-
لکه سیاه اشغال ایران در شهریور 1320 به روایت آمار
در عالم بیاطلاعی رضاشاه از تحولات دنیا و توان دفاعی ارتش شاهنشاهی، شوروی، انگلیس و آمریکا، پس از ائتلاف بر ضد هیتلر، تصمیم گرفتند ایران را پل پیروزی خود قرار دهند و از امکانات آن به نفع خود و برای یاری رساندن به جبهه لنینگراد در روسیه، که آماج حمله نازیها شده بود، استفاده کنند. در نتیجه دو سال پس از شروع جنگ جهانی دوم، در روز 3 شهریور 1320، نیروهای شوروی از شمال و شرق، از هوا و زمین به ایران یورش بردند. همزمان با حمله ارتش سرخ از شمال، نیروهای زمینی و دریایی انگلیس از عراق و خلیج فارس پیشروی خود را به داخل مرزهای ایران شروع کردند و آغازگر حوادثی شدند که ایران را دامنگیر فاجعهای بزرگ کرد.
-
آلمان مزیت های اقتصادی و صنعتی خود را از دست داده است
تداوم بحران در بزرگترین اقتصاد اروپا که از پیامدهای جنگ اوکراین و افزایش قیمت انرژی محسوب می شود، موجب رکود در آلمان شده است و به همین دلیل بزرگترین شرکت خودروساز این کشور برای کاهش بیشتر هزینه های خود برنامه هایی را تدوین کرده است.
-
رمزگشایی از پروژه خطرناک افغان ستیزی
سالهاست ایران پذیرای مهاجرین افغانی است اما بعد از قدرت گرفتن طالبان در افغانستان تعداد بیشتری از افاغنه به ایران مهاجرت کردند. متاسفانه در ایران بدلیل نبود قوانین درست مهاجرت هیچ راه کار قانونی برای این مهاجرین وجود ندارد. حتی افرادی که دهه ها قبل به ایران مهاجرت کرده اند نمی دانند برای زندگی قانونی در ایران چه باید کرد. از سوی دیگر برخی جریانات خاص و مشکوک، موجی از افغان ستیزی راه انداخته و بجای آنکه وضع قوانین درست مهاجرت را مطالبه کنند، سعی دارند حتی افاغنه ای که در ایران متولد شده و مطیع قوانین کشور هستند را از ایران اخراج کنند.
-
کرانه باختری و تغییر معادلات به نفع محور مقاومت
سر دبیر روزنامه البناء لبنان معتقد است نه تنها جنگ غزه همه معادلات را در جهان تغییر داد، بلکه جرقه جنگ در کرانه باختری نیز همه روندها را به سود محور مقاومت دگرگون کرده است.
-
داده های متناقض از اقتصاد آمریکا
کارشناسان و موسسات اقتصادی و مالی جهان ارزیابی های ضد و نقیضی را در مورد ورود ایالات متحده به یک دوره رکود اقتصادی ارائه می کنند.
-
احزاب آمریکا در سیاست خارجی قدرتی ندارند
«استفن والت» معتقد است روسایجمهور آمریکا در عرصه سیاست خارجی آزادی عمل وسیعی دارند، آنها در سیاست خارجی به آنچه که برای پیروزی یک کمپین انتخاباتی یا جذب حامیان مالی نیاز است مقید نیستند.
-
قانونمند کردن فضای مجازی باید زمینه استفاده حداکثری از آن را فراهم آورد
ظهرهوند گفت: فرایند قانونمند کردن فضای مجازی باید به گونهای باشد که جلوی مضرات آن را بگیرد و در عین حال بتوان از جنبههای مثبت آن حداکثر استفاده را کرد.
-
ریشه کجفهمی کاخ سفید از بحران خاورمیانه
سیاستگذاران ایالات متحده، بهجای اینکه بپذیرند ثبات واقعی در خاورمیانه مستلزم پرداختن به علل اصلی تنش است، بر رویکردی که ریشه در اتحاد با رژیمهای سرکوبگر دارد تأکید دارند.
-
قمار بزرگ پزشکیان و قالیباف با کابینه وفاق ملی!
اخیرا از سوی پزشکیان و قالیباف و نیز طرفداران آنها، عبارت کابینه وفاق ملی بشدت بکار رفته که باید این مساله شکافته و بررسی شود تا مردم بفهمند منظور آنها از کابینه وفاق چیست.
-
دلایل ششگانه گسترش اعتراضات و شکاف میان اشغالگران/ هشدار درباره نیرنگ جدید بایدن
تحلیلگر برجسته جهان عرب با اشاره به گسترش دامنه اعتراضات در اراضی اشغالی، ۶ دلیل را برای آن برشمرد و افزود که مقاومت با قدرت معجزه آسای بی سابقه خود، نبرد را دنبال میکند.
-
ملاقات با دو وزیر در حرم های مطهر!
بعضی از مدیران کشور متاسفانه در دوران مسئولیت خود در دولت، از فرصت خدمت رسانی به مردم استفاده نکرده و پس از مدتی که کنار گذاشته میشوند، در برخی اماکن مقدسه یاد خدمت رسانی می افتند.
-
آیا جهان «برخورد تمدنها» را تجربه می کند؟
بشریت در قرن بیست و یکم، همچنان تفاوتهای میان باورها، ایدئولوژیها، ادعاهای سیاسی و رفتار را برجسته میکند؛ اما درنهایت شناخت و احترام مناسب نسبت به منحصر به فرد بودن یکدیگر است که می تواند منشاء وحدت و در نهایت صلح باشد.
-
رمزگشایی از طرح بازگشایی سفارت آمریکا در تهران!
اخیرا در حرکتی عجیب مهدی غضنفری مدیرعامل صندوق توسعه ملی از پزشکیان در خواست کرد تا روابط کنسولی بین ایران و آمریکا را در محل سابق سفارت آمریکا در تهران، احیا کند.
-
در شرایط بسیار حساس تاریخی هستیم/ مساله امروز، سرنوشت حماس و فلسطین است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: امروز در شرایط بسیارحساس تاریخی هستیم زیرا معادلات در غرب آسیا، سرنوشت ما، رژیم صهیونیستی، آمریکا و ناتو را در منطقه تعیین میکند.
-
«هریس» و حمایت از رژیم صهیونیستی از منظری دیگر
به نظر میرسد حمایت از رژیم صهیونیستی به عنوان متحد کلیدی واشنگتن، راهبردیتر از آن است که با تغییر رئیس جمهور و تکیه زدن کامالا هریس بر کرسی ریاست جمهوری، دچار خلل شود.
-
دلایل اقتصادی و ژئوپلیتیکی ارمنستان برای بازنشدن دالان زنگزور
در شرایط واقعی، اگر دولت پاشینیان دادهها و تحلیلهایی دارد مبنی بر اینکه سود اقتصادی ارمنستان از دالان مِغری (دالان زنگزور) در مقایسه با دستاوردهای ژئوپلیتیکی آذربایجان و ترکیه از این مسیر ناچیز خواهد بود، پس منطقی است دولت ارمنستان همچنان بر بازنشدن مسیرهای ارتباطی با شرایط موجود مخالفت و یا تا حد ممکن برای به تاخیر انداختن آن تا ایجاد شرایط مطلوب تلاش کند.
-
کمک خواهی یک تشکل کمک به بیماران از زاکانی
انجمن حمایت از بیماران مبتلا به لوپوس بعنوان سازمان مردم نهاد از سال 88 با هدف پیشگیری و درمان بیماران توسط تعدادی از اعضاء هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأسیس شده است. اخیرا مطلع شدیم برای این انجمن مشکلاتی بوجود آمده است که برای بررسی آن با سرکار خانم شیوا لک از اعضای هیئت مدیره انجمن به گفتگو نشستیم.
-
آیا دکترین هستهای ایران تغییر خواهد کرد؟
«کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی دفتر رهبری اظهار داشته بود در شرایطی که موجودیت ایران درخطر باشد ممکن است دکترین هسته ایران تغییر کند.
-
پیش بینی عطوان از ابتکارات محور مقاومت که میز را بر میگرداند
تحلیلگر معروف جهان عرب زوایای جدیدی از نتیجه عملیات اربعین حزب الله علیه بزرگترین پایگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی فاش کرده و به دو تحول نظامی مهم روزها و هفته های آتی پرداخته است که معادله را به نفع محور مقاومت تغییر خواهد داد.
-
تکرار شکست رژیم صهیونیستی اینبار در کرانه باختری
«مصطفی برغوثی» دبیر کل ابتکار عمل فلسطینی معتقد است گرچه هدف رژیم صهیونیستی از حمله به کرانه باختری از بین بردن مساله فلسطین و همه اشکال مقاومت است اما این جنایت ها اراده مردم فلسطین را سست نخواهد کرد، بلکه مردم و مقاومت فلسطین در مبارزه و نابودی رژیم اشغالگر مصمم تر خواهند شد.
-
راهکار منسجم فرید زکریا برای توافق ایران و آمریکا
«فرید زکریا» در تحلیلی برای روزنامه «واشنگتن پست» عنوان داشت که تقریبا با هر معیاری که بررسی کنیم، سیاست واشنگتن در قبال ایران شکست خورده است.
-
با امضای توافقنامه های اخیر میان دو کشور
عراق و ترکیه از پس پ.ک.ک بر می آیند؟
انسجام و توافق عراق و ترکیه بر سر پرونده حزب کارگران کردستان، با وجود حضور متحدان «پ.ک.ک» در بغداد و وجود دیدگاه سیاسی در سلیمانیه که ضربه سنگین به حزب کارگران را نمیپذیرد، ممکن است ادامه نداشته باشد.
-
مذاکره با اروپا برای اعلام مواضع ایران در منطقه و نشان دادن حد و حدود اروپاییها در خاورمیانه است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه مذاکره ابزار تحقق منافع ملی است، گفت: عراقچی به اروپا اعلام کرد که درهای گفتوگو باز است، اما قطعا آن رویکردی که به برجام رسید، در این دولت دنبال نمیشود، زیرا وزیر خارجه تجربه تلخ برجام را دارد و دنبال چنین موضوعی نمیرود.
-
ادعای برجامی گروسی
مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهعنوان مسئول نهاد ناظر بر اجرای تعهدات هستهای برجام ادعا کرد که این توافق بهدلیل پیشرفتهای اتمی ایران، به اصلاحات مهمی نیاز دارد.
-
برجام، مصلحت نظام یا چک برگشتی!
چندی قبل در کانال یوتیوب "کاشف مدیا" مناظره ای بین ابوالفضل ظهره وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و احمد زیدآبادی روزنامهنگار و فعال سیاسی اصلاحطلب و نزدیک به جریان ملی مذهبی برگزار شد. با توجه به اهمیت نظرات مطرح شده در ایران مناظره تحریریه این فیلم را بازنشر می دهد
-
بلایی که بذرپاش بر سر بانک مسکن آورد
تراز منفی ۸۵ هزار میلیارد تومانی بانک مسکن
وزیر سابق راه و شهرسازی با اصرار بر مدیرعامل شدن سیدعباس حسینی در بانک مسکن در کنار عدم همراهی سیستم بانکی با نهضت ملی مسکن باعث شد تا امروز تراز منفی بانک مسکن به بیش از ۸۵ هزار میلیارد تومان برسد.
-
دلارزدایی در بریکس به روایت رمزدارایی ها
دلارزدایی در جهان هر روز جدی تر شده و رفته رفته تمام کشورهای جهان به سمت کم کردن دلار و یا حتی حذف آن از سبد داریی های خود حرکت می کنند. در همین زمینه ماه نامه اقتصادی رمزدارایی ها در مقاله ای مفصل به دلارزدایی در حوزه بریکس پرداخته است.
-
اندیشکده آمریکایی بررسی کرد
موضع حکام عرب در جنگ احتمالی ایران و اسرائیل؟!
«شورای آتلانتیک» نوشت در صورت وقوع یک جنگ گسترده تر، ایران خود را در محاصره کشورهای عربی خواهد دید که میزبان پایگاه های ایالات متحده هستند و دلایل زیادی برای دوری از جنگ دارند. پیامد چنین جنگی برای همه طرف های درگیر فاجعه بار خواهد بود.
-
طرح پیچیده غرب برای ایجاد تنش بین ایران، روسیه و چین و بازی غلط ایران!
مرکز مطالعاتی «نشنال اینترست» در تحلیلی با عنوان «موازنه ها و شکست های استراتژیک: روسیه، چین و ایران در آسیای مرکزی» مدعی شده در حالی که تقابل با ایالات متحده، در شرایط کنونی روسیه، چین و ایران را در آسیای مرکزی متحد کرده است اما همکاری آنها بیشتر یک سازش استراتژیک است تا یک اتحاد عمیق.
-
مذاکرات هسته ای قبل از انتخابات آمریکا؟!
قبلا ایران بود که ابتدا شروط میگذاشت و در امر مذاکره و توافق سختگیری میکرد؛ اما امروز قضیه معکوس شده است و پرونده هستهای به موضوعات و مسائل دیگری پیوند خورده است که احتمالا برای آمریکا فوریت بیشتری دارد. در عین حال نیز از سرگیری مذاکرات در این دوره انتخاباتی آمریکا قبل از روشن شدن هویت برنده آن بعید به نظر میرسد.