-
دبیر کل ابتکار عمل فلسطین تاکید کرد؛
دولت خودگردان کارآیی ندارد
«مصطفی البرغوثی» با بیان اینکه دولت خودگردان کارایی خود را در کرانه باختری و دیگر مناطق از دست داده است، افزود تنها راه برای پایان دادن به جنایت ها و طرح های رژیم اسرائیل، همگرایی همه جریان های فلسطینی و مقاومت قاطع در مقابل این رژیم و آمریکا است. جریان های فلسطینی باید بر سر یک رهبر به توافق برسند و یک فرماندهی در چارچوب سازمان آزادیبخش نیروها را در مبارزه با رژیم اسرائیل هماهنگ کند.
-
همگرایی تهران و مسکو در سایه تحریم؛ نقشه راه برای ارتقای منافع مشترک
توافق جامع ایران و روسیه طیف وسیعی از همکاریهای امنیتی، اقتصادی و ... را شامل می شود که می تواند در بحث های انرژی، پولی و حمل و نقل برای دوکشوری که تحت تحریم غرب قرار دارند، منافع گسترده ای به همراه داشته باشد.
-
پیشبینی واقعی یا جنگ روانی اندیشکده آمریکایی؟
شانس پکن در نبرد با آمریکا؛ فقط ۸ درصد!
گزارش اندیشکده معتبر آمریکایی The National Interest مدعی است که در صورت وقوع جنگ میان چین و ایالات متحده، احتمال پیروزی چین تنها ۸ درصد خواهد بود.
-
تحلیلگر سرشناس جهان عرب بررسی کرد؛
تغییر رویکرد «احمد الشرع» به رژیم اسرائیل
«عبدالباری عطوان» پیش بینی کرد در آینده نزدیک اخبار جنجالی در زمینه عادی سازی روابط «احمد الشرع» و رژیم اسرائیل منتشر می شود و نظام جدید سوریه نیز مانند برخی کشورهای عربی به توافق ابراهیم ملحق خواهد شد.
-
لسآنجلس تایمز: توافق هستهای با ایران سخت است
روزنامه آمریکایی مسیر دستیابی به یک توافق هستهای با ایران را طولانی و دشوار دانست زیرا دولت «دونالد ترامپ» با چالش های بزرگی همچون وجود دیدگاه های متعارض در دولت، لزوم نشان دادن انعطاف و فتنه آفرینی مخالفان رو به رو است.
-
دیپلمات سابق بریتانیایی بررسی کرد؛
روند مبهم مذاکرات هستهای/توانایی دفاعی ایران در مقابل حمله خارجی
«آلیستر کروک» دیپلمات سابق بریتانیایی اعتقاد دارد تاسیسات ایران در حمله اسرائیل آسیب جدی ندیده و ایران سامانه های بومی مهمی در اختیار دارد؛ ضمن آنکه حمله به ایران از سمت یکی از کشورهای همسایه دریای خزر صورت گرفت. قطعا ایران نمیپذیرد و آن را نوعی تحقیر می داند که سانتریفیوژهایش نابود شوند یا به آمریکا و آژانس بینالمللی انرژی اتمی تحویل داده شوند.
-
اندیشمند اردنی-فلسطینی عنوان کرد؛
جنگ جهانی سوم آغاز شده است
«طلال ابوغزاله» معتقد است اگرچه چین در برابر جنجال آفرینی های آمریکا برای کشاندن این کشور به جنگ مقاومت می کند و سیاست صبر را در پیش گرفته است اما جنگ جهانی سوم در ابعاد اقتصادی، فناوری، مالی، سیاسی و ... با تشکیل ائتلاف بندی ها نمایان شده است.
-
بخش دوم گزارش چین و قانون جنگل
آمریکا و استرالیا در برابر اژدهایی که بیدار شد
در دنیای سیاست، قدرت حرف آخر را میزند و چین که سالها چهرهای صلحطلب از خود نشان میداد، حالا به دنیای واقعی سیاست بازگشته است. استرالیا نخستین کشوری است که تغییرات این روند را احساس کرده. حضور نظامی چین در نزدیکی آبهای استرالیا دیگر تنها هشدار نیست بلکه نمایشی از قدرت و آمادگی برای رویارویی است.
-
پهپادها، ابزار کارآمد ایران علیه دشمنان
Global Security Review معتقد است شاهد-۱۳۶B تنها ابزار موجود در زرادخانه تسلیحاتی ایران نیست، اما نمونهای از رشد قابلیتهای میدانی آن است که آمریکا را به تفکری استراتژیک وادار می کند و تصریح دارد که تهران هیچ حملهای را بیپاسخ نمی گذارد.
-
فرافکنی مشکلات داخلی آمریکا به سبک ونس
توهین به ملت چین؛ اشتباهی دیپلماتیک یا سیاستی حسابشده؟
چندی قبل «جی دی ونس» در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز، بدون هیچگونه ملاحظهای، مردم چین را با عبارت تحقیرآمیز «دهاتی و پشت کوهی» خطاب کرد و همین امر تنشهای تجاری میان دو کشور را که پیشتر شروع شده بود، وارد مرحلهای جدید شد. این اظهارنظر توهینآمیز بلافاصله با واکنشهای گستردهای مواجه شد و انتقادات زیادی را به دنبال داشت.
-
تحلیل دیپلمات الجزایری از چماق بزرگ و هویج کوچک ترامپ برای ایران
«محمد العربی زیتوب» دیپلمات سابق الجزایر با بیان اینکه راه حل مسالمت آمیز از نظر ترامپ و نتانیاهو، خلع سلاح ایران است، تاکید کرد آمریکا با سیاست چماق و هویج با ایران برخورد می کند، سیاستی که در آن چماق بزرگ و هویج بسیار کوچک است.
-
ارزیابی عطوان از گسترش محور مقاومت تا قلب اردن
تحلیلگر سرشناس جهان عرب در تحلیل خبر ساخت موشک و پهپاد به دست جوانان اردنی معتقد است آنها با این اقدام، احساس نگرانی خود را از جنایت های رژیم اسرائیل و سکوت سردمداران عربی در برابر این رژیم اعلام کرده اند. مردم اردن وقتی واکنش نظام های عربی را دیدند خودشان برای مقابله با این رژیم دست به کار شدند.
-
نفوذ اسرائیل مانع اعطای هرگونه امتیاز مخفی ترامپ به ایران می شود
تحلیلگر «نشنال اینترست» با این ادعا که مذاکره تنها ترفندی از سوی ایران برای خرید زمان است، اعتقاد دارد که حتی اگر دونالد ترامپ در مذاکرات بخواهد به صورت پنهانی امتیاز هسته ای به تهران بدهد، به دلیل نفوذ گسترده اسرائیل، تهران نمی تواند آن را مخفی نگاه دارد.
-
دوران جدید سیاست دفاعی آمریکا؛ هدف واقعی ترامپ چین است!
در حالی که آمریکا به مدت نیمقرن تمرکز خود را بر امنیت اروپا گذاشته بود، ترامپ تصمیم دارد تا منابع نظامی را به شمال آمریکا و اقیانوس آرام منتقل کند. این تغییر استراتژی نشاندهنده درک جدید از رقابت جهانی است؛ جایی که چین به عنوان چالش عمده نظامی و اقتصادی برای آمریکا شناخته میشود و باید تمامی توان دفاعی کشور برای مقابله با آن متمرکز شود.
-
تحلیلگر مصری: هدف آمریکا از مذاکره، فریب دادن ایران است
«رفعت سید احمد» اعتقاد دارد آمریکا به دنبال توافق است تا از این طریق ایران و محور مقاومت را فریب دهد. علت آن است که اگرچه ایران برخی برگ برنده های خود را در لبنان و سوریه از دست داده، اما این کشور در منطقه، تنگه هرمز، عراق و ... نفوذ بسیاری دارد.
-
گزارش ۲۳ - شورای آتلانتیک پیشنهاد داد؛
تشکیل یک تیم ویژه برای بررسی و اعلام فساد خانواده مقامات ایرانی در خارج
گزارش اندیشکده «شورای آتلانتیک» یکی از راه های افزایش بیشتر فشار بر تهران را تشکیل یک تیم تخصصی عنوان کرد که هدایت تلاشی هماهنگ و چندجانبه برای هدف قرار دادن مقامات نظام ایران و خانوادههای آنها که در فساد مشارکت دارند یا از آن سود میبرند، را برعهده دارد.
-
تحلیلگر لبنانی مطرح کرد؛
ترس از پاسخ ایران، آمریکا را وادار به مذاکره کرد/یمن تجربه ترسناک ترامپ و نتانیاهو
«ناصر قندیل» تصریح کرد که اگر آمریکا و رژیم اسرائیل می دانستند گزینه نظامی علیه ایران نتیجه بخش است یک لحظه هم برای حمله درنگ نمی کردند؛ پیامدهای جنگ علیه ایران بیش از نتایج آن است و ایران را به سرعت به یک قدرت نظامی و هسته ای تبدیل می کند، به همین دلیل ترامپ از گزینه نظامی چشم پوشی کرد و به مذاکره با ایران روی آورد.
-
تحلیلگر سرشناس جهان عرب؛
یمنی ها محرک ترامپ برای مذاکره با ایران بودند
عبدالباری عطوان تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است پایداری یمنی ها و اقدامات آنها نقش مهمی در روی آوردن ترامپ به مذاکره با ایران داشت. در نهایت آمریکا از شرط های خود چشم پوشی خواهد کرد، ایرانی ها هم امتیازی نخواهند داد ودر منطقه تحولات مهمی رقم خواهد خورد.
-
پنج سوال مهم وزیر امور خارجه چین از آمریکا، در سومین جلسه کنگره ملی؛
وانگیی: پیروز نهایی، قطعاً آمریکا نخواهد بود!
در بحبوحه تنشهای فزاینده میان چین و ایالات متحده، سخنان صریح «وانگیی» وزیر امور خارجه چین، بار دیگر توجه جهان را به ناکامیهای سیاستهای یکجانبهگرایانه واشنگتن جلب کرد. او با طرح پنج پرسش اساسی، بیپرده ناکارآمدی راهبردهای آمریکا در برابر چین را به چالش کشید؛ پرسشهایی که پاسخی روشن اما تلخ برای ایالات متحده در خود دارند.
-
روابط فراآتلانتیکی؛ اروپا تا «میز اصلی» چقدر راه دارد؟
پیوندهای فراآتلانتیکی، شکننده و بیسرانجام
در حالی که اروپا به دنبال بازپسگیری جایگاه خود در معادلات جهانی است، تحولات اخیر در روابط فراآتلانتیکی نشان میدهد که این تلاشها با چالشهای جدی روبهرو است. از کنار گذاشتن اروپا در مذاکرات بحران اوکراین تا برخوردهای سرد دیپلماتیک با رهبران اروپایی در کاخ سفید، فاصله میان آمریکا و متحدانش را بیشتر از پیش برجسته کرده است.
-
دستاورد بمباران یک میلیارد دلاری آمریکا علیه انصارالله
«نشنال اینترست» تاکید دارد سه هفته بمباران هوایی یمن که برای کاخ سفید ترامپ بیش از یک میلیارد دلار هزینه تسلیحاتی داشته، بی نتیجه و معادل یک ناکامی بزرگ بوده است زیرا انصارالله عقب نشینی نکرد و این آبراهه را بسته نگاه داشته است.
-
گزارش ۲۲ شورای آتلانتیک
اهمیت بازدارندگی نظامی در برابر ایران
گزارش اندیشکده «شورای آتلانتیک» نشان می دهد که گزینه مهم دولت آمریکا حتی در زمان «جو بایدن» هم پس از فشار حداکثری یا مذاکره با تهران، حفظ آمادگی برای حمله به ایران بوده است.
-
تحلیلگر سرشناس جهان عرب پیش بینی کرد؛
تشکیل بزرگترین جبهه مقاومت علیه رژیم اسرائیل
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است جبهه های مقاومت علیه رژیم اسرائیل در حال تکمیل شدن و همپوشانی هستند. هماهنگی هایی صورت گرفته و سوریه به بزرگترین جبهه مقاومت علیه رژیم اسرائیل تبدیل خواهد شد؛ درنهایت تحولات سوریه سراسر منطقه خاورمیانه را تغییر خواهد داد.
-
رقابت آمریکا و چین در حوزه تولید تراشهها
هماهنگی بایدن و ترامپ علیه پکن
آمریکا با تلاش برای محدود کردن دسترسی چین به فناوریهای پیشرفته، سعی در حفظ برتری خود در این زمینه دارد. در حالی که چین نیز در تلاش است تا با سرمایهگذاریهای کلان، به خودکفایی در تولید تراشهها دست یابد، سیاستهای ترامپ و بایدن در این زمینه اگرچه در ظاهر تفاوتهایی داشته اند، اما هر دو به دنبال حفظ یا افزایش قدرت رقابتی آمریکا در برابر چین هستند.
-
پیشروی چین در نظام مالی جهانی
شکستن انحصار سوئیفت با یوان دیجیتال؛ نقشه راه «حذف دلار» از ۳۸درصد تجارت جهانی فاش شد!
با گسترش سریع کاربرد یوان دیجیتال و اتصال رسمی آن به سامانههای پرداخت فرامرزی در ۱۶ کشور، چین گامی راهبردی در جهت کاهش وابستگی تجارت جهانی به دلار آمریکا و نظام مالی غرب برداشته است؛ اقدامی که میتواند سهم قابلتوجهی از مبادلات بینالمللی را از چارچوب سنتی سوئیفت خارج کرده و نظم جدیدی در اقتصاد جهانی پایهگذاری کند.
-
مفهوم تحرکات نظامی آمریکا علیه ایران چیست؟
پایگاه تحلیلی «بنیاد تحقیقات ناظران» در گزارشی مینویسد: مقامهای کاخ سفید میگویند این افزایش نیروها لزوماً به معنای اقدام نظامی قریبالوقوع نیست، بلکه نشاندهنده تمایل آمریکا به مذاکره از موضع قدرت است، از سوی دیگر ایرانیها برای هر سناریویی آمادهاند.
-
توصیه تحلیلگر معروف عراقی به آمریکا؛ ایران را تحریک نکنید
«نجاح محمد علی» تحلیلگر شناخته شده عراقی معتقد است آمریکا و کشورهای غربی باید این موضوع را درک کنند که سیاست تهدید و فشار علیه ایران نتیجه ای به همراه ندارد و تنها ایران را به سمت گزینه های قاطعانه تری سوق خواهد داد. دشمنان ایران باید بدانند که تنها راه برقراری صلح و ثبات در منطقه و جهان، احترام به ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای مستقل است.
-
وزیر پیشین اقتصاد در یونان:
تعرفه، ابزار ترامپ برای تغییر اقتصاد جهانی
«یانیس واروفاکیس» وزیر سابق اقتصاد در یونان اعتقاد دارد «دونالد ترامپ» کاملا از روی عمد و با هدف و برنامه از طریق وضع تعرفه به دنبال تغییر سیستم اقتصاد جهانی است.
-
عطوان: ایران از بمب اتمی خود رونمایی میکند
تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است: ایران در پاسخ به هرگونه حمله آمریکا، سلاح هسته ای خود را تولید خواهد کرد و فتوای حضرت آیت الله خامنه ای هم در این زمینه آماده است. همچنین موضع گیری های مقام های حزب الله نشان می دهد حزب الله در آینده نزدیک در برابر جنایت های رژیم اسرائیل عکس العمل نشان می دهد.
-
تعرفههای ترامپ؛ آزادی یا مخمصه برای کاخ سفید؟
سیاست تعرفهای ترامپ در سال ۲۰۲۵ تأثیرات گوناگونی بر اقتصاد آمریکا دارد، پیامدهای بلندمدت این تصمیم کاخ سفید به تدریج نمایان خواهد شد.