بررسی های رسانه ای تحریریه

یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
×
  • بازار
  • کسب و کار
  • اقتصاد
  • سبک زندگی
  • سیاست
  • بین‌الملل
×
filterنمایش همه
  • انفجار بدهی ۶ هزار میلیارد دلاری آمریکا!

    ترامپ چه خواهد کرد؟

    انفجار بدهی ۶ هزار میلیارد دلاری آمریکا!

    اقتصاد جهانی همواره در حال تغییر و تحول است، اما اقتصاد ایالات متحده اکنون با چالشی روبه‌رو شده که پیش از این هرگز تجربه‌اش نکرده بود. تا مدت ۴۰ روز آینده، آمریکا باید با فشار سنگینی ناشی از سررسید شدن ۶ هزار میلیارد دلار بدهی دولتی مواجه شود؛ عددی سرسام‌آور که در هر لحظه ممکن است سازوکار اقتصادی شکننده این کشور را با بحران جدی روبه‌رو کند.

    ۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۱۲:۰۴
  • اقدامات حقوقی پکن برای مقابله با ترامپ

    بازنگری در قواعد بازی جهان

    اقدامات حقوقی پکن برای مقابله با ترامپ

    تحریم‌ها تا پیش از این میدان را برای چین تنگ کرده بودند، اما با رونمایی از «قانون مقابله با تحریم‌های خارجی» در ۲۱ مارس ۲۰۲۵، چین نه تنها قواعد بازی را تغییر داد، بلکه آنها را از نو نوشت. این قانون ۲۲ بندی، با تأکید بر شفافیت، هدف‌گیری دقیق تحریم‌ها و ایجاد یک سازوکار پاسخ‌گویی، به پکن قدرتی جدید در برابر سیاست‌های تحریمی آمریکا و متحدانش بخشیده است. حالا، چین در این عرصه دست برتر را دارد.

    ۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۰۰
  • ترامپ و تقویت پیوندها در شرق!

    نقش‌آفرینی تازه آسه‌آن در اقتصاد جهانی

    ترامپ و تقویت پیوندها در شرق!

    جنگ تعرفه‌ای آمریکا، اگرچه برای بسیاری از کشورها تهدیدی بزرگ بود، اما برای آسه‌آن فرصتی شد تا با تقویت اتحاد اقتصادی با چین، قدرت چانه‌زنی خود را در نظم تجاری جهان افزایش دهد.

    ۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۰۰
  • سیاست اقتصادی جدید روسیه؛ نیاز به تدابیر خارق العاده

    سیاست اقتصادی جدید روسیه؛ نیاز به تدابیر خارق العاده

    روسیه در حال حاضر با مساله چندوجهی گذار به اقتصاد مبتنی بر عرضه درکنار سازگاری همزمان با تحریم‌های بی‌سابقه، حفظ ثبات اقتصادی و مالی، تضمین امنیت استراتژیک، نوسازی اقتصاد و دستیابی به حاکمیت پایدار فناوری مواجه است که راه حل آن نه تنها به تفکر غیرمعمول، بلکه به اقدامات و تدابیر خارق العاده، در درجه اول در حوزه سیاست اقتصادی، نیاز دارد.

    ۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۰۰
  • مقررات بندری جدید کاخ سفید علیه چین

    تهدید تازه برای زنجیره جهانی تأمین کالا

    مقررات بندری جدید کاخ سفید علیه چین

    یک تصمیم جنجالی از سوی دولت ترامپ زنگ خطر را در صنعت کشتیرانی جهان به صدا درآورده است؛ سیاستی تازه که با اعمال تعرفه‌ای سنگین بر کشتی‌های چینی در بنادر آمریکا، می‌تواند آتش جنگ تجاری را دوباره شعله‌ور کند و زنجیره تأمین جهانی را تا مرز فروپاشی پیش ببرد.

    ۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۲:۰۰
  • جنگ تجاری و عدم همراهی جهانی، ترامپ را به دردسر انداخته است!

    جنگ تجاری و عدم همراهی جهانی، ترامپ را به دردسر انداخته است!

    در بحبوحه‌ بدهی ۶.۵ هزار میلیارد دلاری و تزلزل جایگاه دلار، ترامپ سعی کرد با حربه‌ی تعرفه‌ها و فشار به متحدان، بحران را مهار کند. اما در برابر مقاومت سرسخت چین و بی‌میلی کشورهای جهان به پذیرش دستورات یک‌جانبه، شکاف عمیق در رهبری سنتی آمریکا بیشتر از پیش نمایان شد.

    ۱۴۰۴-۰۲-۱۵ ۱۲:۰۰
  • جنگ تعرفه‌ای؛ تقابل استراتژی ترامپ و پایداری چین

    جنگ تعرفه‌ای؛ تقابل استراتژی ترامپ و پایداری چین

    با اعمال تعرفه‌هایی تا ۲۴۵ درصد، ترامپ بار دیگر جنگ تجاری با چین را شعله‌ور کرد. اما این بار، چین با اعزام مذاکره‌کننده‌ای کارکشته و توقف سفارش‌های بوئینگ، نشان داد که آماده مقابله است. در میانه این نبرد اقتصادی فرسایشی، هر دو طرف برگ‌های برنده‌ای در دست دارند، اما چین با اتکاء به بازار داخلی و تاب‌آوری اقتصادی، همچنان ابتکار عمل را حفظ کرده است.

    ۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۰۰
  • ‏قدرت برتر چین در انتقال به انرژی تجدیدپذیر

    ‏قدرت برتر چین در انتقال به انرژی تجدیدپذیر

    چین تقریباً به تنهایی در حال پیشبرد گذار انرژی جهانی است و علاوه بر دلایل اقتصادی، از این راه اعتبار خود را در عرصه جهانی افزایش می دهد.

    ۱۴۰۴-۰۲-۱۲ ۱۲:۰۰
  • بزرگ‌ترین خطای استراتژیک آمریکا پس از جنگ جهانی دوم!

    چین دیگر می‌داند از کجا ضربه بزند

    بزرگ‌ترین خطای استراتژیک آمریکا پس از جنگ جهانی دوم!

    اقدام آمریکا در وضع تعرفه‌های جدید بر واردات جهانی، در نهایت به نبردی تمام‌عیار میان چین و آمریکا تبدیل شد که باید آن را یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات راهبردی ایالات متحده پس از جنگ جهانی دوم دانست. آمریکا در طول این دوران، پنج اشتباه راهبردی عمده مرتکب شده: دو مورد در حوزه نظامی، یکی در سلطه‌گری صنعتی، و در نهایت گم‌گشتگی کامل در مسیر برتری تجاری و مالی. با آنکه وضعیت فعلی آمریکا هنوز به فروپاشی نینجامیده، اما آینده روشنی نیز در انتظارش نیست؛ چراکه چین هر از گاهی می‌تواند درست در حساس‌ترین نقاط، ضربات خود را وارد کند.

    ۱۴۰۴-۰۲-۰۹ ۰۸:۰۰
  • نتیجه فشارحداکثری ترامپ علیه پکن/ تاثیر تعرفه‌های بالای ۶۰درصد

    اقتصاددان چینی بررسی کرد؛

    نتیجه فشارحداکثری ترامپ علیه پکن/ تاثیر تعرفه‌های بالای ۶۰درصد

    نحوه محاسبه تعرفه‌های «دونالد ترامپ» و شیوه کاملاً یک‌جانبه و تحکم‌آمیز واشنگتن، به‌وضوح گواه نوعی سیاست فشار حداکثری است که دیگر جای تفسیر باقی نمی‌گذارد. اما پرسش کلیدی آن است که پشت این راهبرد اقتصادی پرهزینه چه محاسباتی پنهان شده و در برابر چنین سناریویی، بهترین مسیر برای مقابله چیست؟

    ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۱۲:۰۰
  • سمت و سوی بازار جهانی نفت و تهدیدها برای روسیه

    سمت و سوی بازار جهانی نفت و تهدیدها برای روسیه

    باوجود کاهش قیمت نفت در یک ماه اخیر، کارشناسان گلدمن ساکس سناریوی حتی منفی‌تری را مشروط بر کاهش تولید ناخالص داخلی جهانی مطرح کردند که در آن قیمت هر بشکه نفت خام با خطر سقوط به زیر ۴۰ دلار مواجه می شود.

    ۱۴۰۴-۰۲-۰۵ ۱۲:۰۰
  • تاثیر جنگ تعرفه‌ای ترامپ بر روبل و اقتصاد روسیه

    تاثیر جنگ تعرفه‌ای ترامپ بر روبل و اقتصاد روسیه

    تحلیلگران بر این باورند که تعرفه‌های جدید ایالات متحده می‌توانند در چشم انداز میان مدت تأثیر غیرمستقیم بر بازار روسیه داشته باشند به طوریکه اثر منفی آن در صنعت نفت و فلزات حس خواهد شد.

    ۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۱۲:۰۰
  • تردید بانک مرکزی روسیه در تغییر نرخ بهره

    تردید بانک مرکزی روسیه در تغییر نرخ بهره

    بانک مرکزی روسیه تصمیم گیری در مورد کاهش نرخ بهره را به آینده موکول کرد تا شرایط اقتصادی این کشور و اوضاع تحولات جهانی مشخص تر شود.

    ۱۴۰۴-۰۲-۰۱ ۱۲:۰۰
  • ناترازی انرژی اقتصاد خُرد و کلان کشور را قفل می‌کند

    عضو اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با تحریریه مطرح کرد؛

    ناترازی انرژی اقتصاد خُرد و کلان کشور را قفل می‌کند

    «مسعود دانشمند» با بیان اینکه خطر ناترازی برق و انرژی در کشور بسیار جدی است، تاکید کرد که ناترازی انرژی به معنای قفل شدن تمام اقتصاد خُرد و کلان کشور است. در صورتی که ناترازی‌ها رفع نشود یک به یک صنایع و معادن را از دست خواهیم داد و شاهد توقف فعالیت های آنها خواهیم بود.

    ۱۴۰۴-۰۱-۳۱ ۱۲:۰۰
  • چالش بزرگ عربستان سعودی با کاهش قیمت نفت

    چالش بزرگ عربستان سعودی با کاهش قیمت نفت

    صندوق بین المللی پول قیمت مطلوب نفت برای دولت سعودی را ۹۱ دلار در هر بشکه می داند اما قیمت ها به کمتر از ۷۰ دلار رسیده است. کارشناسان اعتقاد دارند ریاض برای پوشش هزینه‌های برنامه‌ریزی‌شده خود مجبور است بدهی هایش را افزایش دهد در غیر اینصورت ممکن است بخشی از پروژه‌های عظیم و برنامه‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ به تأخیر بیفتد یا کاهش یابد.

    ۱۴۰۴-۰۱-۳۱ ۰۸:۰۰
  • فاز جدید مقاومت اقتصادی اژدهای آسیا در برابر تعرفه‌ها

    اتاق‌های بازرگانی چینی در برابر تعرفه‌های آمریکا متحد شدند

    فاز جدید مقاومت اقتصادی اژدهای آسیا در برابر تعرفه‌ها

    در پی اعلام تعرفه‌های جدید و بحث‌برانگیز آمریکا تحت عنوان «تعرفه‌های متقابل»، چندین اتاق‌ بازرگانی بزرگ چین با موضعی واحد به میدان آمدند و با انتشار بیانیه‌ای صریح، این تصمیم واشنگتن را نقض آشکار اصول تجارت جهانی و تهدیدی جدی برای ثبات زنجیره‌های تأمین جهانی توصیف کردند؛ اتحادی کم‌سابقه که نشان از عزم جدی چین برای مقابله با سیاست‌های یک‌جانبه آمریکا دارد.

    ۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۰۰
  • تعرفه‌های جدید آمریکا، بزرگترین ضربه بر پیکر اروپا

    اروپا در بحران

    تعرفه‌های جدید آمریکا، بزرگترین ضربه بر پیکر اروپا

    در حالی که اتحادیه اروپا آمادگی خود را برای مذاکره با واشنگتن اعلام کرده، همزمان گزینه‌های مقابله‌ای را نیز در نظر دارد. تصمیمات ترامپ که با هدف تقویت منافع داخلی و ایجاد فشار اقتصادی بر رقبای جهانی اتخاذ شده، ممکن است بر اتحادیه اروپا که در حال مقابله با بحران‌های داخلی و امنیتی است، تأثیرات عمیق‌تری بگذارد.

    ۱۴۰۴-۰۱-۲۸ ۱۲:۰۰
  • تاثیر جنگ تجاری آمریکا بر اقتصاد روسیه

    تاثیر جنگ تجاری آمریکا بر اقتصاد روسیه

    کارشناسان روس با ارزیابی تأثیر جنگ تجاری ترامپ بر روسیه، پیامدهای منفی ناشی از کاهش تقاضا برای مواد خام را بیشتر از پیامدهای مثبت آن دانستند و راهکارهایی را برای مقابله با آن ارائه کردند.

    ۱۴۰۴-۰۱-۲۸ ۰۸:۰۰
  • حقیقتی که ترامپ از آن غافل است: خبرگی چین در مقابله با بحران اقتصادی

    سیاست‌های اقتصادی اشتباه می‌تواند به نفع رقبا باشد

    حقیقتی که ترامپ از آن غافل است: خبرگی چین در مقابله با بحران اقتصادی

    در دنیای پرتنش تجارت جهانی، ترامپ با افزایش تعرفه‌ها به دنبال تامین مالی دولت و بازگرداندن صنایع به آمریکا است، اما این سیاست‌ها می‌توانند فرصت طلایی برای چین باشند. در حالی که آمریکا در حال گام برداشتن به سوی انزواگرایی تجاری است، چین با تقویت سیاست‌های جهانی‌سازی و همکاری‌های اقتصادی با کشورهای مختلف، به عنوان بزرگترین برنده این جنگ تجاری ظاهر می‌شود.

    ۱۴۰۴-۰۱-۲۷ ۰۸:۰۰
  • چین برای مقابله با سیاست‌های غلط ترامپ آماده شده است

    رئیس مؤسسه تحقیقات سازمان تجارت جهانی چین تاکید کرد:

    چین برای مقابله با سیاست‌های غلط ترامپ آماده شده است

    تلویزیون مرکزی چین موضوع «تشدید جنگ تعرفه‌ای از سوی آمریکا و اقدامات متقابل چین» تحلیل و بررسی کرده و ابعاد مختلف این بحران تجاری را در گفت وگو با کارشناسان چینی مورد بحث قرار داده است.

    ۱۴۰۴-۰۱-۲۴ ۱۲:۰۰
  • توماس پیکتی: ایالات متحده کنترل جهان را از دست می‌دهد

    توماس پیکتی: ایالات متحده کنترل جهان را از دست می‌دهد

    اقتصاددان برجسته فرانسوی تاکید دارد: بحران کنونی ایالات متحده چیز جدیدی است، زیرا خود هسته اصلی قدرت اقتصادی، مالی و سیاسی این کشور را به چالش می‌کشد. آمریکا در حال حاضر گیج و سردرگم به نظر می‌رسد و تحت رهبری فردی ناپایدار و غیرقابل پیش‌بینی قرار گرفته که هیچ موازنه دموکراتیکی در برابر او وجود ندارد. واقعیت این است که ایالات متحده کنترل جهان را از دست می‌دهد.

    ۱۴۰۴-۰۱-۲۴ ۰۸:۰۰
  • ریشه تورم ایران از نگاه اندیشکده آمریکایی

    ریشه تورم ایران از نگاه اندیشکده آمریکایی

    کارشناس «بنیاد دفاع از دموکراسی ها» معتقد است: بحران تورمی مداوم در ایران صرفاً یک نشانه نیست، بلکه بازتابی از ضعف‌های ساختاری عمیق‌تر در چارچوب سیاسی و اقتصادی کنونی است. بدون اصلاحات ساختاری، تورم همچنان یک چالش ریشه‌دار باقی خواهد ماند، ثبات اقتصادی ایران را تضعیف خواهد کرد و رفاه و آینده نسل‌های بعدی را به خطر خواهد انداخت.

    ۱۴۰۴-۰۱-۱۷ ۱۲:۰۰
  • سیاست‌های ارزی و پولی بانک مرکزی غلط است

    رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت و گو با تحریریه مطرح کرد

    سیاست‌های ارزی و پولی بانک مرکزی غلط است

    «مجیدرضا حریری» تاکید کرد سیاست گذاری در ایران در بخش های مختلف اقتصادی اعم از ارزی و پولی غلط است، به این خاطر که مبنای سیاست گذاری در ایران این است که چه کسی پول به جیب چه کسی بریزد و از جیب چه کسانی برای این ها پول خارج کند!

    ۱۴۰۴-۰۱-۰۳ ۱۲:۰۰
  • عدم توسعه حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری چشم انداز مثبت کاهش تصادفات را از بین برده است

    کارشناس اقتصادی در گفت و گو با تحریریه مطرح کرد؛

    عدم توسعه حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری چشم انداز مثبت کاهش تصادفات را از بین برده است

    «حسین راغفر» اعتقاد دارد که تاکنون کمترین توجهی در نظام برنامه ریزی برای توسعه حمل و نقل درون شهری و برون شهری توسط مسوولین امر صورت داده نشده و همین امر در کنار مسائل اقتصادی، چشم انداز مثبت کاهش تصادفات را از بین برده است.

    ۱۴۰۴-۰۱-۰۱ ۱۲:۰۰
  • دردسرهای ترامپ برای اقتصاد جهانی و چین

    دردسرهای ترامپ برای اقتصاد جهانی و چین

    چین در یک سیستم تجاری مبتنی بر قواعد عملکرد بسیار خوبی داشت، چراکه می‌توانست از طریق سازمان تجارت جهانی از خود در برابر اتهاماتی مانند دامپینگ (فروش کالاهای خود در خارج از کشور زیر قیمت تولید) و دیگر اقدامات تجاری ناعادلانه دفاع کند. اما در دنیایی که به سمت حمایت‌گرایی در حال حرکت است، چندان مشخص نیست که چگونه می‌تواند این روند را ادامه دهد.

    ۱۴۰۳-۱۱-۱۲ ۰۸:۰۰
  • تسلط چین بر تولید و اقتصاد جهانی

    تسلط چین بر تولید و اقتصاد جهانی

    قدرت تولید چین موجب شده تا در ایالات متحده و بسیاری از اقتصادهای توسعه‌یافته دیگر، مصرف‌کنندگان از محصولات ارزان‌تری برخوردار شوند اما تولیدکنندگان آن‌ها برای رقابت با چین با مشکل مواجه شوند؛ به همین انواع سیاست های حمایتی و تعرفه ای در دستور کار قرار گرفته است.

    ۱۴۰۳-۱۱-۰۹ ۱۲:۰۰
  • فهرست جدید بدهکاران بانکی با ۷۹۰همت بدهی معوق

    فهرست جدید بدهکاران بانکی با ۷۹۰همت بدهی معوق

    در این گزارش جزئیات اسامی ابربدهکاران ۲۷ بانک دولتی و خصوصی را که در مجموع حدود ۷۹۰هزار میلیارد تومان بدهی غیرجاری به سیستم بانکی دارند، بخوانید.

    ۱۴۰۳-۱۰-۲۵ ۱۸:۰۰
  • قیمت‌گذاری‌ دستوری، ساکنان ثروتمند لس‌آنجلس را هم بیچاره کرد

    شکست سیاست کنترل قیمت بیمه‌ها

    قیمت‌گذاری‌ دستوری، ساکنان ثروتمند لس‌آنجلس را هم بیچاره کرد

    اندیشکده آمریکایی «کاتو» تاکید کرد که دستکاری در قیمت‌های بازار بیمه برای پنهان کردن ریسک، باعث از بین رفتن آن ریسک نمی‌شود. بلکه تصمیم‌گیری‌های نادرست مردم و کمبود منابع و کالا را تشدید می‌کند. تجربه شکست‌خورده کالیفرنیا در کنترل قیمت‌ها، صاحبان این خانه‌ها را با هزینه‌های سنگین و مشکلاتی روبه‌رو کرده که در مواجهه با واقعیت روزافزون آتش‌سوزی‌های جنگلی آشکارتر شده‌اند.

    ۱۴۰۳-۱۰-۲۴ ۰۸:۰۰
  • اقتصاد سعودی در بحران

    اقتصاد سعودی در بحران

    اصلاحات پرهزینه «محمد بن سلمان» عربستان سعودی را با کسر بودجه و کمبود سرمایه‌گذار خارجی روبرو کرده است. به اعتقاد کارشناسان ریاض برای متعادل کردن بودجه خود به نفت خام با قیمت ۹۳ دلاری نیاز دارد و اگر بخواهد سرمایه گذاری های داخلی را هم تامین مالی کند باید نفت را به ۱۰۸ دلار در هر بشکه بفروشد.

    ۱۴۰۳-۱۰-۲۳ ۱۲:۰۰
  • ارتباط مدیریت دولتی صنایع با شرایط ناگوار اقتصادی کشور

    عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت و گو با «تحریریه» تشریح کرد

    ارتباط مدیریت دولتی صنایع با شرایط ناگوار اقتصادی کشور

    «مجتبی یوسفی» با بیان اینکه از دست رفتن اقتصاد کشور ارتباط معناداری با دولتی بودن صنایع دارد، معتقد است که مشاهده تجربیات کشورهای مختلفی که صنایع آنها از جمله صنعت خودروسازی دولتی بودند این واقعیت را تایید می کند لذا راهی جز واگذاری صنایع ایران به بخش خصوصی واقعی وجود ندارد.

    ۱۴۰۳-۱۰-۲۲ ۱۲:۰۰
  • قبلی
  • ۱
  • ۲
  • ۳
  • ۴
  • ۵
  • ۶
  • ۷
  • ۸
  • ۹
  • ۱۰
  • ۱۱
  • بعدی
نسخه دسکتاپ نسخه موبایل
logo
  • خانه
  • درباره ما
  • چندرسانه ای

تحریریه

© 2020-2021 tahririeh.com. All Rights Reserved.

Nastooh Saba Newsroomطراحی و تولید: نستوه