شرکت‌های کوچک در مدار توجه بازار سهام

بازار سهام در هفته دوم اردیبهشت به طور کامل به روند و اخبار مذاکرات ایران و آمریکا چشم دوخته بود بطوریکه ابتدای هفته را با صعود شاخص، اواسط هفته را با نگرانی و پایان هفته را با احتیاط توام با خوش بینی به پایان رساند. پس از رشد ۱۷ درصدی شاخص کل از ابتدای سالجاری تاکنون و عبور از توجه به شرکت های بزرگ، مهم ترین تمایز در هفته اخیر توجه بازار به شرکت ها و صنایع کوچک و متوسط بود.

به گزارش تحریریه، اگر چه در طول هفته با ورود هزار و ۱۷۲میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام رقم خورد اما این وضعیت تا حدودی ناشی از روند نزولی در بازارهای طلا و ارز بود و نماگرهای بازار سهام همچنان تا حدودی شکننده و ناپایدار و تحت تاثیر متغیرهای برونزا قرار دارند.

با آنکه افت قیمت نفت و فلزات اساسی درآمد شرکت‌ها را تهدید می‌کند اما ثبات قیمت دلار و کاهش فاصله نرخ رسمی و آزاد، می‌تواند فشار هزینه‌ای را برای صنایع وارداتی را تا حدودی کاهش دهد.

از آنجا که صندوق های سهامی نماد و نشانگر کل بازار سهام به شمار می روند در این گزارش شاخص های آماری این صندوق ها به عنوان نماگرهای بازار سرمایه مورد تحلیل و بررسی قرار خواهند گرفت.

اگر چه ارزش معاملات صندوق های سهامی در هفته‌ای که گذشت نسبت به هفته قبلی کاهش یافت اما همچنان از میانگین ۶ ماهه اخیر بالاتر است. ارزش معاملات در هفته اول اردیبهشت از حدود ۲هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان خود را به سطح ۸ هزار میلیارد تومان رساند اما در هفته دوم اردیبهشت وارد روندی نزولی شده و به سطح ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت.

شرکت‌های کوچک در مدار توجه بازار

ورود پول به صندوق های سهامی در ۳ روز پایانی هفته اخیر مثبت بود اما در روزهای آغاز اردیبهشت، بازار شاهد خروج پول از این صندوق ها بود، قبل از آن، در هفته پایانی فروردین ماه، بازار نقدینگی بیشتری جذب نمود. تحلیل این شاخص از نظر پایداری ورود پول برای استمرار رشد بازار بسیار با اهمیت است.

شرکت‌های کوچک در مدار توجه بازار

همچنانکه در نمودار زیر مشاهده می شود در روزهای پایانی فروردین ماه سرانه خرید از سرانه فروش در صندوق های سهامی بالاتر بود اما با ورود به اردیبهشت ماه به تدریج این جریان معکوس شده و در هفته اخیر سرانه فروش از سرانه خرید پیشی گرفت.

شرکت‌های کوچک در مدار توجه بازار

شاخص دیگری که در تحلیل صندوق ها کاربرد دارد، بررسی وضعیت حباب صندوق هاست. حباب مثبت قابل توجهی در صندوق های سهامی وجود ندارد اما چند صندوق همچنان با حباب منفی سنگینی روبرو هستند. صندوق دارا یکم با منفی ۲۳.۳ درصد، صندوق پالایش با منفی ۱۰.۵ درصد و صندوق مروارید با منفی ۷.۷ درصد بیشترین حباب منفی در بین صندوق های سهامی دارند.

پایان/

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 32438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 16 =