-
تاجری در لباس یک دیپلمات؛ استیو ویتکاف کیست؟
در انتخابات ۲۰۲۴، ویتکاف نقش پررنگی در تأمین مالی کارزار انتخاباتی ترامپ ایفا کرد. پس از پیروزی ترامپ، او تبدیل به یکی از مهرههای کلیدی سیاست خارجه تبدیل شد. فعالیتهای اخیر ویتکاف، او را به اصلیترین چهره کابینه ترامپ در امور خاورمیانه تبدیل کرده است.
-
برنامه دولت چهاردهم برای تبدیل ایران به هاب منطقهای ترانزیت اینترنت
در عصر توسعه دیجیتال و حرکت به سوی آیندهای روشن در زمینه فناوری های نوین، ایران می تواند نقش موثری در مسیر ترانزیت داده از غرب به شرق و بلعکس را ایفا کند.
-
فعال معدنی در گفت و گو با تحریریه بررسی کرد؛
موانع توسعه تولید و بهرهوری بخش معدنی کشور
رئیس اتحادیه صادر کنندگان فرآورده های صنایع و معادن سرب و روی ایران اعتقاد دارد تولید داخلی به دلیل افزایش نرخ ارز، سنگ اندازی ها، ناترازی انرژی و عدم توجه به تامین زیرساخت های مورد نیاز بخش صنعت و معدن در کنار رانت خوارانی که مانع واردات ابزار و ماشین های مورد نیاز می شوند، زمین گیر شده است.
-
خواسته های اصلی آمریکا از ایران در مذاکرات مستقیم چیست؟ در گفتگو با کیومرث یزدان پناه
بحث درباره گفتگوی های غیر مستقیم ایران و آمریکا در کشور بالا گرفته و معلوم نیست آینده این گفتگوها به کجا می انجامد. برای بررسی این موضوع با دکتر کیومرث یزدان پناه استاد دانشگاه تهران به گفتگو نشستیم.
-
پنج سوال مهم وزیر امور خارجه چین از آمریکا، در سومین جلسه کنگره ملی؛
وانگیی: پیروز نهایی، قطعاً آمریکا نخواهد بود!
در بحبوحه تنشهای فزاینده میان چین و ایالات متحده، سخنان صریح «وانگیی» وزیر امور خارجه چین، بار دیگر توجه جهان را به ناکامیهای سیاستهای یکجانبهگرایانه واشنگتن جلب کرد. او با طرح پنج پرسش اساسی، بیپرده ناکارآمدی راهبردهای آمریکا در برابر چین را به چالش کشید؛ پرسشهایی که پاسخی روشن اما تلخ برای ایالات متحده در خود دارند.
-
آیا به استقبال دلار 150 هزار تومانی میرویم؟
بعد از اعلام خبر مذاکرات عمان بین ایران و آمریکا دلار چند درصدی کاهش یافت و برخی افراد مدعی شدند در صورت توافق، قیمت دلار بالای 50 درصد کاهش خواهد یافت. ولی بررسی های عمیق اقتصادی نشان میدهد که این ادعا بشدت غیر منطقی و غیر علمی است.
-
نتانیاهو و تصمیم پیرامون آینده جنگ
به دنبال تأکید رئیس جمهور آمریکا بر خاتمه جنگ غزه در نشست با نخستوزیر رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو پس از بازگشت از ایالات متحده باید در مورد آینده جنگ تصمیم بگیرد.
-
سروصدای روبیو و گروسی ترفند سیاسی برای خدشهدار کردن اعتبار تهران است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: سروصدای وزیر خارجه آمریکا و مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی صرفا در راستای خدشه دار کردن اعتبار جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی است.
-
ابزارهای اقتصادی اروپا در برابر روسیه
اروپا همواره اهمیت بیشتری برای روسیه نسبت به آمریکا داشته است و همین مسئله کارتهای خوبی برای بازی در اختیار این قاره قرار میدهد.
-
حسن روحانی دست عراقچی را در مذاکرات خالی کرد؟ پزشکیان غایب!
حسن روحانی در دیدار نوروزی خود بر اساس دکترین توهمی که در زمان ریاست جمهوری خود اجرا کرد طی سخنانی بامزه گفت: مذاکرات مستقیم و در سطح بالا معمولاً مفیدتر است.
-
روابط فراآتلانتیکی؛ اروپا تا «میز اصلی» چقدر راه دارد؟
پیوندهای فراآتلانتیکی، شکننده و بیسرانجام
در حالی که اروپا به دنبال بازپسگیری جایگاه خود در معادلات جهانی است، تحولات اخیر در روابط فراآتلانتیکی نشان میدهد که این تلاشها با چالشهای جدی روبهرو است. از کنار گذاشتن اروپا در مذاکرات بحران اوکراین تا برخوردهای سرد دیپلماتیک با رهبران اروپایی در کاخ سفید، فاصله میان آمریکا و متحدانش را بیشتر از پیش برجسته کرده است.
-
چین ستیزی دولت پزشکیان، ابتکار ایران دوستی چین و سد خانواده های غربگرا!
متاسفانه از دولت روحانی تا کنون همکاری های اقتصادی با اقتصاد اول دنیا یعنی چین بشدت ضعیف شده و دولتهای ما اساسا دست از دامان غرب بر نداشته و بر خلاف توصیه های رهبر انقلاب گرایشی به سمت شرق دیده نمی شود.
-
دستاورد بمباران یک میلیارد دلاری آمریکا علیه انصارالله
«نشنال اینترست» تاکید دارد سه هفته بمباران هوایی یمن که برای کاخ سفید ترامپ بیش از یک میلیارد دلار هزینه تسلیحاتی داشته، بی نتیجه و معادل یک ناکامی بزرگ بوده است زیرا انصارالله عقب نشینی نکرد و این آبراهه را بسته نگاه داشته است.
-
امنیت سرمایه گذاری برای ورود به بخش معدن تضمین شود
رئیس خانه معدن ایران گفت: در سال نامگذاری به «سرمایه گذاری برای تولید» دولت و مجلس فضا را برای ورود سرمایه گذار به بخش معدن را آماده و امنیت سرمایه گذاری را تضمین کنند.
-
نبرد فرسایشی آمریکا علیه یمن؛ گذر زمان به ضرر کدام طرف است؟
آمریکاییها که دور جدید حملات را با سر و صدای زیاد و تهدیدهای تند ترامپ آغاز کردند انتظار دستاوردهای چشمگیر و سریع داشتند و بعید به نظر میرسد امکان استمرار حملات در بلند مدت را داشته باشند.
-
ایران، اوکراین نیست | جمهوری اسلامی حاضر به مذاکره غیرمستقیم است
نماینده مجلس شورای اسلامی میگوید مذاکرات روز شنبه به اصرار مقامات آمریکایی و بهصورت غیرمستقیم است. مذاکره غیرمستقیم شرایطی است که جمهوری اسلامی ایجاد کرد.
-
ترکیه و رژیم صهیونیستی در سوریه
وضعیت کنونی سوریه جدای از تمام مسائلی که در پائیز سال گذشته برای این کشور رخ داد (که درجای خود محل تامل و رسیدگی است) ترکیه را در شرایط تاریخی حساسی قرار داده است که تصمیمات دولت آن می تواند ترکیه را یا مدافع استقلال و تمامیت ارضی سوریه و عزت کشورهای جهان اسلام قرار دهد و یا شریک ناتو و همکار صهیونیستها در تضعیف وتجزیه کشوراسلامی سوریه.
-
محتوای مذاکره عراقچی و ویتکاف در عمان چیست؟ تحمیل اراده ترامپ بر پزشکیان!
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا روز دوشنبه در جریان دیدار با نتانیاهو اعلام کرد که مذاکرات مستقیم آمریکا و جمهوری اسلامی ایران آغاز شده و تا روز شنبه ادامه خواهد یافت.
-
گزارش ۲۲ شورای آتلانتیک
اهمیت بازدارندگی نظامی در برابر ایران
گزارش اندیشکده «شورای آتلانتیک» نشان می دهد که گزینه مهم دولت آمریکا حتی در زمان «جو بایدن» هم پس از فشار حداکثری یا مذاکره با تهران، حفظ آمادگی برای حمله به ایران بوده است.
-
اسلحه ترامپ برای حمله به ایران یا گسست رابطه اسراتژیک آمریکا و اسرائیل در گفتگو با افشار دارابی
در هفته های اخیر گمانه زنی بر سر حمله آمریکا به ایران بالا گرفته ولی هنوز نیت اصلی آمریکا از آوردن انبوهی از سلاح به منطقه آشکار نشده است. آیا آمریکا قصد دارد در جهت حمایت از اسرائیل با ایران وارد جنگ شود یا صرفا می خواهد ایران را برای پذیرش خواسته های خود تحت فشار قراردهد؟ برای بررسی ابعاد این موضوع با دکتر افشار دارابی به گفتگو نشستیم.
-
تحلیلگر سرشناس جهان عرب پیش بینی کرد؛
تشکیل بزرگترین جبهه مقاومت علیه رژیم اسرائیل
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است جبهه های مقاومت علیه رژیم اسرائیل در حال تکمیل شدن و همپوشانی هستند. هماهنگی هایی صورت گرفته و سوریه به بزرگترین جبهه مقاومت علیه رژیم اسرائیل تبدیل خواهد شد؛ درنهایت تحولات سوریه سراسر منطقه خاورمیانه را تغییر خواهد داد.
-
ضربه سنگین ترامپ به براندازان ایرانی و عرب!
«نشنال اینترست» با ابراز ناراحتی بابت دستور ترامپ برای توقف بودجه رسانه های آمریکایی مدعی شد که مالیاتدهندگان آمریکایی میتوانند به آنچه که شبکه های رسانهای MBN برای پیشبرد منافع ایالات متحده در خاورمیانه انجام داد، افتخار کنند زیرا روایت های مورد نظر کاخ سفید را بیواسطه به مخاطبانش در خاورمیانه منتقل می کرد.
-
معادن کمیاب؛ کلید سلطه بر نظم بینالمللی آینده
تحولات بینالمللی در حال حاضر نمودی از سیاستهای کلان قدرتهای بزرگ برای سلطه بر معادن کمیاب است که ستون فقرات گسترش «صنایع هایتک» و سلطه اقتصادی بر جهان به شمار میروند.
-
شلیک ۱۰ موشک به عمق اراضی اشغالی و ناکامی سامانه گنبد آهنین/ معجزه مقاومت ادامه دارد
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب از واکنش موشکی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در برابر جنایات رژیم صهیونیستی تمجید کرد و گفت که معجزه مقاومت ادامه خواهد داشت.
-
مذاکرات شنبه و ریلگذاری ترامپ!
طرف ایرانی که معمولا در این مواقع تمایل دارد که کارها محرمانه پیش برود، اما گویا شیوه خاص ترامپ و پیوست رسانهای سریعش راهی برای ادامه این رویکرد باقی نگذاشته و توئیت سریع وزیر خارجه هم موید این مدعاست.
-
سرنوشت قیمت طلا بعد از جنگ تجاری ترامپ، ایرانی ها چه کار کنند؟
در ۱۵ روز اول فروردین ماه پرتعطیلی، اونس جهانی طلا رکوردهای جدیدی ثبت نمود که اگر چه قابل انتظار اما زودهنگام بود؛ عمده دلیل آن به ابلاغ تعرفههای پیشنهادی ترامپ برمیگردد که میتواند به کاهش رشد اقتصادی و افزایش فشارهای تورمی منجر شود. این سناریو باعث افزایش تقاضا برای داراییهای امن مانند نقره و طلا میشود.
-
رقابت آمریکا و چین در حوزه تولید تراشهها
هماهنگی بایدن و ترامپ علیه پکن
آمریکا با تلاش برای محدود کردن دسترسی چین به فناوریهای پیشرفته، سعی در حفظ برتری خود در این زمینه دارد. در حالی که چین نیز در تلاش است تا با سرمایهگذاریهای کلان، به خودکفایی در تولید تراشهها دست یابد، سیاستهای ترامپ و بایدن در این زمینه اگرچه در ظاهر تفاوتهایی داشته اند، اما هر دو به دنبال حفظ یا افزایش قدرت رقابتی آمریکا در برابر چین هستند.
-
توصیه های مدیر حق به جانب دولت رئیسی به دولت پزشکیان!
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم در حرکتی بامزه و در حالیکه در زمان وزارت خود تقریبا هیچ کاری برای حل مشکل مسکن نکرد، راهکارهای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ در حوزه مسکن را بررسی و ۸ توصیه راهبردی در این باره ارائه کرده است.
-
پیشروی چین در نظام مالی جهانی
شکستن انحصار سوئیفت با یوان دیجیتال؛ نقشه راه «حذف دلار» از ۳۸درصد تجارت جهانی فاش شد!
با گسترش سریع کاربرد یوان دیجیتال و اتصال رسمی آن به سامانههای پرداخت فرامرزی در ۱۶ کشور، چین گامی راهبردی در جهت کاهش وابستگی تجارت جهانی به دلار آمریکا و نظام مالی غرب برداشته است؛ اقدامی که میتواند سهم قابلتوجهی از مبادلات بینالمللی را از چارچوب سنتی سوئیفت خارج کرده و نظم جدیدی در اقتصاد جهانی پایهگذاری کند.
-
۴ راهبرد وزارت صمت برای تقویت تولید
معاون برنامهریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تبیین راهبردهای این وزارتخانه برای هدایت سرمایههای مردم به سمت تولید، گفت: دستورالعمل سرمایهگذاری صنعتی برای نظام مند شدن مشوقها تا پایان اردیبهشت ماه ابلاغ میشود.