-
فشار آمریکا بینتیجه ماند
جنگنده چینی محور تقابل پکن و واشنگتن
درحالیکه آمریکا و اسرائیل با نگرانی به افزایش نفوذ نظامی چین در خاورمیانه مینگرند، وزارت دفاع چین با اتخاذ موضعی صریح اعلام کرد که در صادرات جنگندههای J-10C، نه از واشنگتن دستور میگیرد و نه با معیارهای غربی هماهنگ میشود. اکنون، ایران و چند کشور دیگر بهدنبال تقویت توان هوایی خود، چشم به پکن دوختهاند.
-
کدام کشورهای اروپایی از اسرائیل در جنگ حمایت نکردند؟
کشورهای اروپایی با توجه به دیدگاهها، منافع اقتصادی و سیاسی، و تاریخچه روابط خود، مواضع مختلف و گاه متضادی نسبت به جنگ ایران و اسرائیل اتخاذ کردند. این تفاوتها باید با دقت و هوشمندی توسط ایران تحلیل شود تا سیاست خارجی و دیپلماسی خود را به بهترین شکل تنظیم کند.
-
چشمها به رژه نظامی سوم سپتامبر دوخته شده...
آیا ترامپ در رژه نظامی پکن کنار چین و روسیه خواهد ایستاد؟
دعوت از رهبران قدرتهای پیروز جنگ جهانی دوم برای حضور در رژه ۸۰سالگی پیروزی، فرصتی تاریخی برای بازسازی نظم بینالمللی است. حالا این سوال مطرح است: آیا دونالد ترامپ با درک اهمیت این لحظه، به پکن خواهد رفت؟
-
تحلیلگر عرب بررسی کرد؛
پیامدهای حمله اسرائیل به پاکستان؟!
«مهدی مبارک عبدالله» معتقد است که رویدادهای پس از حمله به ایران از احتمال حمله پیش دستانه و برق آسای اسرائیل به تاسیسات هسته ای و انبارهای سلاح های هسته ای پاکستان خبر می دهند اما در عرصه عمل واقعیت ها چیز دیگری است و هرگونه ماجراجویی علیه پاکستان مصیبتی ویرانگر برای موجودیت و آینده رژیم اسرائیل به بار می آورد.
-
روزنامه آمریکایی بررسی کرد؛
واکنش چین و روسیه در خلال جنگ ۱۲ روزه
نیویورک تایمز نوشت، برخی مقامات آمریکایی درباره «محور چین - روسیه - ایران و کره شمالی» سخن میگفتند، اما جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران، محدودیتهای این ایده را برملا کرد.
-
در گفتگو با عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بررسی شد؛
آینده حضور و مشارکت هند در چابهار؟
«سیدجواد حسینی کیا» گفت: در صورتی که برای دولتمردان و نیروهای امنیتی کشور محرز شود که هند حامی حمله اسرائیل به ایران بوده یا کمک و مساعدتی به اسرائیل داشته است، بی تردید باید جایگزین مطلوبی به جای این کشور در منطقه آزاد چابهار انتخاب شود.
-
ایران درس عبرتی برای کره شمالی
اندیشکده اماراتی نوشت کره شمالی با دقت بسیار زیاد روند جنگ ایران و رژیم اسرائیل را دنبال کرد. این جنگ درس ها و عبرت هایی برای کره شمالی به دنبال داشت که از آنها برای مقابله با هرگونه تهدید نظامی احتمالی در شبه جزیره کره استفاده خواهد کرد. یکی از برجسته ترین درس های این جنگ یرای کره شمالی اهمیت دادن به بازدارندگی هسته ای برای مقابله با هرگونه حمله خارجی است.
-
ترکیه و اسرائیل در معرض خطر رویارویی هستند!
برای دههها، سیاستگذاران آمریکایی ترکیه و اسرائیل را متحدانی حیاتی و ستونهای ثبات منطقهای تلقی میکردند. اکنون این دو ستون مستقیماً در برابر یکدیگر قرار گرفتهاند.
-
چرا چین تنها گزینه واقعی ایران برای نوسازی نیروی هوایی است؟
وقتی پاکستان با اقتصاد ضعیفتر توانسته اسکادران J-۱۰ داشته باشد، چرا ایران با منابع نفتی و جمعیت بیشتر هنوز درگیر نگهداری از فانتومهای دهه ۶۰ است؟ شاید پاسخ این سؤال در عمق وابستگی ذهنی ایران به فناوری غرب و ناتوانی در ساخت یک ساختار مدرن هوایی نهفته باشد.
-
پوتین بالاخره فهمید؛
واکنش چین در روزهای سخت روسیه!
در کمتر از یک دهه، روسیه از شریک ارشد انرژی غرب به بازیگری وابسته در شرق تبدیل شده است. بازار چین، که روزی گزینهای جانبی بود، حالا به تنها راه نجات اقتصاد روسیه تبدیل شده؛ اما این رابطه چه چیزی را برای هردو طرف آشکار کرده است؟
-
جاسوسی MI6 در آژانس بینالمللی انرژی اتمی؛
همکاری گروسی با جاسوسان انگلیسی علیه ایران
مراکز تحقیقاتی و رسانه های اروپایی فاش کردند که سازمان اطلاعاتی بریتانیا (MI6) با نفوذ در آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران فعالیت می کرد و همین امر ادعای جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه این نهاد نظارت بر فعالیتهای هستهای بهطور مخفیانه با دشمنان تهران تبانی کرده را اثبات میکند.
-
تهدیدی که کابوس واشنگتن شد
یمن به عصر ناوهای آمریکایی پایان داد
کارشناسان و ناظران امور امنیتی معتقدند که دوره ناوهای هواپیمابر که آمریکا طی دهههای گذشته از طریق آنها قادر به ایجاد وحشت در میان رقبایش بود، به پایان خود نزدیک شده است.
-
روزنامه صهیونیستی فاش کرد؛
جنگ ۱۲ روزه آزمونی برای برتری فناورانه بود؟
روزنامه «The Times of Israel» آورده است: در حالی که ایران فعالانه در حال ارتقای تسلیحات و تاکتیکهای خود بر پایه درسهای آموختهشده از این درگیری است، مقامها تأکید دارند که اسرائیل نیز همین روند را دنبال میکند تا همچنان برتری کیفی روشن خود را حفظ کند.
-
بازی اسرائیل با واردات نفتی چین
تحلیلگر چینی اعتقاد دارد از نگاه اسرائیل، کافی است چین شیر نفت را ببندد تا ایران مطیع شود. اما پکن بازیگر مستقلی است که سیاستش را با «منطق بازار» و «ثبات منطقهای» تنظیم میکند، نه با تهدیدات سفارشی.
-
ناکامی راهبردی و شکست روانی رژیم اسرائیل
استاد دانشگاه مصر معتقد است رژیم اسرائیل در جنگ با ایران شکست خورد و تنها پس از پایان جنگ به شکست خود پی برد. انتشار تصاویر ویرانی ها بیانگر مخدوش شدن چهره ارتش رژیم اسرائیل به عنوان یک ارتش شکست ناپذیر است. نتیجه جنگ ناکامی راهبردی و شکست روانی رژیم اسرائیل را به دنبال دارد.
-
پس از شکست نظامی، هند جنگ آبی را آغاز کرد
آب قطع شد، دیپلماتها اخراج شدند، مذاکره دهلی نو و اسلام آباد تعلیق شد و رسانهها پر شدند از عبارت «هند مظلوم». اینها تصادفی نبودند و آشکارا یک استراتژی پیچیده را نشان می دادند. هند جنگ دیگری را آغاز و زخمها عمیقتر کرد.
-
تحلیل عطوان از تصمیم سرنوشت ساز ایران
تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است مردم جهان عرب و اسلام پس از پیروزی ایران در برابر رژیم اسرائیل باید نقشه های خاورمیانه را دوباره ترسیم کنند. ایران هم پس از این پیروزی باید تصمیم سرنوشت سازی بگیرد و به هیچ مذاکره ای با آمریکا وارد نشود.
-
رویکردهای قاره سبز را بحرانهای جهانی
تروئیکای اروپایی و دکترین ابزارمحور ترامپ
کنشگری تروئیکای اروپا در سه پرونده بزرگ مفتوح در نظام بینالملل حکایت از آن دارد که هویت و نظام هنجاری قاره سبز در مقاطع مختلف کمرنگ شده و نقش ثباتساز آنها به رویکردی مخرب و ابزاری مکمل برای سیاستهایِ دولتی در آنسوی آتلانتیک تبدیل شده است.
-
شراکت همه جانبه باکو در تجاوز نظامی ۱۲ روزه رژیم صهیونی به ایران و مطالبه ملی ایرانیان
هرگونه مسامحه در مقابل مطالبه ملی ایرانیان برای مجازات سخت شراکت دولت باکو در تجاوز رژیم صهیونی و جمع کردن بساط نفوذ لابی های قومی و مزدور باکو و آنکارا در ایران، خیانت تاریخی به ایران عزیز است.
-
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی درگفت و گو با تحریریه بررسی کرد؛
واکنش جدی ایران به دشمنان بهظاهر دوست
«اقبال شاکری» تاکید کرد در صورتی که آشکار شود هند، باکو یا کشورهای غرب آسیا و حاشیه خلیج فارس آسمان یا پایگاه های خود را در اختیار متجاوزین قرار داده اند یا بدانها اجازه سوخت رسانی و پشتیبانی های مختلف داده اند قطعا در مقابل ایران و مردم آن قرار گرفته اند و باید منتظر پاسخ ایران باشند.
-
دیپلماسی با چاشنی تهدید
سفر ترامپ به پکن؛ «پیام همکاری» یا «حرکتی برای محاصره»؟
بهمحض انتشار خبر احتمال سفر ترامپ به چین، رسانههای آمریکایی به سرعت وارد هیاهو شدند و همزمان فضای سیاسی در آسیا بهشدت تحت تأثیر قرار گرفت. در حالی که از یک سو حرف از احیای گفتوگوهای چین و آمریکا به گوش میرسد، از سوی دیگر، آمریکا با افتتاح دو پایگاه نظامی جدید در فیلیپین و امضای قراردادهای منابع طبیعی در آفریقا، عملاً در حال کشیدن حلقه استراتژیک محاصره چین است. واکنش چین اما این بار نه با دیپلماسی نرم، بلکه با هشدار مستقیم و بیسابقهای همراه بود: «هرکسی بخواهد علیه چین حرکت کند، باید هزینهاش را بپردازد.»
-
بخش دوم
سیاست پولی روسیه در زمان جنگ؛ افزایش تقاضای داخلی
اقتصاد روسیه سریعتر از سناریوهای مورد انتظار در خصوص جهت گیری های عمده یکپارچه دولت برای سال های ۲۰۲۴ - ۲۰۲۶ رشد کرد که محرک اصلی این رشد، تقاضای داخلی بود.
-
گاردین: جنگ مایه بقای نتانیاهو است
گاردین نوشت: روی آتشبس ایران و اسرائیل حساب نکنید؛ آنچه نتانیاهو واقعاً میخواهد، یک جنگ همیشگی است. ماشین جنگی نتانیاهو هرگز متوقف نمیشود زیرا جنگ دائمی او را در قدرت، در مرکز توجه و دور از زندان نگه میدارد. چرا باید تصور کنیم که با ایران رفتاری متفاوت از غزه، لبنان و سوریه خواهد داشت؟
-
پایان رویای انرژی پاک آمریکا
ترامپ کل سرمایهگذاری بایدن را نابود کرد
جو بایدن با طرحی بلندپروازانه وارد کاخ سفید شد: سبزسازی صنعت آمریکا با حمایت میلیاردها دلاری از انرژیهای نوین. اما امروزه، با حضور ترامپ و تصویب قوانینی تازه، این پروژه نیمهتمام مانده و جای خود را به احیای انرژیهای فسیلی داده است. آمریکا مسیرش را تغییر داده، اما آیا هنوز فرصت بازگشت دارد؟
-
کارشناس چینی تاکید کرد:
کیم جونگاون خوشحال است که فریب خلع سلاح هستهای ترامپ را نخورد!
ایران در برابر فشارها کوشید با گفتوگو و دیپلماسی، برنامه هستهای خود را سامان دهد. اما این تجربه برای کشورهایی مانند کره شمالی، با نگاهی شکاکانه به امنیت بینالمللی، پیامی متفاوت داشت: بازدارندگی، گاهی آخرین ابزار بقا تلقی میشود.
-
حمله نشریه آمریکایی به محور سهگانه شرق
مجله «آتلانتیک» در تحلیلی جهت دار از جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران مدعی شد اینکه آیا چین واقعاً حاضر خواهد بود متحدانش را در دوره های جنگ و سختی همراهی کند، کاملاً در هالهای از تردید قرار دارد.
-
پرسش مهم اندیشکده مطرح آمریکایی در مورد آینده همکاری ایران و آژانس
«شورای روابط خارجی» آمریکا مطرح کرد: پس از تلاشهای طولانی دیپلماتیک و مذاکرات دشوار، ایران مواد هستهای خود را شفاف اعلام کرد و برای مدتی بازرسان آژانس را پذیرفت. اما اگر کشوری که به دیپلماسی فرصت داده و بهسرعت بهدنبال سلاح نرفته است، میتواند هدف حمله قرار گیرد، چرا باید اصلاً در سیستم بینالمللی عدم اشاعه مشارکت کند؟ آیا کشورها باید انتظار واکنشهای نظامی به پیشرفتهای هستهای خود را داشته باشند؟
-
آتشبس باشد یا نباشد، جهان در نفت غوطهور است!
مناقشه ایران و اسرائیل هنوز پایان نیافته است. آتشبس، در بهترین حالت، ناپایدار است. سایر گسستها در عرضه ممکن است چشمانداز را تغییر دهند؛ در حال حاضر اما، جهان بیشتر از نیاز خود نفت دارد.
-
استاد روابط بین الملل دانشگاه قطر تاکید کرد؛
قدرت بازدارندگی کشورها به داشتن سلاح هستهای است
«محمدالمختار الشنقیطی» معتقد است حمله رژیم اسرائیل به ایران، ایرانی ها را به این نتیجه رساند که قدرت بازدارندگی هر کشوری داشتن سلاح هسته ای است. حتی اگر رژیم اسرائیل و همپیمانان بار دیگر هم به ایران حمله کنند هم معادلات و مسیر برنامه هسته ای ایران تغییر نخواهد کرد.
-
شبح آمریکایی بهجای بمباران، وارد فاز اورژانسی شد
سقوط افسانه بمبافکن B-2 آمریکا در هاوایی!
زمانی که پیشرفتهترین بمبافکن جهان بخاطر یک پیچ گیر میکند، دیگر نمیتوان آن را ستون قدرت هوایی دانست؛ داستان B-2، داستان افول یک اسطوره است.