سایه شوم جنگ بر اقتصاد ویران غزه

حملات رژیم صهیونیستی به غزه موجب شده تا بخش های اقتصادی آن به طور بی سابقه ای آسیب ببیند و حدود ۹۶ درصد از ساکنان نوار غزه به فقر و محرومیت شدید دچار شوند.

به گزارش تحریریه، شبکه خبری «الجزیره» قطر در گزارش خود درباره آثار و پیامدهای حمله های رژیم صهیونیستی به اقتصاد نوار غزه و فلسطین نوشت، بیشتر از یک ماه پس از سپری شدن از آغاز حمله های رژیم اسرائیل به نوار غزه، اقتصاد فلسطین با ضعف بی سابقه ای روبرو شده است. آثار حمله های رژیم اسرائیل به غزه تنها به ویران شدن زیرساخت های آن محدود نبوده است. بلکه بیشتر بخش های اقتصادی کرانه باختری هم از این موضوع آسیب شدیدی دیده اند.

به نوشته الجزیره، تا کنون هیچ یک از نهادهای رسمی و پژوهشی، گزارشی را درباره حجم خسارت های اولیه در نوار غزه به دلیل حمله های پی در پی رژیم اسرائیل منتشر نکرده اند، اما پیش از جنگ نسبت بیکاری در باریگه به رقم ۴۶ درصد رسیده بود، حدود ۸۰ درصد از ساکنان این منطقه کمک های انسان دوستانه دریافت می کردند و ۸۰ درصد از ویرانی های جنگ سال ۲۰۱۴ میلادی بازسازی نشده بودند.

این رسانه قطری نوشت: در پایان ماه گذشته میلادی «سلامة معروف» رئیس دفتر رسانه ای دولت در نوار غزه اعلام کرد آن منطقه به طور مستقیم و غیر مستقیم به دلیل حمله رژیم اسرائیل ۳ میلیارد دلار خسارت دیده است. حمله های این رژیم تاسیسات تجاری و اقتصادی، منازل غیر نظامیان و ادارات دولتی و زیرساخت ها را هدف قرار گرفته است. چند روز پیش هم کمیته اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در غرب آسیا «اسکوا» اعلام کرد بخش های اقتصادی نوار غزه به دلیل حمله های اسرائیل به شدت ضربه دیده اند.

Israeli ban on Gaza exports deals blow to long-suffering economy | Reuters

طبق این گزارش، حدود ۹۶ درصد از ساکنان نوار غزه در فقر و نداری شدیدی به سر می برند و از محرومیت ها در رنج هستند. حمله کنونی رژیم اسرائیل در کنار تحریم های این رژیم علیه نوار غزه سبب شده است ساکنان این منطقه در باتلاقی از محرومیت و فقر گرفتار شوند، آنها اکنون در همه عرصه ها با مصیبت های انسانی روبرو هستند. مردم غزه پس از آغاز جنگ از دستیابی به خدمات اساسی از جمله بهداشت، آب، غذا، برق، آموزش و کار محروم شده اند.

در بخش پایانی گزارش شبکه الجزیره تصریح شده است که داده های ارائه شده از سوی اداره آمار فلسطین نشان می دهد حدود ۱۴۰ هزار کارگر فلسطینی در کرانه باختری و نزدیک به ۱۹ هزار کارگر فلسطینی اهل غزه در سرزمین های اشغال شده کار می کردند. این افراد اکنون مجبورند به دلیل تعطیلی فعالیت های اقتصادی در خانه های خود بمانند. بیکاری کارگران فلسطینی سبب شده است قدرت خرید آنها هم پایین بیاید و به همین دلیل بسیاری از رستوران ها به دلیل نبود مشتری کار خود را تعطیل کرده اند.

پایان/

۱۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 28035

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 3 =