چین
-
افزایش تقاضای جهانی برای ال.ان.جی
غول انرژی«شل» پیش بینی کرد که چرخش رو به افزایش کشورها از زغال سنگ به سمت گاز به ویژه از طرف مصرف کنندگان صنعتی در آسیا باعث می شود که تقاضای جهانی برای گاز مایع در کمتر از دو دهه آینده بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد.
-
اندیشکده مطرح در لندن بررسی کرد:
سالهای خطرناک جهان، عصر بیثباتی فزاینده
مؤسسه مطالعات استراتژیک در پژوهشی تاکید دارد که جهان بهدلیل افزایش بیثباتی و مخارج نظامی با دهه خطرناکی روبهرو است؛ نه تنها دولت ها به ارزش انبار کردن سلاح پی برده اند بلکه با جسارت بیشتری به سمت استفاده از نیروی نظامی جرکت می کنند.
-
پارادوکس بنیادین در راهبرد کلان آمریکا در قبال چین
پارادوکس بنیادین سیاست خارجی آمریکا در قبال چین آنجا ظهور میکند که رشد اقتصادی و نفوذ تجاری و توانمندی صنعتی چین زمینهساز افزایش قدرت نظامی و گسترش نفوذ سیاسی این کشور میشود و چین را برای آمریکا غیرقابل کنترل میکند.
-
جهان چندقطبی روسیه چگونه است؟
«جهان چندقطبی» مطلوب روسیه چگونه است؟ این سوال از آن جهت حائز اهمیت است که معمولا چنین برداشت می شود که در پشت واژه ها و اصطلاحات مشترک مفاهیم مشترکی هم وجود دارد و وقتی تهران، مسکو، پکن و استانبول از «جهان چند قطبی» می گویند همگی یک فهم واحد از این جهان دارند.
-
خیز ترکیه برای گسترش نفوذ در آفریقا
ترکیه راهبرد همکاری تجاری با آفریقا را در پیش گرفته زیرا این قاره را دارای فضای مناسبی برای سرمایه گذاری می داند؛ حجم مبادلات تجاری میان ترکیه و کشورهای آفریقایی از ۳ میلیارد دلار سال ۲۰۰۳ به رقم ۲۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ رسید.
-
روایت «فارن افرز» از گسترش روابط ایران-روسیه-محور مقاومت و تضعیف آمریکا در خاورمیانه
نشریه «فارن افرز» در یادداشتی با اشاره به تعمیق روابط روسیه با ایران در سال های اخیر و گرم شدن روابط مسکو و محور مقاومت پس از عملیات طوفان الاقصی، به دولت بایدن توصیه کرد که برای تضعیف این روابط نوپا اقدام کند چرا که این مثلث به خوبی می تواند قدرت آمریکا در منطقه خاورمیانه را محدود کند.
-
آیا خاورمیانه نیاز به بازنگری دارد؟
خاورمیانه یکی از بیثباتترین مناطق راهبردی جهان محسوب میشود؛ خاورمیانهای که در هفت دهه پس از جنگ جهانی دوم، هیچ دههای را بدون جنگ و منارعه پشت سر نگذاشته است. اما خاورمیانه کنونی را میتوان خاورمیانهای با مولفهها و ویژگیهای آشوب دانست؛ آشوبی که برآمده از ساختار ژئوپلیتیکی و هویتی پیچیده و دههها بحران بوده است. رخدادهای ۷ اکتبر (۱۵مهر) به این سو نشان داد که فضای ژئوپلیتیکی خاورمیانه هنوز در بستر مولفه های اشوب سیستمی در جریان و چشم انداز امنیت منطقه ای پر از ابهام و معادله امنیتی است.
-
فشار اتحادیه اروپا و آمریکا علیه تسلط چین در مواد معدنی حیاتی
ایالات متحده و اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای ادغام یک حوزه اصلی از تلاشهای خود جهت تعامل با تامینکنندگان مواد معدنی حیاتی در کشورهای غنی از این منابع و در عین حال ادامه فشار علیه تسلط چین در حوزه مواد معدنی حیاتی برای فناوریهای آینده هستند.
-
سانسور تحلیل های واقع بینانه در رسانه های اروپایی
چرا ابرقدرت ها می جنگند؟
اگر گفتمان مسلط را باور کنید، سیاست خارجی غربی عبارت است از صدور دموکراسیِ لیبرال و قانون به بقیه کشورهای جهان. درحالی که همان طوری که «جان مرشایمر» نظریه پرداز واقع گرایی در روابط بین المللی توضیح می دهد، مناسبات مابین قدرت ها بیش از اینکه از ایده آل ها تبعیت کند، از ملاحظات راهبردی پیروی می کند.
-
بایدن یا ترامپ؛ چین کدام را ترجیح میدهد؟
با نزدیکشدن به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، برخی تحلیلگران در چین طرفدار ابقای بایدن هستند و برخی پیروزی ترامپ را بهتر میدانند؛ اما بسیاری نیز تفاوت بنیادینی میان این ۲ گزینه نمی بینند و آنها را به چشم «۲ جام زهر» نگاه میکنند.
-
آیا چین تهدیدی برای استرالیا به شمار میآید؟
یک مقام ارشد سابق استرالیایی با هشدار در مورد خطر رویکرد نظامی کانبرا در قبال چین، معتقد است که رونق اقتصادی کشورش به موفقیتهای تجاری پکن و نه شکست آن، وابسته است.
-
بلوکبندیهای جدید در قاره آفریقا
بلافاصله پس از شروع تهاجم روسیه به اوکراین، تقسیم بندی بین کشورهای آفریقایی در جریان رای گیری در ۲۴ مارس ۲۰۲۲ در مورد پیش نویس قطعنامه سازمان ملل متحد "پیامدهای بشردوستانه تجاوز به اوکراین" (قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد A/ES-۱۱) به وضوح قابل مشاهده است. از ۱۴۰ رای موافق، تنها ۲۷ رای آفریقایی بود. بسیاری از ناظران در مورد یک «جنگ سرد جدید» در آفریقا صحبت می کنند و شکاف بین کشورهای طرفدار روسیه و غرب تا حدودی از خطوط گسل قبلی جنگ سرد پیروی می کند. در طول این رای گیری سازمان ملل به عنوان نشانه ای از موضع طرفدار روسیه، به نظر می رسد بوتسوانا و مراکش (و برخی کشورهای کوچکتر) به سمت طرفداری از روسیه رفته اند، اما بنین و به ویژه مصر علیه موضع روسیه رأی دادند.
-
چین بازار طلا را به هم ریخت
باوجود افزایش بی سابقه قیمت طلا، تقاضا برای خرید این فلز باارزش در چین به ویژه از سوی خانواده ها رشد داشته و موجب بیشترشدن تقاضا در سطح جهان شده است.
-
روزهای پرتحرک جبهه جهانی ضد دلار و خواب نوشین دولت ایران!
درحالی که بسیاری از کشورهای دنیا همچون روسیه با سرعت زیاد درحال دلارزدایی هستند، در ایران مسئولین با قوت به حذف دلار در تجارت مشغولند.
-
رقابت پنهان ریاض و ابوظبی
در پشت پرده اتحاد عربستان و امارات یک رقابت پنهان نهفته است؛ رقابتی که در آن هر دو کشور سعی دارند رهبری جهان عرب را به دست گیرند.
-
تحلیلگر سرشناس جهان عرب؛
آمریکا و اسرائیل چین را واسطه کردند
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است مقاومت یمن و عراق در دریای سرخ و مدیترانه، رژیم صهیونیستی و آمریکا را به چالش کشیده و دریانوردی آنها را فلج کرده است. کاخ سفید اکنون دست به دامن چینی ها شده تا با کمک ایران به این جنگ پایان دهد.
-
اعتراف روزنامه مطرح غربی:
ایران جای آمریکا را در خاورمیانه گرفت
روزنامه گاردین تصریح کرد: تنش شدید و بی پایان در منطقه این واقعیت را برجسته می کند که قدرت مسلط در خاورمیانه دیگر آمریکا یا متحدان غربی آن همچون مصر، عربستان سعودی یا حتی اسرائیل نیست. بلکه این متحد اصلی حوثی ها، ایران است که قدرت برتر منطقه می باشد.
-
توقف فروش نفت ایران به چین! سقوط اقتصاد ایران؟
رویترز روز جمعه ۱۵ دی در گزارشی خبر داد ایران ارسال محمولههای نفتی خود به چین را متوقف کرده است. این تصمیم با هدف چانهزنی برای افزایش قیمت نفت خام صادراتی گرفته شده است. شرکت ملی نفت ایران تا کنون به این خبر واکنش نشان نداده است.
-
جنگ تجاری جدید در راه است!
تحلیلگران اقتصادی در غرب مدعی هستند اقدام پکن برای حمایت از اقتصاد داخلی و سرمایه گذاری هنگفت در بخش تولید ممکن است توازن در بازار جهانی را به هم بزند و جنگ تجاری را بین اقتصادهای قدرتمند جهان موجب شود.
-
چین و جنگ غزه؛ از بازیگر بی طرف تا صلح چینی
همزمان با افزایش نقش چین در منطقه غرب آسیا، نقش پکن به عنوان میانجی بی طرف در جنگ غزه نیز اهمیت گسترده ای یافته است. در این چارچوب، چین تلاش می کند تا از طریق کاهش وزن راهبردی آمریکا در این حوزه، نقش خود را در قالب صلح چینی بیش از پیش افزایش دهد.
-
رونمایی اسحاق جهانگیری از خیانت چین به ایران در پسابرجام
اخیرا اسحاق جهانگیری در سخنانی عجیب و پرابهام سعی کرده است به مردم القا کند که این چین است که نمیخواهد با ایران رابطه برقرار کند.
-
دست ردِّ پکن بر سینه کاخ سفید
چین تحریم های آمریکا علیه پروژه گاز قطب شمال روسیه را محکوم و تاکید کرد که این اقدام منابع مهم تامین سوخت مورد نیاز پکن را به مخاطره می اندازد.
-
درباره انصراف ایتالیا از حضور در جاده ابریشم نوین چین
جهان غرب به رهبری ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش یعنی اتحادیه اروپا با وجود روابط اقتصادی با چین بهدنبال محدودکردن کشور چین هستند؛ زیرا رشد اقتصاد چین مساوی با فروپاشی اقتصاد غرب و یا در خوشبینانهترین حالت با محدودشدن رشد اقتصادی غرب مساوی است.
-
اروپا تحریم روسیه را نادیده میگیرد
کشورهای اتحادیه اروپا باوجود وضع تحریم انرژی علیه روسیه حجم بی سابقه ای از گاز مایع را از این کشور خریداری می کنند؛ محموله های گازی روسیه به مقصد اروپا در ماه نوامبر نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشت.
-
چینی ها 1.5 میلیارد دلار به ایران کم پول دادند!
طبق آمار مؤسسات خارجی، درآمد حاصل از صادرات نفت ایران به چین بعد از امضای سند همکاری 25 ساله و احیای روابط 2 کشور، 30 میلیارد دلار افزایش داشته و نسبت به سال 2020، حدود 10 برابر شده است. حال سوال اینجاست که این 30 میلیارد دلار چطور هزینه می شود که هیچ اثری در زندگی ملت ندارد؟
-
صنعت نظامی آمریکا زیر تیغ افزایش قدرت چین و روسیه
درحالیکه صنعت دفاعی آمریکا به علل مختلف از جمله کمکهای تسلیحاتی به اوکراین و اسرائیل با چالشهایی مواجه شده، این کشور در چنین شرایطی بین منگنه افزایش قدرت نظامی چین و روسیه گرفتار شده است.
-
هنری کیسینجر که بود؛ «پدر دیپلماسی یانکیها» یا «جنایتکار جنگی»؟
کیسینجر از پیروان رویکرد «سیاست واقعگرایانه» در حالی درگذشت که از او به عنوان مبتکر «دیپلماسی پینگپنگ» و «پدر دیپلماسی آمریکا» یاد میشود اما بسیاری نیز او را جنایتکار جنگی میدانند.
-
یوآن یورو را ضربه فنی کرد، نوبت دلار هم می رسد!
خبرگزاری «رویترز» چند روز قبل گزارش داد که شرکت های جهان از طریق خرید اوراق قرضه به یوان سود بی سابقه ای را به دست می آورند و وام های سنگینی را از وام دهندگان چینی با نرخ های بهره پایین می گیرند. این در حالی است که هزینه استفاده از بانک های غربی سر به فلک کشیده است.
-
چرا زخم روابط پکن- واشنگتن التیام نمی یابد؟
مناسبات آمریکا و چین با وجود مدیریت اختلافات توسط پکن، هنوز چالش های بسیاری را تجربه می کند و روندهای نظام بین الملل در حال گذار نشان می دهد که این چالش ها طی سال های اینده به دلیل تضادهای سیاسی- اقتصادی و امنیتی می تواند افزایش یابد.
-
چشم انداز تازه تجارت روسیه و چین
روسیه و چین با وجود فشار غرب و تحریم ها سعی دارند همکاری های اقتصادی خود را گسترش دهند و به مرز ۳۰۰ میلیارد دلار در سال برسانند.