آمریکا.
-
دلار باید 28500 باشد یا 73000 تومان، حق با همتی است یا صمصامی؟
تیم اقتصادی دولت جدید با تغییر سیاستهای ارزی 6سال گذشته تلاش دارد دلار را تک نرخی کند ولی امثال صمصامی در مجلس قویا جلو این اصلاحات ایستاده اند.
-
هشدار عطوان در مورد جرقه فتنه در تهران/سرنوشت یوگسلاوی در انتظار سوریه
«عبدالباری عطوان» ضمن هشدار در مورد برنامه ها اسرائیل و آمریکا برای ایران، مصر و عراق تاکید دارد: سوریه کنونی نسخه دیگری از یوگسلاوی است که می خواهند آن را بر اساس طایفه ای و مذهبی به ۵ کشور کردی، سنی، شیعی، علوی و ... تجزیه کنند.
-
تبیین مانیفست جدید ایران در منطقه پس از سقوط سوریه در سخنان مهم رهبر انقلاب
آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در سالروز میلاد حضرت صدیقه کبری(س)، در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهل بیت(ع) به نکات بسیار مهمی درباره تحولات منطقه و جهان اشاره فرموده و رسما مانیفست جدید ایران تبیین کردند.
-
نگاهی به جهتگیری بانک مرکزی روسیه در سال ۲۰۲۵
برنامه زن پرقدرت روسیه برای ثبات اقتصادی و کنترل تورم
«الویرانابیولینا» رئیس بانک مرکزی روسیه مهمترین دستور کار این نهاد برای سال ۲۰۲۵ را ثبات اقتصادی و کنترل قیمت ها اعلام کرد؛ وی این دو عامل را اولویت اصلی در جهت موفقیت سیاست های پولی و مالی این کشور دانست.
-
مقاله مهم موسویان درباره مذاکرات دولت پزشکیان با ترامپ
حسین موسویان چهره قدرتمند نزدیک به حسن روحانی در مقاله ای به بررسی سرانجام مذاکرات دولت پزشکیان با دونالد ترامپ پرداخته است.
-
تأثیر پیشرفتهای فناوری بر جنگهای مدرن
آینده جنگ در حال تجربه تغییرات قابل توجه است، همانطور که با استفاده گسترده از پهپادهای ارزانقیمت در درگیریهای اخیر مانند اوکراین مشهود است. آینده جنگها با استفاده گسترده از سیستمهای بدون سرنشین خودمختار و دارای کنترل از راه دور تعیین خواهد شد.
-
راز روی آوردن مقاومت غزه به نبرد از فاصله صفر/ شجاعت یمن در تاریخ ثبت خواهد شد
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب با اشاره به روی آوردن رزمندگان مقاومت در غزه به سلاح سرد و عملیات استشهادی به دلایل آن پرداخت و به شدت از مصر و اردن به سبب همسویی با اشغالگران انتقاد کرد.
-
رژیم اسرائیل برای مقاومت یمن چه نقشهای دارد؟
سوال اما این است که پس از تضعیف جبههی مقاومت و فروپاشی سوریه به مثابه «پل مقاومت» آیا بازوهای دیگر مقاومت به ویژه ایران و نیز قدرتهایی نظیر روسیه (که روابط اخیری با مقاومت یمن دارد)، در حفاظت و حمایت فعال از مقاومت یمن تا کجا پیش خواهند آمد؟ آیا یمنِ رزمنده و مقاوم تنها میماند؟
-
اسرائیل به سراغ کدام کشورهای عربی خواهد رفت؟ عطوان پاسخ می دهد
عبدالباری عطوان معتقد است که اسرائیل پس از نابود کردن سوریه به سراغ سایر کشورهای عربی هم خواهد آمد و قطار آن برای نابودی دنیای عرب متوقف نمی شود.
-
ترکیه ابزار ناتو و اسرائیل علیه منافع روسیه
خنجر اردوغان بر پشت پوتین در سواحل مدیترانه
«حامد ابوالعز» پژوهشگر فلسطینی با اشاره به تحولات سوریه تاکید دارد راهبرد آمریکا و ناتو که از طریق ترکیه و رژیم اسرائیل اجرا شد، این است که به حضور روسیه در سواحل دریای مدیترانه پایان داده شود. تحولات ژئوپلتیک کنونی اقتضا می کند روسیه به طور مستقیم با لبنان و حزب الله همکاری کند تا از به حاشیه رفتن جایگاه روسیه در منطقه جلوگیری نماید.
-
آیا یمن میز را برگرداند؟ سرنگونی اف 18 امریکایی!
ساقط شدن جنگنده اف 18 سوپر هورنت توسط انصارالله یمن نشان می دهد که پس از شکست ناوگان دریایی آمریکا باید شاهد ابزار برتر این کشور یعنی ناوگان هوایی نیز باشیم که معادلات منطقه ای را به طور اساسی تغییر می دهد.
-
رکوردشکنی بورس در سایه بیمها و امیدها
با عبور شاخص کل بورس از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد، امیدها به تداوم آن تا ۳ میلیون واحد افزایش یافته اما همچنان ریسک ها و بیم های زیادی نیز در مسیر رشد بازار قرار دارد و برای عبور بازار از شرایط هیجانی و رسیدن به تعادل نیازمند گذشت زمان است.
-
نخستین موضوع گیری نظام درباره سقوط سوریه با مصاحبه احمدیان با سایت رهبر انقلاب
سردار علیاکبر احمدیان دبیر شورای امنیت ملی اخیر در مصاحبه با سایت KHAMENEI.IR درباره سقوط سوریه به نکات مهمی اشاره کرده و به برخی ابهامات در این زمینه را پاسخ داد.
-
آیا ترامپ کانادا را به آمریکا ضمیمه میکند؟
طرح ترامپ برای تبدیل کانادا به ایالت پنجاهویکم آمریکا، چالشهای زیادی پیش رو دارد؛ از تفاوتهای فرهنگی- اقتصادی تا مسائل حقوقی که همه از رویایی بودن این طرح جنجالی نشان دارند.